Edzőterem-teszt: Gilda Max Flórián

09florian

Legújabb heti sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra: egész pontosan azokat, ahová érvényes az All You Can Move XL-es kártyája, és ahová épp elvetődök. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

A Gilda Max Flórián Üzletházban található terméről eddig leginkább azt hallottam, hogy nem a legjobb, de olcsó. Ez igaz is, egy napijegy 1390 forint, az nem olyan durva, a gépek rendben vannak, a termet nemrég rendezték át, így például az új futópadok egész csinos helyet kaptak. Az órák mindig egész órakor kezdődnek, ami azoknak lehet problémás, akik szintén egészkor végeznek a munkával a környéken, mert akkor vagy nem érnek oda és várnak egy órát, vagy el kell lógniuk a munka végét – persze akik messzebbről jönnek, azoknak ideális.

Én kipróbáltam egy TRX-et, nekem nagyon tetszett Nagy Zsuzsa kemény órája, de arra tényleg időben be kell jelentkezni, mert hamar betelik a terem – ez azt jelenti, hogy órakezdés előtt jó, ha fél órával jelzi a recepción, hogy TRX-re jönne. Ezen kívül még alakformáló és zsírégető órákat teszteltem: mindkettő nagyon jó átmozgatás egy nehéz és unalmas, ülve töltött irodai nap után, az embernek még izomláza is lesz. Általában semmi gondom nem volt az edzésekkel, kifejezetten feldobott az órák hangulata, de az egyik alakformálón szörnyű technósított magyar slágerek mentek, attól majdnem kirohantam a világból.

És a sok pozitívum után azért pár negatívumot is meg kell említenem: ahányszor mentem, a recepción mindig nagy pörgés volt és hiába álltak a pultban vagy hárman, totális volt a fejetlenség. Kérdezni, érdeklődni lehetetlen, egyáltalán nem figyelnek az emberre, én egy idő után elvesztettem a türelmem és megemeltem a hangom, hogy ne tehessenek úgy, mintha nem hallanák, mit akarok – mondjuk egy fél literes vizet, nem a hűtőből. Ha ezen átküzdi magát az ember, akkor egy halsütödeszagú és zsúfolt öltöző vár rá (legalábbis a nőkre). Többször is jártam a Gildában, de az olajos bűz állandó és megszokhatatlan. A zsúfoltság pedig csúcsidőben akkora, hogy folyton hozzámér egy csupasz női fenék, akárhol pakolászok, és nem, én nem örülök ennek.

gilda

Cím: 1033, Budapest, Flórián tér 6.

Honlap: www.gilda-max.hu

Nyitvatartás: 0-24, minden nap.

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont. Már a recepción rossz kedvem lesz, ez az olajszagú öltözőben csak fokozódik, de az órák jók.

Árak: itt megtalál mindent. A napijegy csak 1390 forint, de a TRX és Kangoo órákra 500 forintos külön díjat kell fizetni

Recepció: 2/5 pont.Nem figyelnek, nem kedvesek, igazi kihívás a napijegy mellé még mondjuk innivalót vagy szoláriumjegyet venni.

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, nincs túlcsicsázva, de rendben van.

Gépek állapota: 4/5 pont. Nincs tévé a futópadokon, nem a legújabb gépekkel van felszerelve a terem, de arra pont jó minden, amire használni kell.

Óra hangulata: 4/5 pont. A TRX kifejezetten tetszett, mert nagyon kemény, az alakformáló órákat tartó oktatók is szuperek, de a technósított magyar slágerek nálam kiverték a biztosítékot.

Öltöző: 3/5 pont, alapvetően tiszta, de nagyon-nagyon szűkös és büdös, mintha az ember egy lángosózban öltözne.

Tisztaság: 5/5 pont

Extrák: gyerekfelügyelet, szauna, infraszauna, szolárium (eu-s csövekkel), ingyen törülköző az edés idejére, masszázs, fodrászat.

Szolgáltatások: aerobic terem, edzőterem, box terem, funkcionális terem, különféle aerobic órák (alakformáló, zsírégető, kangoo, step, pilates, jóga, dance, hot iron, body-balls, strike zone, zumba, pole dance, baba-mama torna, tini alakformáló), funkcionális órák (TRX, kettlebell, sparrowbag, bootcamp, spartan atletics, cross tréning), box órák: ökölvívó óra, zsákos köredzés

Oszd meg másokkal is!
Mustra