Kövérségből nem csak egyféle van!

Azt hitte csak egyféle elhízás létezik? Akkor nagyon téved! Már ha hisz a New York magazinnak, ahol egyenesen 59 féle elhízásról írnak, ami elég sokkolóan hangzik. Ha két ember ugyanúgy edz, és diétázik, akkor gyakran előfordul, hogy míg az egyiknél tökéletesen beválik a diéta, a másiknál nem. Még a szakértők is zavarba jönnek, mi is ennek a pontos oka, ám egyre inkább arra hajlanak, hogy az elhízásnak több fajtája is létezik, és ezeket teljesen máshogyan kell kezelni.

shutterstock 99601670

Az eredeti cikket közlő New York Times egyenesen a rákhoz hasonlítja az elhízást, abból a szempontból, hogy az is gyűjtőfogalom. A szakértők most próbálják elemezni, pontosan hány féle elhízás létezik, eddig 59-et azonosítottak. Lee Kaplan, a Massachusettsi Álatlános Kórház munkatársa szerint több mint 25 gén növeli elhízás kockázatát, és 300 van, amely ránk dobhat némi túlsúlyt. A genetika, az alvás zavar, bizonyos gyógyszerek, betegségek, mind az elhízáshoz vezethet.

(Mi most így hirtelen annyiban tudunk segíteni, hogy itt és itt elolvashatja, hogyan találhatja meg a megfelelőedzésmódot és étrendet, és drukkolunk, hogy megtalálja a módszert, ami beválik.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek