Ön mennyit költ az első randira?

A britek kissé talán extravagáns költekezési mániájához igazán hozzászoktunk már, így talán az se meglepő, mennyit költenek el egy-egy első randi előtt. A VoucherCodes.co.uk felméréséből kiderül, hogy baromi sokat. Ennek oka részben, hogy a legtöbben az interneten keresnek párt – a párok 60%-a pedig a randi-applikáción, aTinderen találkozik –, a netes társkeresőknek köszönhetően pedig nagyobb hangsúly van a külsőn, mint valaha. Egy átlag angol csak szépségápolásra csaknem 90 fontot (36 ezer forintot), ruhákra pedig még legalább 42 fontot (17 ezret) költ randinként. A férfiak 93 fontos beauty-csomagja általában hajvágást, manikűrt és barnítóspray-kezelést tartalmaz, és ami igazán meglepő: bár a nők kétségtelenül több időt töltenek a tükör előtt, mégis kevesebből megússzák a romantikus találkákat.

A költekezésnek pedig itt még nincs vége: a legtöbb szingli egyetlen randi alatt átlag ötven fontot, azaz húszezer forintot költ ételre-italra. Fodrászra a férfiak átlagosan negyvenezer forintnak megfelelő fontot szórnak el, a nők ezzel szemben harmincezerból (mindössze 83 fontból) letudják az egészet.

A kérdőívben megkérdezettek közel 40 százaléka szerint a társkereső oldalak, applikációk és közösségi oldalak nélkül szinte lehetetlen párt találni, a válaszadók 10 százaléka rendszeresen használ társkereső-applikációt is. Minden ötödik brit, tehát 22%-uk abban reménykedik, hogy barátain keresztül ismeri meg jövendőbelijét, míg a munkahelyi kapcsolatokra alig 4% lát esélyt.

shutterstock 157150973

A párok 60 százaléka Tinderen találkozik, 55 százalékos sikert produkálnak a társkereső oldalak, 46 százalékos aránya van a társkereső applikációknak, a Facebook pedig csak 30 százalékban játszik szerepet a pártalálásban. Villámrandikon csak 21 százalékos a siker, aki viszont itt keres társat, havonta akár hét randit is betábláz magának, írja a weboldal. Az első randis "megadom a módját" szokás viszont elég sokba kerül a briteknek, főleg, hogy havonta úgy átlag három randevút is letudnak, az egyedülállók 33 százaléka pedig hetente akár négy (!) jelölttel is találkozik. A gyors és hatékony párkereséstől eltekintve az angolok nem tökölnek sokat és hamar összejönnek: a megkérdezettek 52 százaléka már a harmadik randi után hivatalosan egy párt alkot.

Normálisak a britek?

Régiónként leosztva Coventry polgárai viszik a prímet, akik 204 fontot, azaz nem kevesebb mint 81 ezer forintot költenek egy-egy randi előkészítésére. Őket követi a 200 fontos Birgmingham, harmadikként pedig a londoniak költekeznek, randinkénti 191 fontot (76 ezer forintot). A legolcsóbban Gloucester lakosai ússzák meg az ismerkedési procedúrát, ők már 83 fontból (33 ezer forintból) letudják az egészet.

„Úgy tűnik, a britek kifejezetten izgulósak randizás előtt, ha képesek összesen 150 fontnál többet is lazán elszórni kizárólag a megjelenésükre. A technológiai fejlettségnek köszönhetően a szingli nőknek és az agglegényeknek is sokkal több lehetőségük van párkeresés-fronton, így a randizás izgalmas és egészen kiszámíthatatlan élménnyé és drága hobbivá vált. Persze ez nem feltétlen normális: számos kedvezménynek és alternatívának köszönhetően senkinek sem feltétlen kell  havi keresetének a felét randizásra költeni, sokkal olcsóbban meg lehet úszni az egészet, csak fantázia kérdése az egész" –kommentáltja kutatási eredményeiket Anita Naik, a VoucherCodes.co.uk életmód-tanácsadója.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek