Edzőteremteszt: A Fitness

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem sak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Első alkalom: esti csúcsforgalom

Az A Fitness reklámját egyfolytában feldobálta a Facebook, a képek és elhelyezkedés – meg az árak – alapján egyből arra gondoltam, ki kéne próbálni. Ha az SXL Fitness-t úgy írtam le, hogy családias, akkor erre a legjobb hasonlat az lenne, hogy "tömegközlekedéses". Az öltözőben hétköznap háromnegyed hatkor ruhát váltani ugyanis olyan, mintha a 7-es buszon kéne csúcsidőben levetkőzni, nincs egy talpalatnyi hely se. A teremben is tömeg van, többen várnak a futópadoknál, de szerencsére az itteni közönség nem félmaratonra készül, hanem tényleg csak bemelegítésre használják a padokat, úgyhogy hamar felszabadul egy gép, amin én se töltök többet 10 percnél.

Nagyon nagy a forgalom, de kevesen takarítják le maguk után a futópadot, pedig ki van rakva tisztítószer, és a szemetet is simán az öltöző padlóján hagyják a látogatók. Ez azért elég rosszfej dolog, és sokat hozzátesz a tömegközlekedés-fílinghez. A géppark egyébként kiváló, csomó új és hasznos eszköz áll a hosszúkás alakú teremben – még olyan különlegességeknek is jut hely, mint Jákob lajtorjája, vagy nagy kedvencem, a labdás hasazógép (ezekről is talál képeket a galériában!).

Személyi edzés: csúcsidőn kívül

Nemcsak az első alkalom, hanem az első személyi edzés is ingyenes az A Fitnessben. Az időpont-egyeztetés személyesen a legegyszerűbb, persze Facebookon is lehet írni a teremnek. Szerencsére a személyi edzést nem csúcsidőre beszéltük meg, így láthattam, hogy néz ki a terem délután 3-kor, a nagy roham előtt: az öltöző kong az ürességtől, a szemetesből se folynak még ki a használt papírtörlők, van vécépapír és szabad futópad.

Az edző, Gábor nagyon jól magyaráz és nagyon kedves, annak ellenére, hogy épp ingyen szórakoztat. Nagyon hasznos, amiket elmond a gépekről, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nevezzen be egy személyi edzésre, mert utána sokkal otthonosabban fog mozogni a teremben. És például arra is rájön, hogy nem feltétlenül a labdás hasazógép a legjobb, mert legalább három hatékonyabb pad és gép áll rendelkezésünkre a teremben.

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 60.

Honlap: www.afitness.hu

Nyitva tartás: hétfő - péntek: 06:00 - 22:00, szombat - vasárnap : 08:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont, a tömeg miatt

Árak: itt megtalál mindent. Egy napijegy 1490 forint, a 4 alkalmas bérlet 5900 forint, a havi bérlet 12900 forint.

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 5/5 pont. Gyorsak, kedvesek.

Ajánlanám a barátaimnak? Igen, már ajánlottam is!

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont, ugyan az adottságok nem a legjobbak, de a színekkel és a tér tagolásával mindent megtettek az üzemeltetők, hogy barátságos és vidám legyen.

Gépek állapota: 5/5 pont, minden teljesen új.

Öltöző: 3/5 pont, pang a víz a zuhanyzóban, nagyon kicsi az öltöző, a padló kicsit piszkos.

Tisztaság: 3/5 pont csúcsidőben nincs wc papír, áll a víz a fürdőben, de a szőnyegpadló a teremben abszolút biztató.

Parkolás: a Boscolo Hotel mélygarázsában 3 óra 300 forint, egyébként az utcán lehet megállni, fizető övezetben.

Szolgáltatások: modern géppark, személyi edzés (alkalmanként 3500 forint), táplálkozási tanácsadás, fehérje bár, finn szauna, infra szauna

Extrák: törülköző 200 forintért bérelhető.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra