Edzőteremteszt: Fitness 5 and Gym

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: hetente legalább háromszor mozgok, emellett igyekszem a hétvégén bringázni vagy kirándulni. Személyi edzővel vagy csoportosan egyaránt mozgok, főleg a TRX, a CrossFit és társai hoznak lázba. Egyáltalán nem vagyok profi, sőt, ugyanakkor igyekszem a rendszeres mozgást beilleszteni újra az életembe, egy hosszú kihagyás után. Az általunk tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Fitness 5 and Gym Békásmegyer egy szomorú épületében található. Az egykor szebb napokat látott autópláza tulajdonosának cége bedőlt, az épület kiürült. Az egykori edzőterem helyére költözött be a Fitness 5, amely egy egész szintet lefed. A magányos épület emeletéről nézhetjük a békási panelsort vagy a McDonald’s-ot, hogy megfogadjuk, oda soha többet, miután egy óra futással is csak egy fél Big Mac ment le.

Az épület előtt és mögött egyaránt le lehet parkolni, az első rész általában tele van. Szombaton, ami itt hagyományosan piacnap, nem érdemes elöl próbálkozni, a lakótelep ilyenkor megtelik. A tök üres épület harmadik emeletén van a terem, ahol a recepciós lányok egykedvű udvariassággal fogadják a vendéget. Személyesség, kedveskedés itt nincs, de a kiszolgálás korrekt.

Gyúrni jól lehet

Az edzőterem hatalmas méretéből adódóan itt aztán nincs helyszűke. A futópadokról a Szentendrei úton elhaladókat lehet bámulni, a funkcionális állvány a ketrecfoci mellett kapott helyet. A hatalmas térben könnyű eltévedni, a gépek elrendezése logikus. Az összesen három hatalmas teremben még a legnagyobb zsúfoltságban is eloszlik a tömeg, ezzel szerencsére nincs probléma. A gépeket illik letisztítani, ám nehéz megtalálni a fertőtlenítőket és a papírt. Ami viszont jó hír, hogy egyből a szelektív kukába kerülhet az elhasznált zsebkendő vagy koszos kéztörlő. A takarításra nem lehet panasz, a takarítók folyamatosan járkálnak, mindent ellenőriznek.

Csoportos órák

Két órán vettem részt, egy CrossFit-jellegűn és egy zsírégetőn. A CrossFitet személy szerint kedvelem, pörgős órát sikerült összerakni, amibe időnként belehaltam, de egyébként élvezetes volt. Az egy perc mozgás, kis pihenő, mozgás kombináció pont arra jó, hogy amikor úgy érzem, végem, végre leálljunk, és lehet pihegni, majd átkúszni a következő szakaszra. Nóri mindenhol javított, ahol kellett, segített, és rám szólt, ha valamit nagyon rosszul csináltam. A levezetés és nyújtás sem maradt el.

A zsírégető órát Gábor tartotta, aki klasszikus bemelegítéssel indított, majd jött a kardio rész súlyzókkal. A fenék, has, comb résznél jöttek az extrák, a rúddal való guggolás például. Itt azzal volt problémám, hogy látszólag random volt kipakolva a rúd 10 és 5 kilós súlyokkal, mindenki ahhoz ment, amelyik szabad volt, nem ahhoz, amelyik az edzettségi állapotnak megfelelően passzolt volna. Így én pl. egy 10 kilós súllyal guggoltam, ami figyelembe véve azt, hogy alapból nem guggolok tökéletesen, elég öngólnak tűnt. Egyébként Gábor egyetlen alkalommal sem szólt rám vagy másra, hogyan csinálja a gyakorlatokat. Szintén nem vette észre, hogy egészségügyi problémám miatt bizonyos gyakorlatokat nem csinálok, csak azután adott más feladatot, hogy szóltam neki. A levezetés és nyújtás nem maradt el, maradt rá elég idő, de Gábor nem volt kifejezetten interaktív, lezavarta az órát, és kész.

Ami biztos, hogy egyik órán sem kérdezték meg, hogy van-e bármiféle panaszom, de ez nemcsak erre a teremre jellemző, tapasztalatom szerint a legtöbb helyen ez fel sem merül az edzőkben.

Öltözők és tusolás

Alapvetően bárhol tudok öltözni, itt pedig irgalmatlan mennyiségű szekrény van, de sajnos a szekrények és a padok aránya finoman szólva sincs arányban egymással. Magyarul baromi kevés helyre lehet leülni és átöltözni, ami igen zavaró. A másik kardinális kérdés a zuhanyzó. Mindkét alkalommal, amikor ott voltam, állt a víz a zuhanyzó kövén, igaz, oda volt támasztva egy lehúzó, de talán nem ez lenne a megoldás. Kedves gesztus, hogy kitettek két flakon Nivea tusfürdőt (gondolom, az új termék promója), amik bármikor mentem, üresek voltak. Nem hiszem, hogy az egyébként folyamatosan takarítás során nem lehetne ellenőrzi ezt, mert akkor az emberben jó érzés maradna, így viszont csak spontán dühöngök.

Cím: 1039 Budapest, Pünkösdfürdő utca 52-54.

Honlap: http://fitness5.hu

Nyitvatartás: hétfő–péntek: 6.00–24.00, szombat–vasárnap: 8.00–20.00

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont

Árak: itt megtalál mindent. Egy napijegy 1090-1450 forint, a 10 alkalmas bérlet 9990 forint, a havi bérlet 10 990 forint. A csoportos órákat és a fitneszrészt együttesen 16 490 forintért (10 alkalom) lehet igénybe venni. M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 4/5 pont, több betanuló, de nem különösebben figyelmesek

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont, a gépek modernek, megfelelő hely jut mindenre

Gépek állapota: 5/5 pont, modern gépek

Óra hangulata: 5/5 pont

Parkolás: a terem előtt és mögött bőségesen van hely 

Szolgáltatások: infra és finn szauna, pihenőágyak, gőzfürdő és élményzuhany ingyenes a jegy és a bérlet mellé, illetve 1090 forintért csak a wellness is igénybe vehető, emellett kozmetika, fodrászat, műköröm, pedikűr is van

Extrák: törölközőbérlés 200 és 400 forint, 20 percnyi infraszanua vagy 3 percnyi szolárium 290 forint, Kangoo-cipőbérlés 500 forint, a TRX 200 forint. Természetesen itt is van lehetőség személyiedző-választásra.

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek