Edzőteremteszt: Fitness & More

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, lovagolni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Az F&M Fitness & More az egyik legmenőbb terem, amit az utóbbi időben meglátogattam, már ami az All You Can Move-os besorolását illeti: ide ugyanis XL-es vagy nagyobb kártyával lehet csak bejönni. Egyébként ennek megfelelően nem rossz hely, sőt, kifejezetten szép, elegáns környéken van, tele van szép emberrel (kicsit ettől szarul is érzem magam), tényleg csinos az egész. A bejárat az alagsorban van, de egyáltalán nincs pincehangulata, és a terem ablakai már a szabadba néznek (van egy pár szinteltolás és lépcső az egészben).

Mivel általában már az M-es termekkel is teljesen meg vagyok elégedve, kicsit kritikusan néztem az XL-est: vajon mennyi pluszt adnak a többiekhez képest? A recepción elszontyolodtam, mert ugyan először jártam itt, de nem mondtak semmit, lehúzták a kártyám, kaptam egy másikat, amivel a szekrények nyithatók és ennyi, már a következő ember felé fordult a recepciós, én meg azt se tudtam, merre van az előre. Azért betaláltam a terembe, mert korábban jártam a Fájdalom Ambulancián és azt tudtam, merre nem érdemes elindulni. Az öltöző szép, a wellness részleg meg csodás, igazából ki se akarok jönni belőle, és szerencsére itt is szinte egyedül vagyok, szóval válogathatok a szaunák között.

A terem

Az edzőtermi rész egy nagy nyitott tér, hatalmas belmagassággal, így még ebben a hőségben sem hevül túl, és furcsamód estefelé, a csúcsidőben sincsenek elviselhetetlen tömegek. Itt található egy proteinbár is, vannak kényelmes padok, amiken lehet ücsörögni, ha lustálkodnánk, és nagy tévék, amiken épp Hosszú Katinka úszik.

A cardio rész felé vettem az irányt: nincs sok futógép, de nincs sok futó se, így ahányszor voltam, mindig találtam szabad gépet annak ellenére, hogy több futógép sem működött. A legfurcsább élményem az egyetlen nagy, tévés futógépen ért, ahol 5,4-es sebességnél már rohanni kellett, talán mérföldben mért vagy simán rossz volt, nem tudom, de amikor átmentem egy másik géphez, ott kábé 9 km/órás sebességnél kellett úgy loholnom, mint az előzőn 5,4-nél. Igaz, ezen nem volt tévé, de ez a legkevésbé sem zavart.

Az edzőgépek egyébként jó állapotban vannak, és sokféle van belőlük, teljesen jót lehet itt gyúrni, és természetesen itt is van funkcionális rész, ahol a hasazáson kívül TRX-ek, girják és kettlebellek is vannak – ha valaki vállalkozó kedvű és tudja, mit csinál, itt el tud lenni órákig.

A funkcionális tréning

Mivel én egyedül (még) nem igazán tudok ezekkel mit kezdeni, beneveztem Gyepesi Áron funkcionális edzésére, mert a kollégáimtól már sok jót hallottam és olvastam is róla. Szerencsére még időben megkérdeztem, hánykor lesz az óra, mert esküszöm, ezen az órarenden én kedd 15 órát látok, de igazából az 16:00, mint megtudtam. (Másodszor egyébként már tudtam beszélni a recepciósokkal, mert épp nem volt ott más, így tudtam meg a részleteket a parkolásról és az órarendről, csak elsőre csúszott el valahol a kommunikáció.)

A délutáni órán csak nyolcan voltunk szerencsére, de az esti órákon állítólag nem ritka a 20 fős létszám sem, sőt voltak már 40-en is Gyepesinél, ami azért nekem soknak tűnik. Az óra alapvetően két részből állt: egy háromperces, hétszer ismételt, erőfejlesztő gyakorlatsorból, valamint egy ötször kétperces, pihenőkkel és plankekkel megspékelt állóképességfejlesztő gyakorlatsorból. Kemény edzés, akárhogy is nézzük, a húzódzkodás alap, súllyal guggolás, ugrókötelezés, burpee, evezés, plank váltakozik, a végén azt se tudom, hogy fogom magam felvonszolni a lépcsőn – másnap pedig rendes izomlázam van.

A terem elképesztően jól felszerelt (például van két evezőpad is, csak hogy egyvalamit kiemeljek, de tényleg minden van, amit el lehet képzelni), Gyepesi pedig kedves, türelmes, figyelmes és lelkiismeretes. Abszolút csak ajánlani tudom, de ha még sose volt funkcionális órán, tájékozódjon előre a lehetőségekről és órákról, mert bár a gyakorlatok nehézségét személyre szabottan lehet variálni, azért nem árt, ha van alapfogalma arról, mire számíthat egy ilyen edzésen. Ráadásul minél több a résztvevő, annál nehezebb odafigyelni mindenkire.

Összességében az F&M jó terem, az elhelyezkedés, a wellness részleg, a tisztaság, a szép környezet és az órák minősége és gyakorisága miatt teljesen érthető a magasabb árfekvés.

Cím: 1123 Budapest, Csörsz u. 14-16., MoM Sport épülete

Honlapwww.fandm.hu

Nyitva tartás: hétfő–péntek: 6.00–22.00, szombat–vasárnap: 8.00–20.00

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont

Árak: A napijegy 2290 forint, a 10 alkalmas bérlet 17.900 forint, havi egész napos kombinált bérlet 21.900 forint. További részletek itt!

XL és XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 12.900 forintos kártyával mehetünk edzeni vagy csoportos órára).

(A cross edzés 2015. augusztus 31-ig alapszolgáltatásként az AYCM Klubtagok számára díjmentesen látogatható. 2015. szeptember 1-től +500 Ft ráfizetés mellett érhető el, hiszen a létesítményben sem alapszolgáltatás a cross.)

Recepció: 3/5 pont, legalább gyorsak, de azt se tudom meg, merre induljak.

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 4/5 pont, a futógépeknél vannak bajok, de egyébként remekül felszerelt és jól berendezett terem

Ajánlanám-e ismerősöknek: abszolút

Öltöző: 5/5 pont, nagyon menők és tágasak a szekrények, szép és tiszta a zuhanyzó, a wc.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: a környéken fizetős este hatig (350 forint/óra), de a Novotel parkolójában délután négyig ingyenes az első két óra.

Szolgáltatások: a szokásos: csoportos órák három teremben, a funkcionális tréningek mellett vannak női alakformáló és stepórák, valamint pilates, gerincjóga, bodyart, deepwork és streching órák. Ami viszont tuti nem szokásos: 220 négyzetméteres cross terem várja az érdeklődőket új eszközökkel, képzett edzőkkel. A fitness teremben professzionális Cybex gépekkel és kézi súlyok széles palettájával találkozunk, míg a funkcionális edzés kedvelőit gazdagon felszerelt funkcionális sarokkal várják. A cardio részlegen futó-, evező, ARC Trainer-, bicikli-, és lépcsőzőgépek vannak. Teremedző segítségét lehet bármikor kérni. Van játszóház és táplálkozási tanácsadás keddenként, amire külön be kell jelentkezni. Emellett szuper wellness részleg is van, finn szaunával, gőzkabinnal, infra kabinnal.

Extrák: Természetesen személyi edzésre és masszázsra is be lehet fizetni, valamint 300 forintért törülköző bérelhető – de a Fájdalom Ambulancián keresztül rengeteg más szolgáltatás is elérhető: jégszauna, járáselemzés, medical-training, gyógytorna, etc.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra