Ennyi mindenre jó a hintőpor!

Sok fürdőszobapolcon megtalálható a hintőpor, mégis kevesen tudják, milyen sokoldalúan lehet felhasználni. Azon kívül, hogy az izzadást jól tudja vele enyhíteni, vagy a baba bőrének ápolásában is nagy szerepet játszik, tudta például, hogy sminkelésnél is nagy hasznát veheti, vagy hogy gyantázásnál ezzel megakadályozhatja a bőr megtépését? Na ugye! Találtunk pár alkalmazható technikát a DailyMail egyik cikkében is, amit még kibővítettünk saját tapasztalatainkkal. 

shutterstock 255291868
Shutterstock

Gyantázásnál nagyon hasznos

Nyáron nagyon hasznos lehet a hintőpor gyantázáskor, ugyanis ilyenkor a bőr a melegtől verejtékezik, és emiatt nagyon esélyes, hogy nem tapad fel a gyanta megfelelően a lehúzócsíkra, ezért a szőrt a bőrrel együtt tépi le a rántással. Ez elég fájdalmas mutatvány, jobb elkerülni – és ilyenkor jön képbe a hintőpor. Közvetlenül gyantázás előtt vékonyan hintse be vele bőrét, oszlassa el egyenletesen, majd a maradékot fújja le. Ha így tesz, biztos lehet benne, hogy soha nem fogja megtépni magát, ugyanis a hintőpor magába szívja a nedvességet, ezzel megakadályozva a bőr izzadását. 

Bye-bye összeragadt, rövid szempillák!

Mielőtt elkezdené a spirálozást, tegyen hintőport a szempillájára, és egy szempillafésű segítségével szedje le a felesleget. Ezután jöhet a festés, meglátja, vastagabbnak és hosszabbnak fognak tűnni pillái a hintőportól.

A smink sem folyik le többet

A hintőpor nagyon jól megtartja a sminket is. Még melegben sem folyik le az alapozó az arcáról, ha alátesz egy kevés hintőport: nemcsak klassz babaillata lesz egész nap, de a smink is a helyén marad. Ami még príma: ha túl sötét a (lehetőleg por állagú) alapozó/púder, csak keverje el egy kishintőporral, így simán arcbőréhez tudja igazítani a színárnyalatot. 

Száraz sampon helyett is tökéletes

Többször előfordult már, hogy teljesen friss, tiszta volt a hajam, de egy étteremben, vagy vendégségben, esetleg egy buli alkalmával erős, kellemetlen szagokat szívott magába. Ez azért idegesítő, mert egy hosszú hajat megmosni és beszárítani minimum 1,5 óra. Szóval, ha már egyszer frissen mosott a haj, és csak az illata borzasztó, elég, ha átfésüli egy kis hintőporral, és jobb esetben ismét kellemes illatú lesz a haja. De vigyázzon, ne használjon túl sok port, az sem szép, ha a hajban marad és meglátszik. Egyébként háziállatoknál is alkalmazható ez a praktika – tuti recept két fürdetés között! 

Ékszer kibogozásakor is jól jön

Képtelenség úgy tárolni a bizsu nyakláncokat és karkötőket, hogy ne gabalyodjanak össze vagy ne csomózódjanak be. Ezek kibogozásánál is jó segítség, csak be kell szórni a csomót hintőporral, amitől az egy kicsit fellazul, és máris egyszerűbb lesz szétszedni. Ezzel elkerülhető az az állapot, amikor már legszívesebben tépné az ékszert idegességében, és már az sem érdekli, ha netalántán elszakad.

Cipő illatosítására tökéletes

Nem csak tökéletesen elnyomja a kellemetlen szagokat, de nem is hagyja, hogy a láb beleizzadjon a cipőbe. Ez leginkább sportcipőknél javallott, de bőrcipőbe is nyugodtan teheti. 

Ruhásszekrény, gardrób, vagy cipősszekrény felfrissítésére is kiváló

Nagyon egyszerű trükkel frissítheti fel ruhásszekrényének illatát: öntsön egy kisebb befőttes üvegbe illatosított hintőport, és tegye a ruhák/cipők közé. Egy-két óra múlva minden dohos szag eltűnik, a helyét átveszi a hintőpor illata. Nagyon jó hasznát veszi akkor is, ha a szőnyegét szeretné kicsit felfrissíteni. Hintőporozza jól be az anyagot, hagyja rajta körülbelül 15-30 percig, majd porszívózza fel. Tényleg csodákra képes a hintőpor, ön mi mindenre használja még? Írja meg nekünk levélben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra