6 tipp a sikeres online társkereséshez

Hogyan használd ki legjobban a rendelkezésedre álló lehetőségeket egy randioldalon? Erről szól az online társkeresés pszichológiája. A tudomány a profilkészítésig terjed, onnantól tied a pálya.

Sokan kétkedve állnak hozzá, és talán sokan idegenkednek is tőle, az online társkeresés mégis él és virágzik. Különösen mióta okostelefonokon is működik. A sok felhasználó között sokszor észrevétlen marad aki szerény, nevetséges, aki dicsekszik. A randioldalak pszichológiájába Justin Lehmiller, amerikai pszichológus vezet be minket, aki saját oldalán 86 tudományos kutatás legfontosabb eredményeit és tanulságait foglalja össze hat pontban. Első benyomásból csak egy van, érdemes tehát megfogadni a tanácsait. 

Válassz menő felhasználónevet. 

Lehetőleg olyat, ami jól hangzik, és pozitív kicsengésű. Olyan nevekkel, amik negatív érzéseket keltenek, előnytelen tulajdonságokra utalnak, nehezebb dolgod lesz. Érdemes továbbá az ABC elejéről választani, hiszen kereséskor ezek jelennek meg legfölül a találatok között.

Tölts fel profilképet.

Ezzel alakítod ki az első benyomást magadról. Ez pedig a kutatások szerint akkor a legjobb, ha a képen őszinte a mosolyod, és egy kicsit megdöntöd a fejed oldalra. Ha csoportképet is töltesz fel az oldalra, olyat válassz, amin te vagy középen, és szimpatikus, vidám emberek vesznek körül. Ezzel ugyanis azt mutatod, hogy veled lenni jó.

shutterstock 252720688

Írj mottót.

Nem minden oldalon van ilyen lehetőség, de ahol igen, ott használd jól! A jó mottó pozitív, rövid és egyszerű. A profilok között keresve épp csak egy pillantásnyi idő jut elolvasni, így nagyobb eséllyel figyelnek fel a pár szavas, könnyen érthető mottókra. Ez is egy első benyomás, a részletes bemutatkozást hagyd későbbre!

Ne csak magadról szóljon.

Ha olyan bemutatkozást írsz, amiben egyedül te szerepelsz, olyan ember benyomását kelted, aki kizárólag saját magával van elfoglalva, csak önmaga érdekli. A kutatások szerint a bemutatkozás jó harminc százalékában érdemes inkább arról írni, kit keresel, milyen partnerrel lennél boldog.

Adj kapcsolódási felületet.

A bemutatkozásnál, fontos szempont, hogy aki megnézi a profilod, lásson olyan dolgokat, amik közösek lehetnek bennetek. Lehet ez bármi, ami mindkettőtök számára érdekes, vagy amit mindketten szerettek csinálni. Ahelyett tehát, hogy mit értél el az életben, és mennyi jó tulajdonságod van, érdemesebb többet írni arról, hogy miket szeretsz. Ebből tud elindulni egy későbbi beszélgetés is.

Lássák, hogy van humorod.

A humorérzék mind a férfiak, mind a nők körében az egyik legmagasabbra értékelt vonás. Szórakoztató, kapcsolatot teremt, oldja a feszültséget. Mi más kell egy jó kezdethez? Túltolni nyilván ezt sem kell, elég ha érződik valami oldottság, kreativitás és eredetiség az írásból. 

Egy jó bemutatkozás célja persze sosem az, hogy mást mutassunk, mint akik valójában vagyunk. Sokkal inkább az, hogy értékeinket és erősségeinket úgy tudjuk megmutatni, hogy az mások számára is észrevehető legyen, és felfigyeljenek rá azok, akikel azonos az értékrendünk, gondolkodásmódunk. Egy jó profil átsegíthet a legnehezebb részen, a kapcsolatfelvételen. A többi már rajtad, rajtatok múlik. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek