Edzőteremteszt: Marczibányi Sportcentrum, az elvarázsolt kastély

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Marczibányi Sportcentrum nevéhez hűen a Marczibányi téren található, de mivel ott nagyjából az egész háztömb egy összefüggő sportközpont, eleinte nehezen találtam meg a helyet. Önnek azt ajánlom, a Millenáris hátsó bejárata felé menjen, és onnan már látni fogja a fűzöld világító táblákat, melyek a sportcentrumot jelzik.

Az, hogy a hely 11 500 négyzetméteren működik, csalóka (de persze igaz), ne gondolja, hogy egy hatalmas edzőteremmel lesz dolga, ugyanis téliesített teniszpályák, focipályák, szabadon használható futópálya és korcsolyapálya is tartozik a centrumhoz. A fitneszrészleg tulajdonképp egész kicsi, csak csoportos órákat és személyi edzéseket tartanak, kondigépek nincsenek, szóval nem eszközökkel van tele az "1000 m2-es egyedi belsőépítészeti megoldásokat tartalmazó szolgáltató épület", melyben "a recepciós szolgálaton túl, fitnesz- és wellnessrészleg működik és színvonalas öltözők szolgálják vendégeik kényelmét."

Szép, de hűvös elvarázsolt kastély

Ez eddig szép és jó, a recepciós is aranyos, egy "-400 kalória" fantázianevű órára nevezek be, és miután áthaladok a mágneskártyával nyitható üvegajtón, rögtön rájövök, mi itt az egyedi belsőépítészeti megoldás: az épület hosszú és keskeny, így aztán egy folyosón végighaladva lehet eljutni először a két fitneszteremig, majd öltözőkig és egy újabb ajtón túl vár a wellness. Több öltöző is van teljesen elkülönítve, és mintha két wellnessrészleg is lenne, egymástól elválasztva. Mindkettőben van szauna, az egyikben dézsazuhany, a másikban normál zuhany várja az embert. Egy csomó helyen csinos faajtók nyílnak, ezek mögött nem lehet tudni, hogy épp egy vécé vagy egy zuhanyzó lesz-e, elég jó kis elvarázsolt kastélyos játék ez a kóválygás, melynek végén jószerivel azt se tudom, hogy jutok vissza abba az öltözőbe, ahová a kulcsomat kaptam.

Adott öltözőben egyébként elég hideg van és hiába vagyunk mindössze ketten, természetesen a szekrényeink pont egymás mellé szólnak (ez egyébként minden recepciós mániája, az öltözőben mindig egy sarokban tömörülnek az emberek). Az óráig még ülhetek egy kicsit a hideg öltözőben, merthogy a termek előtt semmilyen ülőalkalmatosság nincs és kicsit sötét is van, az meg azért nem komfort csúcsa, hogy egy hideg radiátort támasztok 10 percig a sötétben. Szóval visszaültem az öltözőbe fázni, meg random nyitogattam az itt-ott nyíló ajtókat, hogy vajon melyik mit rejt. Azt azért meg kell jegyezni, hogy a különféle részlegek kialakítása csillagos ötös, szépek a járólapok, tiszták a szaunák, harmonizálnak a színek.

Vaslédik előre!

Az óra pontosan elkezdődött, viszont várakozásommal ellentétben elképesztően kemény volt. Persze nekem is stresszes napom volt, és mint púp a hátamra, úgy hiányzott egy olyan óra, amin összesen ketten vagyunk és az óraadó vaslédi kiabálva biztat a gyakorlatok végrehajtására. Plusz a lábfejem is fájt, de nem volt nagyon alkalmam ezt kifejteni, így aztán a lábfej elülső részén való ugrándozást is el kellett viselnem. Rengeteget kellett ugrálni, teljesen kikészültem a végére, sajnos nem vagyok állóképességileg a topon: ha bizonytalan, azt ajánlom, menjen valami nyugisabb órára, különben úgy jár, mint én, és napokig rendetlenkedni fog a szíve. Egyébként nincs valami nagy óraválaszték, de vannak alakformáló órák is.

Korizzon hat után!

Másodszorra úgy döntöttem, nem kísérletezek órákkal, hisz az All You Can Move kártyával korcsolyázni is lehet. Oké, egyedül nem a legnagyobb buli, de túl lehet élni. 17:40 körül érhettem a jegykiadó ablakhoz, béreltem egy korcsolyát 1200 forintért, aztán fizettem még 200-at egy zárható szekrénykéért, ahova a cuccomat pakolhattam, és 17:46-kor egy telefonhívás után felmentem a jégre. 17:52-kor kellett lejönnöm, mert elindult egy takarítógép, ami az egyébként istenes állapotban lévő jeget kiegyengette, kicsit felolvasztotta és hat után pár perccel otthagyta nedvesen.

Nem azért írok ilyen pontos időket, mert ez a hobbim, hanem mert már a korizás előtt láttam, hogy a korcsolyabérlés csak 800 forint hat után, de azt gondoltam, erre nem várok 20 percet, hisz azt hittem, semmi nem fog bezavarni a következő fél órában. Aztán korival a lábamon várhattam kábé hatig, tök fölöslegesen, és mint megtudtam, ez a takarítás mindennapos program, szóval a jegykiadó srác akár szólhatott is volna, hogy megérné várnom. Ahogy azt is mondhatták volna, hogy a pálya mellé is lerakhatom a cuccom, nem kell mindenképp szekrény. Az AYCM bérletem mellett így még 1400 forintomba került a korizás, pedig megúszhattam volna 800-ból is. A bérelt kori egyébként elég rossz állapotban volt és nem is volt rendesen megélezve, de ez nem zavart, teljesen jól elvoltam, amikor épp tudtam korizni. A jégen nincs tömeg hétköznap este és el lehet lébecolni a korcsolyázni tanuló gyerekek között olyan fél 8-ig, mert akkortájt kezdődnek az edzések és lezárják a jeget. Ha nincs AYCM kártyája és hat után érkezik, 1000 forint a belépő és 800 forint a kori, szóval 1800 forintból egy másfél órát biztos elhülyéskedhet a jeges sátorban.

Összességében nekem a Marczibányi téri Sportközpont nem lesz a törzshelyem, mert XL-es AYCM kártyával a környéken vannak más opciók is, de korizni még talán lenézek – csak akkor inkább hozok saját korcsolyát.

Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 16.

Honlapwww.marczibanyi.hu

Nyitva tartás: H-P: 6.00-23.00 Sz-V: 7.00-20.00

Összességében így éreztem magam: 3/5 pont

Árak: Egyalkalmas fitneszbelépő 1600 forint, négyalkalmas 6000 forint, további részletek itt.

XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a szolgáltatások egy része, azaz havi 12.900 forinttól használhatjuk a korcsolyapályát és látogathatjuk a csoportos órákat.

Recepció: 4/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 3/5 pont

Öltöző: 3/5 pont a hideg miatt

Tisztaság: 5/5 pont

Szolgáltatások: pár csoportos óra két teremben, wellness és korcsolyapálya

Extrák: masszázs, focipályabérlés, tenisz, de ezek nem vehetők igénybe AYCM kártyával, ami egyébként a Tesióra Bernivel, Alakformáló Bernivel, Pro Ski, Endurance Cross szolgáltatás igénybevételére sem jogosít fel.)

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Mustra