A jó szex 6 titka

Valószínűleg több is van azért, egy online kérdőívre válaszolók beszámolói alapján ugyanakkor ez tűnik a legmegbízhatóbb receptnek.

Elég nehéz persze mindenki számára hasznos általánosságokat megfogalmazni a témával kapcsolatban, ebben az esetben viszont legalább nem kell „100 tuti tippet” végigböngésznie annak, aki kíváncsi vagy úgy érzi, van hova fejlődnie. A Huffington Post egyébként egy nem kevesebb mint 70.000 ember véleményét kikérő online tanulmány eredményei közül emelte ki azt a hat tényezőt, amelyet a legtöbben említettek a megkérdezettek közül. 

A 24 ország szexuális életükkel elégedett állampolgárai úgy tűnk gyengédek és szeretetteljesek, mint egy-egy Disney karakter, de emellett őszinték is egymáshoz, ha a szexről van szó. Az együttléteikkel elégedett párok hat „titka” pedig a következő volt:

  • Minden nap kimondják, hogy „Szeretlek!”, és komolyan is gondolják
  • Gyakran és szenvedélyesen csókolóznak, méghozzá minden különösebb ok nélkül
  • Gyakran megérintik egymást, mások előtt is
  • Időnként összebújnak
  • A szex nem csak kötelesség számukra, fontos szerepet tölt be az életükben
  • Képesek szabadon és őszintén beszélni a szexuális életükről

Minden bizonnyal bonyolultabb persze mindez annál, hogy egy egyszerű recepttel össze lehessen foglalni, mi a dolga annak, aki igazán nagyszerű szexre vágyik, de úgy tűnik, sokat segít, ha valóban intim és őszinte kapcsolat alakul ki 2 (Vagy több? Kevesebb?!) ember között.

Természetesen sokan egyszerűen rühellik a sok nyálas körítést, és inkább mellőznék az udvariaskodást és rögtön a lovak közé csapnának, amivel szintén nincs semmilyen probléma, hisz az általánosítások ellenére kevés változatosabb mintákat és szokásokat felvonultató dolog létezik a szexnél. 

Érdekel a szex? És a szexuálpszichológia?

Ha igen, neked szól következő előadásunk, ahol Csonka Balázs szexuálpszichológus beszél arról, hogyan formálja át a pornó a szexuális életünket. Az előadást szeptember 14-én este tartjuk a MOM Kulturális Központ kupolatermében. Jegyeket ide kattintva vásárolhatsz. Reméljük neked is még jut belőlük.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.