Te is átlagon felüli vagy?

Ha legalább 63 kiló vagy, átlagon felülinek mondhatod magad! Gratulálunk!

És nagyjából ugyanennyit kell fekve nyomni is, ha feltett vágyad, hogy az élet minden területén átlagon felüli képességekre tegyél szert. Arra is szükség lesz persze, hogy legalább 12.5 könyvet elolvass egy évben. Valamint arra, hogy 300-nál több szót legyél képes elolvasni egy perc alatt, és 40 szónál többet tudj legépelni. Az átlagon felülit az átlagtól elválasztó ponthatárok közül az AsapScience gyűjtött össze egy csokorra valót. 

Aludni 6.8 órát alszik egy átlagos Homo sapiens sapiens, ami után 3 csésze kávéra van szüksége ahhoz, hogy magához térjen. Vízből 3-4 pohár a norma naponta, pisilned pedig legalább hatszor kell ahhoz, hogy ne lógj ki a sorból. Kicsit sokkoló ugyanakkor, hogy amennyiben hinni lehet a videó készítőinek, egy átlag okostelefon tulajdonos 5 órát és négy percet tölt egy nap a telefonjára meredve, és nagyjából 2000-szer nyúl hozzá a készülékéhez.

A legtöbb ember egyébként átlagon felülinek gondolja magát a képességeit illetőleg: egy egyetemisták saját magukról való vélekedését tesztelő kérdőív kitöltőinek például nem kevesebb, mint a 87 százaléka gondolta magáról, hogy jobban teljesít az átlagnál. Általában az alacsonyabb intelligenciahányadossal rendelkező, szűk kis világukba zárt emberek azok, akik intelligensebbnek hiszik magukat a többieknél, míg az átlagosnál intelligensebbek általában alábecsülik a képességeiket.

A férfiak szintén kiosztanak maguknak néhány pluszpontot, ha az intelligenciahányadosukról van szó, a nők viszont általában szerényebbek a kelleténél. Úgy tűnik egyébként, hogy a teszteken legrosszabbul szereplőkre is jellemző, hogy átlagon felülinek tartják magukat, valószínűleg azért, mert ők azok, akik a legkevésbé értik, mire lenne szükség ahhoz, hogy jobban teljesítsenek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra