Edzőteremteszt: Danubius Hotel Arena

Zanza!

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Ritkán járok hotelek edzőtermébe, de mindig érdekes élmény megnézni, mivel készülnek a szállóvendégek részére: az edzőterem sokszor elég elnagyolt, és nincs felkészítve komoly edzésre, de a Hotel Arena alagsorában található Danubius Fitness-ről ez nem elmondható. Valószínűleg pont azért nem, mert egyáltalán nem csak a hotel vendégeire számítanak – mint megtudtam a recepción –, többen járnak ide "kívülről".

A Danubius Fitness hangulata kicsit olyan, mint egy kilencvenesévekbeli bokszteremé, legalábbis a királykék linóleum láttán nekem azonnal ez ugrott be. Pedig igazából nincs sok köze a bokszhoz, valószínűleg a medencés wellness részleg kékségét kívánták továbbvinni a termen. Sok a régi edzőgép, amik ugyan működnek, de hiányzik pár olyan dolog, amit az A Fitness-ben megszerettem, például ott többféle és újabb lábtológépek vannak – ettől még jó az, ami itt van, csak nem annyira pimpes. A hangulat jó a teremben délelőtt, csúcsidőn kívül, kedves emberek járnak ide, és egy egyszerű edzést simán végig lehet csinálni ezekkel a gépekkel. 

AYCM sportpasszal sajnos nem lehet egy alkalommal edzeni is és wellnesselni is, így a szaunát nem próbáltam és az ellenáramoltatós medencébe se csobbantam. Második alkalommal, amikor visszamentem, szintén nem készültem bikinivel, mert akkor az órarendben feltüntetett X-press nevű órán szerettem volna részt venni. Na igen, a terem internetes jelenlétével még lenne munka, ugyanis az órarendből (amit nem tudok külön linkelni, de itt jobboldalt az aktuális ajánlatok alatt megtalálja) nem derül ki, mi csoportos óra és mi egyéni, én meg arra jutottam, hogy a fitness konzultáción kívül nem kell bejelentkezni semmire (ez áll az órarend alján apró betűkkel: "Az X-press órák minden esetben 30 percesek (Fit Ball, Stretching, Has-Hát) Az aerobik órák ünnepnapokon elmaradnak. A Fitness konzultációra bejelentkezés szükséges.").

A helyszínen kiderült, hogy az X-press egyéni óra, amire be kellett volna jelentkeznem előre, de mivel ezt nem tudtam, így nem tartották meg. Mint a recepción megtudtam, délután öttől vannak stabilan csoportos órák, és mehetek Aqua fitness-re is, mert az is van szinte minden nap, de arra is be kell jelentkezni előre, hogy legyen hely a csoportban! Tanulság: ön inkább telefonáljon oda, mielőtt elindul, főleg, ha először jár arra – az első alkalom kedvezményes áron 1000 forintba kerül, ezt se felejtse el! A recepciós munkatárs nagyon kedves volt és minden kérdésre készségesen válaszolt, a wellness részleget is szívesen megmutatta. Délelőtt igazán nagy nyugi van a 13,5 méteres medence partján, nyugágyakban lehet pihengetni, a víz kellemes hőfokú és a szaunák is működnek.

Összességében a Danubius Hotel Arena jó hely, igaz, kicsit régies, de ha ön vevő a különleges hangulatú termekre, ezt szeretni fogja.

Cím: Danubius Hotel Arena, Ifjúság útja 1-3., 1148 Budapest, Magyarország

Honlap: www.premierfitness.hu

Nyitva tartás: Munkanapokon: 06.30-21.30 óráig, Hétvégén és munkaszüneti napokon: 08.00-19.30 óráig

Összességében így éreztem magam: 3/5 pont, de csak azért, mert nem jött össze a csoportos óra, egyébként minden rendben volt.

Árak: Egy napijegy 2320 forint, az első alkalom kedvezményesen 1000 forintba kerül. Egy havi csúcsidős tagság 23.000 forint, a csúcsidőn kívüli 17.000 forint. Sokféle kedvezmény van, nyugdíjasoknak például, és a csütörtök kedvezményes nap. Ha érdeklik a részletek, azt ajánljuk, kérjen árlistát itt, ugyanis ha interneten bekéri az árakat, az első havi béreltből is kedvezmény jár.

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 5/5 pont, nagyon segítőkészek

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, az edzőtermi rész elég régies, de a medence jól néz ki.

Gépek állapota: 3/5 pont, régiek, de működnek.

Öltöző: 5/5 pont, tágas, tiszta.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: A vendégek a szálloda parkolóját szabad helyek függvényében ingyenesen vehetik igénybe. További parkolási lehetőséget a Budapest Sportaréna fedett "P+R" parkolója biztosít térítés ellenében. (Reggel 5.00 órától este 19.00 óráig 350 Ft / alkalom. Normál - nem "P+R" - parkolás óránként 200 Ft - az árak tájékoztató jellegűek.)

Szolgáltatások: fedett 13,5 méter hosszú úszómedence nyakmasszírozóval és ellenáramoltatóval, finn szauna, egyénre szabott edzésterv szakképzett edző segítségével, ingyenes táplálkozási tanácsadás, csoportos órák délutájn, ingyen wifi

 Extrák: infraszauna (800 forint egy alkalom), személyi edző, TRX, fodrász, szolárium

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra