25 tipp a fültisztító pálca praktikus használatára

A Marie Claire szépségrovatának leleményes szerkesztői nemrég arra kerestek alternatívákat, hogy a fülpucoláson túl vajon még mire lehet használni a fültisztító pálcikákat. Nem lepődtünk, mikor egy 25 pontból álló listával rukkoltak elő, alaposan kivesézve az eszközben rejlő egyéb lehetőségeket. Nézze meg, hogy mennyire hasznos a vattapamaccsal ellátott műanyagpálcika!

1. Parfümösüveg helyett

Fújjuk be a vattapamacsok végét kedvenc parfümünkkel és tegyük őket egy lezárható műanyag zacskóba - adja a tippet a lap, aki szerint a könyveink és egyéb személyes tárgyaink körül egész nap terjengő parfümillat nem túl praktikus (minket ez hidegen hagy, inkább azért vagyunk hálásak, ha egy parfümös üvegcsényivel csökken a táskánk súlya). A műanyag zacskóban hermetikusan elzárt, parfümmel átitatott fültisztító viszont több órán át is megtartja az illatokat. Így, ha a nap folyamán egy kis felfrissülésre vágyunk, csak végig kell húznunk a csuklónkon vagy a fülünk mögötti részen, és már illatozhatunk is tovább.

2. Fogfehérítésre

A fogkrémet keverjük össze egy kis szódabikarbónával és hidrogén-peroxiddal. A pasztaszerű masszába mártsuk bele a fülpiszkáló egyik végét, töröljük át vele a fogainkat, majd várjunk egy-két percet és fogkefével is ismételjük meg ugyanezt. Hogy kívánt hatást elérjük, a műveletet hetente 3-4 alkalommal érdemes elvégezni.

84-541300

3. Rúzs megigazítására

Nincs nő, aki ne borulna ki, ha a nagy gonddal felkent rúzsa kicsúszott a kontúrból. Ennek elkerülése érdekében a fültisztító pálcikát mártsa egy kis áttetsző púderbe és menjen vele végig az ajkai mentén.

4. Álcázza az ősz hajszálakat

Ez már kicsit elvetemültebben hangzik, de a lap szerint működik: ha észrevett pár ősz hajszálat a feje tetején, ne essen kétségbe, mert multifunkciós csodaszerszáma ezen is képes segíteni! Vegye elő a fültisztítót, és egy, a haja árnyalatával megegyező szemhéjpúdert, majd vigye fel a pálcikára a színt és futtassa át hajtövénél. Állítólag beválik és átmenetileg ott is marad.

5. Hajfestékfolt eltüntetésére

Amennyiben úgy döntünk, hogy spórolunk egy kis pénzt a fodrászon és otthon festjük be hajunkat, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy ne folyjon-szivárogjon-csepegjen valamennyi festék a nyakunkra vagy arcunkra. Ha ez nem volna elég, a leglátványosabb helyeken (példáull a homlok vonalán, vagy a pajesznál) ráadásul nagyon óvatosan, pontosan kell tudni törölni, ha nem akarjuk a festéket egyúttal a hajról is eltávolítani, szóval a sima vattapamacs ilyenkor nagyon rizikós megoldás. Az efféle nem kívánt foltokat legegyszerűbben úgy távolíthatjuk el, ha összekeverünk egy kevés hidrogén-peroxidot és szódabikarbónát, és egy fültisztító pálcikát belemártva körkörös mozdulatokkal ledörzsöljük vele a hajfestékfoltot.

6. Hajszárító tisztítására

Hogy a hajszárító teljes kapacitással működjön, rendszeresen ki kell belőle varázsolni a szöszt, ami gátolja a levegő áramlását. Természetesen nem azért teremtette Isten a fültisztító pálcát, hogy erre ne lehessen használni: a végére applikált kis vattapamacsok segítségével ezek a piszkok könnyen kiszedhetőek.

Kx7rLV.gif

7. Barnítókrém eltávolítására

Amennyiben szolárium helyett a barnulás gyorsabb útját választja, és barnítókrémmel fújja le testét, akkor előfordulhat, hogy egyes részeke - például a körömágynál, a comb, könyök vagy boka területén - több DHT-t ( aminosavat termelő összetevő ) szív fel a bőrünk, aminek köszönhetően sötétebb lesz a bőr ezeken a területeken. A felesleges anyagot még a megszáradás előtt érdemes fülpiszkálóval ledörzsölni a bőrünkről.

8.Utazáshoz

Rejtsen el néhány fülpiszkálót egy régi gyógyszeres dobozban, ki tudja, hogy mikor lesz rá szükség útközben. A gyógyszeres dobozok általában elég kicsik ahhoz, hogy beleférjenek egy kisebb táskába vagy neszeszerbe.

9. Egyszerűbb tárolás

Az általában nagy kiszerelésben kapható fültisztítók egy részét tároljuk egy könnyen nyitható régi sajtszórós dobozban. Például olyanban, amilyenben az ócska minőségű darált parmezánt árulják az üzletekben.

10. Beragadt cipzár ellen

Ki gondolta volna, hogy a bosszúságot okozó beragadt cipzárt egy fültisztító és egy kis sampon segítségével könnyen orvosolhatjuk. Az ebben az esetben síkosítóként működő sampont tegyük a fülpiszkálóra és dörzsöljük be vele a cipzárt a beakadt területen.

128257232
Rob Blackburn / Europress / Getty

11. Cipőfelújításhoz

Gyakori hiba a fényes lakkbőr cipők esetében, hogy viszonylag hamar lekopik róluk a lakk felület. Természetesen erre is a fülpiszkáló lesz a megoldás: áztassa egy kis körömlakklemosóba, és körkörös mozdulatokkal dörzsölje a kopott felületre.

12. Körömlakkbalesetek ellen

Ugyancsak a fültisztító a legjobb választás a a lakkozás közben itt-ott túlszaladt foltok ellen. Öntsünk egy kis körömlakklemosót az üveg kupakjába, mártogassuk bele a pálcát és távolítsuk el lakkot onnan, ahová már nem kell.

13. Pattanások ellen

Egy kis forró víz és két fülpiszkáló segítségével könnyen megszabadulhat pattanásaitól - ígéri a lap. Arcát először mossa át forró vízzel, hogy a bőre puha és rugalmas legyen, majd két fülpiszkáló bevetésével óvatosan vegye közre a pattanást, és óvatosan nyomja ki, lehetőleg a gyulladás gócpontjánál. Elvileg ezzel a módszerrel a pattanás könnyen kinyomható, ugyanakkor nem hagy sebhelyet, ami körömmel nyomkodásnál sanszos. Két fontos tipp: ne ne erőltesse a nyomkodást, ha pattanása még nincs abban a fázisban, és ehhez az eljáráshoz inkább a fa (nem hajlékony) nyelű pálcákat használja

14. Smink eltávolítására

A fültisztító segítségével sokkal könnyebben eltávolíthatóak a szem körüli területre felvitt sminkek. Mártsa a pálcát a sminklemosóba, vagy valamelyik bevált hidratáló krémbe és szedje le a maradék sminket, szemhéjfestéket vagy szemceruzát.

140872742
Walter Zerla / Europress / Getty

15. Szem alatti karikák ellen

Először is győződjön meg róla, hogy a szemránckréme tartalmaz-e bőrt összehúzó koffeint és bőrnyugtató uborkát. Ha igen, akkor mártsa bele a fülpiszkáló végeit a krémbe és tegye jól lezárható zacskóba, majd éjszakára a fagyasztóba. Reggel futtassa végig a szeme belső sarkától a külső sarkak felé indulva. A trükk segítségével a hideg szemkrém és annak összetevői segítenek minimalizálni a szemkörüli duzzadást.

16. Varázsoljon nagyobb szempillákat

Vastagabb és természetesebb hatást kelt, ha áttetsző púderrel vagy hintőporral szórja meg fülpiszkálóját és a szempillaspirál használata után felviszi azt a pilláinak tövére.

17. Távolítsa el a szempillaspirál okozta hibákat

Nehéz a szempillaspirál által ejtett hibákat anélkül orvosolni, hogy ne szednénk le azzal a mozdulattal a szemhéjpúdert is. Ha mégis sikerült bakizni a spirálozásnál, akkor várjuk meg, míg a szempillaspirál és a szemhéjpúder is megszárad, majd fülpiszkáló segítségével az óramutató járásával megegyező irányba forgatva a pálcikát szedjük le a nem odaillő festéket. Így nem vész kárba a sminkelésbe fektetett kemény munka és idő.

18. Műszempilla felragasztásához

Ha nem akarná összeragasztózni látványosan a műszempilláit, nyomjon egy kevés ragasztót a fülpiszkáló hegyére, majd egyenletesen oszlassa el azt a műszempilla szélén. Várjon néhány másodpercet, hogy az anyag ne legyen túl folyós, ragasztható állapotba kerüljön és a lehető legtermészetesebb módon helyezze fel.

78607861
Serge Krouglikoff / Europress / Getty

19. A tökéletes macskaszem elkészítéséhez

Mivel a macskaszem megrajzolása még a legbiztosabb és leggyakorlottabb sminkelőknek is nagy kihívás, ezért célszerű, ha van nálunk egy-két fülpiszkáló arra az esetre, ha véletlenül nem jönne össze a határozott mozdulattal meghúzott forma. Az apró vattapamacsokkal könnyen eltávolítható a felesleges rész anélkül, hogy belerondítanánk a formába.

20. A szemceruza túlszaladásának eltávolítására

A szempillaspirálhoz hasonlóan természetesen a szemceruza okozta foltokat is könnyen leszedhetjük a fültisztító végén található apró pamacsok segítségével anélkül, hogy a sminkünk többi részébe belenyúlnánk.

21. Füstös szemsmink készítésére

Miután kedvenc szemkontúrceruzánk segítségével meghúztuk a szem vonalát, egy fültisztítóval könnyen elsatírozhatjuk, hogy megkapjuk a mindig divatban tartott füstös szem hatást, amilyet a legmenőbb celebnőknek szoktak festeni a sminkesek.

22. Dobja el a szemfestékes ecsetét

Gyorsan elkészíthető a házilag elmosódott hatást keltő szemhéjfestés is. Ezt a megjelenést úgy érhetjük el, ha a fülpiszkáló végét mártjuk bele a szemfestékbe és apránként, a szempillák mentén pöttyözgetve visszük fel a kiválasztott árnyalatot a szemhéjunkra.

23. Zacskózza be a sminkjét is

Bár ezt a bezacskózós trükköt annyira nem értjük, a Marie Claire szerkesztői mégis láttak fantáziát benne, így a parfümös és a szemránckrémes zacskózás után meg sem lepődtünk, hogy szerintük ebben a formában egy kis szemfestéket is vihetünk magunkkal az útra. Igaz, a szemfestékek sosem foglalnak akkora helyet, a lap szerint mégis célszerűbb, ha a kellő mennyiséget egy fültisztítón, zacskóban szállítjuk A-ból B-be.

24. Szemöldök sűrűsítésre

Szemöldöke lágyabb, természetesebb hatást kelt, ha fülpiszkálóra szórt szemfestékkel teszi sűrűbbé gyér szemöldökét, mint szemceruzával.

25. Kontúrozáshoz

Tapintsa ki arccsontját egy fülpiszkáló segítségével, majd nyomja rá arccsontjára, aminek köszönhetően egyfajta útmutató kap a könnyebb kontúrozáshoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek