Csinálja, amit szeret, jó lesz!

shutterstock 109156469

Sokat beszéltünk már a boldogságról, adtunk is pofátlanul egyszerű képleteket annak eléréséhez, például, hogy hogyan használja az erősségeit, mert az majd jó lesz önnek. Rágörcsölni a boldogságra nemigen lehet, de köszönhetően egy újabb, hiánypótló tanulmánynak kiderült, hogy létezik módszer, ami tényleg működik, adta hírül a spring.org.uk. "Pozitivitás priorizálás" lehetne a neve, és ez az út a boldogsághoz. Ráadásul nem is egy nagy etwas, az a lényege, hogy úgy kell intézni mindennapos dolgainkat, hogy közben végig jól érezzük magunkat. Gondolta volna?

A tanulmány szerint, azok az emberek, akik képesek előtérbe helyezni azokat a dolgokat, amik örömmel töltik el őket, nemcsak boldogabbak, de sokkal jobb kapcsolatban élnek, valamint sokkal rugalmasabbak és figyelmesebbek is. Ahogy az már lenni szokott, a nagy erőlködésnek nyögés a vége, tehát ha folyamatosan próbálunk boldogok lenni, vagy ha túl nagy figyelmet szentelünk annak, hogyan éljünk boldogabban, akkor általában rosszabb állapotba kerülünk.

Mégis, a legtöbb ember szerint a boldogság akkor jön, amikor akar, és nem akkor, amikor mi szeretnénk, hogy jöjjön. "A pozitivitás priorizálás rámutathat arra, hogy mik azok a dolgok, amik növelhetik az emberekben a pozitivitás érzését annak kapcsán, ahogy a mindennapos dolgaikat organizálják" – magyarázzák az Emotion magazinban közzétett eredményeket a kutatók. "A lényeg, hogy a pozitivitás priorizálás egyfajta jóérzésért felelős indikátorként viselkedik, ami felerősíti a pozitív érzéseket, és csökkenti a depresszív tüneteket."

"Mindezeken kívül azok az emberek, akik jók abban, hogy a pozitív élményeket helyezzék előtérbe könnyebben viselik a nehézségeket és alkalmazkodóképesebbek, méghozzá éppen azért, mert több pozitív élmény éri őket." 

Ez tehát egy öngerjesztő folyamat, ami minden embernél más formában mutatkozhat meg. "Elképzelhető, hogy van akinek a pozitivitás priorizálás annyit tesz, hogy leül meccset nézni a haverokkal szombat délután vagy éppen ellátogat a családjával egy parkba. Mások inkább a hétköznapjaikat kezdik egy kiadós futással vagy egy finom tea megivásával újságolvasás közben. Bizonyos emberek mindenkor a nyugalmat, míg mások mindenben az izgalmat keresik." 

A pozitív élmények tehát mindenkinek mást jelentenek, de egy biztos: azokat érdemes keresni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra