18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Éhség, játék, szerelem, avagy a férfiak és a szex

+18

Sokszor még a szakértők is igazságtalanok. A női szexualitást hiperérzékeny szerkezetként írják le: az érzelmek, hormonok, gondolatok bonyolult és sokszor instabil építményeként, amin a faék egyszerűségű férfiszex csak berúgja az ajtót. A valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb.

Laurie J. Watson szexuálterapeuta pályafutása során rengeteg férfival dolgozott együtt, s beszélgetéseik során alkalma nyílt alaposan megismerni sokuk vágyait, kétségeit, motivációit és fantáziáit. Az őszinte, álarcok nélküli beszélgetések eredménye pedig egy érzékeny lista arról, mi mindent jelent a férfiaknak a szex.

1. Tényleg a testben kezdődik

Jó, igaz. A nők szexuális vágyait legtöbbször emlékezetük, elméjük és érzelmeik mozgatják, a férfiak vágya pedig testközpontúbb. Nem tehetnek róla: testükben nagy mennyiségű tesztoszteron kering, ami szexuális teljesítményre sarkallja őket. Az erekciót szinte bármi ki tudja váltani (kamasz fiúknál lehet ez egy jelentéktelen vizuális inger, vagy akár a villamos rázkódása, de egy felnőtt férfi is nagyon könnyen kapcsol szex üzemmódba, ha a zuhany alól kilépő párjára néz, vagy más zsigeri inger éri). A kémiát túlbecsülni nehéz lenne, de éppígy hiba az is, ha a férfiak szexualitását pusztán hormonjaik segítségével akarjuk leírni.

2. A szex éhség

És igen, a férfi jól akar lakni. De a szexuális falatozhatnék inkább arra hasonlít, ahogy egy doboz bonbont kívánunk meg. A férfi számára a szex tele van meglepetésekkel, éppúgy, mint a pralinés doboz: lehet selymes, lehet krémesen dús, lehet keserédes, csípős, és mindet ki kell próbálni. A meglepetés és újdonság lehetősége önmagában csábító és izgató a férfi számára, egy nap pedig nem igazán teljes, ha nincs a végén valami finom nass. Persze egy-egy párkapcsolati probléma, veszekedés az étvágyat is el tudja venni, de a megfelelő inger hatására hamar meg lehet éhezni ismét.

shutterstock 648366598
Shutterstock

3. A szex energiaforrás

A szex a férfi életét lehetőséggel, energiával és izgalommal tölti fel. A hormonlöket pedig hajtóerőt ad a mindennapokhoz és átsegít a nehézségeken is. Jobban megy minden, ha előző nap volt kielégítő szexuális élmény, és könnyebb bírni a napi monotóniát is, ha a nap végén ott a lehetősége egy jó kis szexnek.

4. A szex móka és kacagás

A szex tök jó a férfiaknak is, testük ráadásul eléggé jól be van állítva arra, hogy hamar élvezethez jusson. Mivel az orgazmus elérése nekik általában könnyű és gyors, a különböző pózok, az új szexuális tevékenységek, egy más ritmus számukra nem macerák, hanem eszközök, hogy a kielégülés még kitűnőbb legyen. Minden flört, mosoly, utalgatás, egy formás test vagy egy szexi kép (akár fantázia, akár valóság) beindít valamit, és a szexszel kapcsolatos legapróbb gondolat is az izgalom és az öröm érzésével tölthetik el a férfit.

5. A szex a szeretet kifejezésének egy módja

A férfiak számára a szex legizgatóbb része az, amikor látják és érzik, hogy partnerük is beindul. Hiba volna pusztán azért önzőnek neveznünk őket, mert szeretik a szexet és keresik a kielégülést: a legtöbbjük számára ugyanilyen fontos a partner öröme is. Persze mivel könnyen ki tudnak elégülni, az alapélvezethez hozzájuthatnak akár egy csapnivaló együttlét során is, de valójában ők is a mindkét felet kielégítő, érzéki szexre vágynak. Ráadásul elég sokat törik a fejüket azon, hogyan tudnának több örömet okozni a partnerüknek, szinte könyörögnek az infókért, amiknek a segítségével jobb szeretők lehetnek.

shutterstock 1070850755
Shutterstock

6. A szex szerelem

Ódivatúan hangzik, de igaz: a szextől otthon és szeretve érzi magát az egyszeri férfi. A mindennapok nyűgjei után a szex a törődést, a támogatást és a szeretetet testesíti meg a számára. Bár sokszor éri a férfiakat az a vád, hogy csak szexet akarnak, az együttlét számukra nem „csak szex”, hanem egy párkapcsolatban a kötődés és a mély érzelmek kifejezése is. Egy érzelmileg is elkötelező tevékenység, ahol a kölcsönös vágy a kapcsolat legjobb megerősítője. Míg a nők sokszor érzelmi kapcsolatra vágynak a szex előtt, a férfiak számára pont a szex szükséges ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat és merjenek akár sebezhetőnek is mutatkozni, és érzelmeiket kifejezni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra