Romantikus kiruccanás földön, vízen, levegőben

Mihez lenne inkább kedvük: páratlan természeti csodák közt andalogni, pazar panorámában együtt megtanulni valami újat? Esetleg sziklamászással, vagy tandemugrással, vagy éppen hatalmas olasz lakomákkal erősítenék kapcsolatukat? Segítünk megtalálni a megfelelő úti célt!

Víz fölött andalogva: Plitvicei-tavak

Mélykékben, türkizben, világoszöldben pompázó tavak, folyamatosan morajló vízesések, kristálytiszta víztükör fölött átívelő fapallók: a Plitvicei Nemzeti Park olyan hely, amiért sokan a fél világot átutazzák, hogy egyszer az életben láthassanak ilyet. Nekünk meg akkora mázlink van, hogy egyszerűen itt van a szomszédban. Az ősz pedig a legpompásabb időszak egy romantikus kirándulásra itt.

Az ilyen pillanatokra ősszel jóval nagyobb esélyünk van, mint főszezonban
Az ilyen pillanatokra ősszel jóval nagyobb esélyünk van, mint főszezonbanmimi / Travelo

Elő a kényelmes cipőkkel és a fényképezőgépekkel, és irány Horvátország legnépszerűbb látnivalója. És hogy miért éppen most? Mert ősszel a falevelek a sárga és vörös millió árnyalatában pompáznak, a vízesések ugyanolyan lenyűgözők, mint főszezonban, a népsűrűség viszont jóval alacsonyabb. Így a nyárral ellentétben most tényleg lesz terünk a romantikára. Milyen túraútvonalak vannak itt, hol a legfinomabb a kaja, és hol érdemes szállást foglalni? Minden tudnivaló kiderül innen.

Víz mellett sportolva: golf a Balatonnál

Régóta keresnek valami közös hobbit? Mit szólnának a golfhoz? Nem viccelünk: a golf már rég nem a milliomosok sportja, és az országban csomó helyen elsajátíthatják az alapokat. És ha már eldöntötték, hogy megtanulják, miért ne tennék csodás balatoni panorámában? Összegyűjtöttük a Balaton környéki golfozási lehetőségeket, és azt is megmondjuk, hol szerezheti meg a legolcsóbban a pályaalkalmasságit.

Ilyen tájban még annak is kedve támad golfozni tanulni, aki egyébként hülyeségnek tartja az egészet
Ilyen tájban még annak is kedve támad golfozni tanulni, aki egyébként hülyeségnek tartja az egészetRoyal Balaton Golf Club

Sziklafalon lógva, égből zuhanva: extrémsportok itthon

A golfozást túl unalmasnak találják, de azért szívesen sportolnának? Mit szólnának valami igazán extrém kihíváshoz? A közös adrenalinlöket garantáltan még közelebb hozza majd önöket egymáshoz. Vérmérséklettől függően suhanhatnak drótkötélpályán, kipróbálhatják a hazai via ferratákat, vagy akár a szabadesés élményét is megtapasztalhatjuk szélcsatornában vagy konkrétan egy tandemugrás keretében. Jól hangzik? Itt minden részletet megtalálnak.

A közös kaland erősíti a kapcsolatot: legyen az egy bátorságpróba a canopy-pályán, vagy éppen életünk első via ferrata túrája
A közös kaland erősíti a kapcsolatot: legyen az egy bátorságpróba a canopy-pályán, vagy éppen életünk első via ferrata túrájaMagyar Kaland - Sport Egyesület

Gasztromán pároknak: októberi gombakalandok Olaszországban

Olaszországban, Alba városában – Torinótól délre – közel másfél hónapot szentelnek a szarvasgombának a 86. Nemzetközi Fehér Szarvasgomba Vásáron. A programok nyolc hétvégén keresztül, október 8-a és november 27-e között látogathatók. Középkori vásár, borkóstolók és utcafesztivál felel a jó hangulatért, 3 euróért pedig felfedezhetjük a piacot, ahol szigorúan csak a legjobb minőségű fehér szarvasgomba kapható. Ha jobban elmerülnének a témában, erre is lesz lehetőség: szakértők fognak tartani egy workshopot, ahol megtudhatjuk, milyen a jó szarvasgomba, hogyan tudjuk igazán értékelni az ízét, és hogy hogyan kell tárolni, és elkészíteni.

Egymást érik a szarvasgomba fesztiválok
Egymást érik a szarvasgomba fesztiválokManfred Klimek / Getty Images Hungary

A fapadossal könnyedén megközelíthető Pisa környékén is lesz szarvasgomba fesztivál: San Miniatóban 46. alkalommal rendeznek ünnepi hétvégéket a fehér szarvasgombának. Itt a legnagyobb szarvasgomba és a legidősebb szarvasgombász is díjat nyer. További olasz gasztrotippeket ebben a cikkünkben talál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek