A nyár nyerő koktéljai 2.

koktel-secretA körte titka a szőlőszemek között fedi fel magát – a Secret of Pear díjnyertes koktél, de készítője úgy véli, hiába varázsolja el a vendégeket az ital, ez a szakma nem tesz jót a magánéletnek.

Csötönyi Norbertnek – aki megálmodta – saját mixeriskolája van (és mellesleg a boksz világában ismert Csötönyi Sándor unokaöccse).


Koktél neve: Secret of Pear
Az idei Bols Bártender Verseny második helyezett koktélja

Készítője: Csötönyi Norbert

Összetevők:

• 4 cl Vodka
• 1 cl Bols Peach
• 3 cl Monin Pear
• 1 cl friss citromlé
• 0,5 cl friss grépfrút
• ásványvíz a feltöltéshez

Díszítés: szőlő, körte, citromfű, citrom

 

koktel-csotonyi"Nehéz párt találni"

Komolyan mondod, hogy nincs barátnőd?

Nincs, pedig én csak hetente háromszor-négyszer dolgozom különböző partikon. Az elején minden lány kitartónak bizonyul, de aztán hamar megunják, hogy este elmegyek, és csak hajnalban jövök haza, majd délig alszom. Meg előbb-utóbb féltékennyé válnak.

Amit nem is csodálok. A szórakozóhelyeken látom, hogy milyen kiemelt figyelem veszi körül a mixereket. Szerintem folyamatos a kísértés.

Tény és való, hogy a vendéglátói szakmán belül a barmanek kerülhetnek legközelebb a vendéghez. Az italkeverés mellett a közönség szórakoztatása is feladat. Mi több mindent megengedhetünk magunknak, mint egy felszolgáló. De alapszabály, hogy nem lehetünk tolakodóak, szemtelenek. Tudnunk kell, hol a határ.

És férfiszemmel hogyan viselkednek éjszaka a magyar lányok? Sokat isznak?

Volt szerencsém óceánjárón dolgozni, így sokféle nációval találkoztam. Bátran kijelenthetem, hogy a magyarok nagyon tudnak mulatni, ellenben például az amerikaiakkal. Ám a hölgyek az alkoholszint határát is érzik – ugyanez már nem mindig mondható el az urakról...


Beszéljünk egy kicsit a győztes italodról. Nagyon izgalmas volt az ízvilága.
Ezt a kompozíciót milyen alkalmakra ajánlod?

Az alapja vodka volt, amelyhez baracklikőrt, körteszirupot, grépfrútlevet és ásványvizet kevertem. Tettem még bele citromot és szőlőszemeket, ezek a tört jéggel keveredve különleges látványt nyújtottak. Ez egy abszolút hűsítő, nyári long drink, de egyébként a feladatom is ez volt.


Mitől válik egy ital győztessé?

Négy éve versenyzem. Az a tapasztalatom, hogy nem könnyű nyerni. Gondolj csak bele, a zsűrinek közel hatvan ital közül kell kiválasztania a legjobbat. Az ízeket nem lehet objektíven értékelni. Sok függ attól is, hányas sorszámot húzol, mert biztos jobban működnek az ízlelőbimbók a hetedik italnál, mint a negyvenediknél. De nem panaszkodom. Büszkeséggel tölt el, hogy a második legjobbnak az én italomat találták.

 

További koktélos:
A nyár nyerő koktéljai 1. - Hearts

 

Mustra