Júliusban tárt karokkal várja a Balaton, Párizs és Toscana is!

Nincs még úti terve júliusra? Olvasson tovább, és már lesz is. 

Belföldön: tóparton vagy erdő mélyén

A Balatonnal júliusban egyszerűen nem lehet mellélőni. Ha jókat borozgatna és meseszép tájban bringázna, mi Badacsonyt és a Káli-medencét ajánljuk. Nemrég mi is itt nyaraltunk, élménybeszámolónkat és hasznos tanácsainkat erre találja.

Egy jó pohár olaszrizling a Badacsony oldalában
Egy jó pohár olaszrizling a Badacsony oldalábanmimi / Travelo

Ha ennél szervezettebb programokra vágyik, látogasson el Balatonfüredre július 14. és 17. között. A Tagore sétányon tartják a Vince Balaton borfesztivált. A menő borokat trendi streetfood fogásokkal kísérhetjük, de koktélozni és pálinkázni is lehet – utóbbit inkább csak estefelé ajánljuk, különben gyorsan véget ér a buli. Az evés-iváson túl gyerekprogramok és jachtos élménykurzusok is lesznek. A Vince Balatonnal egy időben, július 14-én startol egyébként Európa legnagyobb tókerülő versenye, a Kékszalag. 

A Vince Balatonon az egész család talál majd magának programot
A Vince Balatonon az egész család talál majd magának programotVinCE

És még egy tuti tipp: július 23-án Hegymagason, a Gilvesy birtokon rendezik meg a Bohém légyottot. Itt a borkóstolás és a jó kaják mellett együtt gyönyörködhetünk a többi résztvevővel a pazar balatoni panorámában, vagy táncra perdülhetünk a holdfényben.

Jól hangzik, de valami pénztárcakímélőbb esemény még jobb lenne? Július 2-án kezdődött, és július 10-ig tart még a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat, melynek keretében különleges helyszíneken hallgathatunk komoly- és népzenei koncerteket, de lesznek gyerekprogramok, vezetett séták, ételkóstolók is. Az ingyenes fesztiválon Füleken, Mátraverebélyen, Kékestetőn, Galyatetőn és Gyöngyössolymoson is programokkal várják az érdeklődőket.

Külföldön: Irány Párizs! 

Egy párizsi vakáció mellett szól például, hogy a Szajna-part ingyenes stranddá alakul július 18. és augusztus 21. között. A plázson pihenés felér egy fél városnézéssel: megcsodálhatjuk Saint-Louis és az Ile-de-la-Cité szigetét, gyönyörű kilátás nyílik a Notre-Dame-székesegyház is. Ha olyan szerencsés, hogy ott pihen, hallgathat koncerteket, strandröplabdázhat vagy beállhat egy pétanque-ozni.

Ha előbb érkezik, akkor július 14-én, a franciák nemzeti ünnepén ne hagyja ki a város legszebb tűzijátékát. Az este 11-kor kezdődő égi parádét az Eiffel-torony közelében, a Mars mezőn és a Trocaderonál lehet a legjobban látni. Ha nem elég a buliból, július 20. és 23. között 31 ingyenes koncertet lehet meghallgatni a városháza előtt. Részletek erről az eseményről itt. Július 24-én pedig érdemes a Champs-Elysées-re kilátogatni, aznap van ugyanis a Tour de France bringaverseny befutója.

További ingyenes párizsi programtippjeinket ide kattintva találja.

Plázs
PlázsAurelien Meunier / Europress / Getty

Vagy inkább Toscana?

Akinek inkább Olaszországhoz lenne kedve, annak nagy kedvencünket, Toscanát ajánljuk. A táj, a dombtetőkre épült városok önmagukban több hétnyi látnivalóval szolgálnak, de rengeteg szórakoztató programon is részt vehetünk júliusban.

Az aprócska Monteriggioniban plédául július 8. és 10., valamint július 15. és 17. között középkori fesztivált tartanak. Kézműves bemutatók, mutatványosok, koncertek, színielőadások, jelmezes felvonulás várja a turistákat, a jegyárak 9 és 13 euró között alakulnak, attól függően, hogy az adott napon milyen programok vannak. (Bővebb infó angol vagy olasz nyelven itt!).

Monteriggioni: középkori fesztivál
Monteriggioni: középkori fesztiválMichele Piccardo / monteriggionimedievale.com

Certaldóban július 13. és 17. között lesz utcaszínház fesztivál, ha pedig inkább Puccini felé húz a szívük, július 15. és augusztus 13. között a Luccához közeli Torre del Lago szabadtéri színpadának nézőterén a helyük. Július 16-17-én pedig Pisába érdemes ellátogatni, a város épületeit és hídjait több mint hetvenezer gyertyával világítják meg, az Arnón pedig vízi mécseseket úsztatnak le a város védőszentje, San Ranieri tiszteletére.

Ide kattintva pedig elolvashatja további tippjeinket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek