Cukiságapp: totyogó pingvinek terelik az állatkerthez a látogatókat

A Japán közigazgatási központjában, Tokióban található Sunshine City nevű komplexum számos dolognak ad otthont: irodáknak, bevásárlóközpontnak és egy, az itthoni Tropicariumra hajazó akváriumnak is. Az elmúlt években azonban utóbbinak akadt egy komoly problémája: hiába van mindössze egy kilométernyire a város szívében található Ikebukuro állomástól, ha valaki szeretett volna ellátogatni hozzájuk – az épületegyüttes méretének köszönhetően – csak nehezen, vagy egyáltalán nem bukkant rájuk.

Emiatt a Sunshine Aquarium egy reklámügynökséghez fordult, akiket azzal bízott meg, hogy segítsenek neki az emberek „terelésében”. A Hakuhodo pedig zseniális ötlettel állt elő: egy kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazást hoztak létre, amelyben pingvinek vezetik a (potenciális) látogatókat az állomástól egészen az akváriumig. A közeli forgalmas közlekedési csomópontban a Penguin NAVI névre hallgató app QR kódos letöltésére bátorító plakátokat helyeztek el, a telepítés után pedig elég csak a telefon kijelzőjét néznie, és látni fogja, amint cuki pingvinek ön előtt totyogva mutatják az utat.

A kisfilmből egyébként nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy miről szól az alkalmazás: megleshetjük azt is, milyen körülmények között videózták le az állatokat és milyen reakciókat váltott ki a végeredmény az appot kipróbálókból. A Pengiun NAVI elérhető iOS-ra és Androidra is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra