Ezért mondanak fel a legtöbben munkahelyükön

Lontai Ildikó
GettyImages-1317869740
Olvasási idő kb. 3 perc

Egy felmérés szerint a dolgozók jelentős része új lehetőségeket keres, már tervezi felmondását a munkahelyén. A döntés hátterében a legtöbb esetben a komoly stressz áll.

Egy új Gallup-jelentés a munkavállalók elkötelezettségét vizsgálta. A felmérés meglepő eredményt hozott: globálisan mindössze a dolgozók 23 százaléka elkötelezett a munkája iránt. Az alkalmazottak több mint fele aktívan figyeli a lehetőségeket vagy állást keres, tehát készül a felmondásra a munkahelyén. Mindez pedig direkt hatással van a vállalatok hatékonyságára. Bár egyre több munkáltató hangsúlyozza a fókuszt a munkatársak jóllétén, ez összességében inkább romlik, mint javul - összegzi HR Portál .

Az egyik legnagyobb probléma a munkahelyi stressz, ami a felmérés eredményei szerint az évek során folyamatos növekedést mutat. A jelentésből kiderül, hogy

a munkavállalók 41 százaléka számol be jelentős mértékű munkahelyi stresszről.

A Gallup vezérigazgatója, Jon Clifton hangsúlyozza, hogy mindez még inkább igaz azokra a munkahelyekre, ahol rossz vezetési gyakorlatok uralkodnak. Ezeknél a cégeknél 60 százalékkal magasabb a munkavállalói stressz esélye, mint ott, ahol a menedzsment jól működik.

A megnövekedett stressz és a rossz vezetői gyakorlat is gyakran hozzájárul a munkavállalók felmondásához
A megnövekedett stressz és a rossz vezetői gyakorlat is gyakran hozzájárul a munkavállalók felmondásáhozPeopleimages / Getty Images Hungary

A munkahelyi élménynek fontos szerepe van abban is, hogy általánosan hogyan érzik magukat az emberek. A munkavállalói jóllét világszerte csökkent, ennek egyik faktora a stressz, a rossz mentális egészségi állapot. A munkahelyi felmondások egyik legfőbb indikátora tehát a megnövekedett stressz.

A vezetőkön is múlik, milyen sok a felmondás egy-egy munkahelyen

Az elkötelezett vezetőknek elkötelezettebbek a kollégái is. A rossz vezetői gyakorlat megemelheti a munkahelyi felmondások számát. A Gallup felmérése szerint 

a munkahelyi elkötelezettség állapotáért 70 százalékában a menedzsment felelős.

A munkavállalók a következőket vallották érzéseikről a felmérés készítőinek: „Ha egész nap kiabálnak veled és így mész haza, akkor nehezebb megbirkózni olyan dolgokkal is, amelyek általában nem jelentenek otthon nagy gondot."

„Összezavarodom, mert a felettem lévők más és más utasítást adnak. Így időnként nem tudom, mit tegyek, elveszítem a motivációm.”

A nem megfelelő vezetési stílus egyik oka lehet, hogy sok esetben a vezetők maguk is kiégtek.

A vezetők negyede gyakran vagy szinte mindig kiégettnek érzi magát, míg kétharmaduk legalább időnként szembesül a tünetekkel.

A jó vezetők célok kitűzésével ösztönzik az elkötelezettséget, rendszeresen adnak valóban tartalmas visszajelzést és elszámoltathatók. A kollégákkal való kapcsolatuk pedig a tiszteletre, a munkatárs egyéni adottságainak megbecsülésére és pozitivitásra épül. Ezek a vezetők segítenek az alkalmazottaknak abban, hogy értelmet találjanak a munkájukban. Ez azért is fontos, mert akik pozitív élményként élik meg, és ki tudnak teljesedni a munkájukban, azok kevesebbet stresszelnek, 88 százalékuk pedig élvezi is a munkáját, ami növeli a hatékonyságot.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek