Edzőteremteszt: Danubius Hotel Arena

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska, ahogy az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani, amikor azon gondolkozol, hová vegyél bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Ritkán járok hotelek edzőtermébe, de mindig érdekes élmény megnézni, mivel készülnek a szállóvendégek részére: az edzőterem sokszor elég elnagyolt, és nincs felkészítve komoly edzésre, de a Hotel Arena alagsorában található Danubius Fitnessről ez nem mondható el. Valószínűleg pont azért nem, mert egyáltalán nem csak a hotel vendégeire számítanak – mint megtudtam a recepción –, többen járnak ide „kívülről”.

A Danubius Fitness hangulata kicsit olyan, mint egy 90-es évekbeli bokszteremé, legalábbis a királykék linóleum láttán nekem azonnal ez ugrott be. Pedig igazából nincs sok köze a bokszhoz, valószínűleg a medencés wellnessrészleg kékségét kívánták továbbvinni a termen. Sok a régi edzőgép, ami ugyan működik, de hiányzik pár olyan dolog, amit az A Fitnessben megszerettem, például ott többféle és újabb lábtológépek vannak – ettől még jó az, ami itt van, csak nem annyira pimpes. A hangulat jó a teremben délelőtt, csúcsidőn kívül, kedves emberek járnak ide, és egy egyszerű edzést simán végig lehet csinálni ezekkel a gépekkel. 

AYCM sportpasszal sajnos nem lehet egy alkalommal edzeni is és wellnesselni is, így a szaunát nem próbáltam és az ellenáramoltatós medencébe se csobbantam. Második alkalommal, amikor visszamentem, szintén nem készültem bikinivel, mert akkor az órarendben feltüntetett X-press nevű órán szerettem volna részt venni. Na igen, a terem internetes jelenlétével még lenne munka, ugyanis az órarendből (amit nem tudok külön linkelni, de itt jobb oldalt az aktuális ajánlatok alatt megtalálod) nem derül ki, mi csoportos óra és mi egyéni, én meg arra jutottam, hogy a fitnesskonzultáción kívül nem kell bejelentkezni semmire (ez áll az órarend alján apró betűkkel: „Az X-pressórák minden esetben 30 percesek (Fit Ball, Stretching, Has-hát) Az aerobikórák ünnepnapokon elmaradnak. A Fitnesskonzultációra bejelentkezés szükséges.”).

A helyszínen kiderült, hogy az X-press egyéni óra, amire be kellett volna jelentkeznem előre, de mivel ezt nem tudtam, így nem tartották meg. Mint a recepción elmondták, délután öttől vannak stabilan csoportos órák, és mehetek Aqua fitnessre is, mert az is van szinte minden nap, de arra is be kell jelentkezni előre, hogy legyen hely a csoportban! Tanulság: inkább telefonálj oda, mielőtt elindulsz, főleg, ha először jársz arra – az első alkalom kedvezményes áron 1000 forintba kerül, ezt se felejtsd el! A recepciós munkatárs nagyon kedves volt, minden kérdésre készségesen válaszolt, a wellnessrészleget is szívesen megmutatta. Délelőtt igazán nagy nyugi van a 13,5 méteres medence partján, nyugágyakban lehet pihengetni, a víz kellemes hőfokú és a szaunák is működnek.

Összességében a Danubius Hotel Arena jó hely, igaz, kicsit régies, de ha vevő vagy a különleges hangulatú termekre, ezt szeretni fogod.

Cím: Danubius Hotel Arena, Ifjúság útja 1-3., 1148 Budapest

Honlap: www.premierfitness.hu

Nyitvatartás: Munkanapokon: 06.30-21.30 óráig, Hétvégén és munkaszüneti napokon: 08.00-19.30 óráig

Összességében így éreztem magam: 3/5 pont, de csak azért, mert nem jött össze a csoportos óra, egyébként minden rendben volt.

Árak: Egy napijegy 2320 forint, az első alkalom kedvezményesen 1000 forintba kerül. Egy havi csúcsidős tagság 23 000 forint, a csúcsidőn kívüli 17 000 forint. Sokféle kedvezmény van, nyugdíjasoknak például, és a csütörtök kedvezményes nap. Ha érdekelnek a részletek, azt ajánljuk, kérj árlistát itt, ugyanis ha interneten bekéred az árakat, az első havi bérletből is kedvezmény jár.

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető).

Recepció: 5/5 pont, nagyon segítőkészek

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, az edzőtermi rész elég régies, de a medence jól néz ki.

Gépek állapota: 3/5 pont, régiek, de működnek.

Öltöző: 5/5 pont, tágas, tiszta.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: A vendégek a szálloda parkolóját szabad helyek függvényében ingyenesen vehetik igénybe. További parkolási lehetőséget a Budapest Sportaréna fedett „P+R” parkolója biztosít térítés ellenében. (Reggel 5.00 órától este 19.00 óráig 350 Ft / alkalom. Normál – nem „P+R” – parkolás óránként 200 Ft – az árak tájékoztató jellegűek.)

Szolgáltatások: fedett 13,5 méter hosszú úszómedence nyakmasszírozóval és ellenáramoltatóval, finn szauna, egyénre szabott edzésterv szakképzett edző segítségével, ingyenes táplálkozási tanácsadás, csoportos órák délután, ingyen wifi

 Extrák: infraszauna (800 forint egy alkalom), személyi edző, TRX, fodrász, szolárium

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólnál? Facebook-oldalunkon megteheted!

Kövess minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra