no

A Nagy Tavaszi Szinglipánik

Ahogy beköszöntött a tavasz, a közterületeken, kocsmákban, kapualjakban és a BKV-n megjelentek a szerelmesek, mintha valami vírus tört volna ki, ami sokakat megfertőzött.

stockfresh 305728 sweethearts sizeM

A Facebookon elszaporodtak a romantikus bejegyzések, egyre több ismerős írja ki a Kapcsolatban vele: státuszt, a szegény szingli pedig csak kapkodja a fejét, és megvetően néz előre, miközben a szíve mélyén ő is giccses ajándékokra és romantikus Duna-parti sétára vágyik, de persze ezt sosem vallaná be.

Ilyenkor az egyedülálló nő (és minden valószínűség szerint a pasi is), két dolgot tehet. Vagy beleveti magát az éjszakába, és kétségbeesetten párra vadászik, vagy elkeseredik, hogy megint ő megy egyedül péntek este kocsmázni a haverokkal. Ahogy telik az idő, és egyre idősebb az ember, a gond csak hatványozódik, és bekapcsolódik a „sosem lesz gyerekem” para. Ez ellen nehéz bármit is tenni, mert a „szinte mindegy ki az, csak szülhessek egy gyereket” kapcsolatok nem sokáig maradnak működőképesek. Az, hogy egy kapcsolat hosszú távon is tartós lesz-e, azt már szerencsére kiveséztük, de mindenképp érdemes figyelni rá, mit ne együnk az első randin, mert sok hibát követhetünk el.

A 30. életéven túl az igények egyre nőnek, a kompromisszumkézség csökken, a helyzet pedig fokozódik, annak ellenére, hogy ma már teljesen természetes, hogy az első gyerek is harmincon túl érkezik. A legnagyobb kérdés mindig az, hogy lehet ismerkedni? A szerencsés párosok pedig rögtön rávágják, hogy bárhol. A hentesnél, a kocsmában, a villamoson, és a fesztiválokon. Ez jól hangzik, csak ha még sose szólított le senki akármennyit is ültél a Mikában vagy a Jelenben, akkor ez nem vigasztal, még akkor sem ha az ezoterikusok szerint az embernek csak be kell vonzania a megfelelő párt és kitárni a szívét, hogy befogadhasson egy új kapcsolatot.

Kik a szinglik és hányan vannak?

25-34 év közötti nagyvárosi fiatal, nincs házastársuk, piacképesek a munkaerőpiacon, viszonylagos jólétben élnek, munkájukban és szabadidejükben egyaránt aktívak.

A KSH 2005-ös adatai szerint Magyarországon 1087126 egyedülálló nő él, és 1000 férfira 1017 nő jut.

Ennek ellenére a statisztikák szerint a legegyszerűbben házibuliban lehet ismerkedni, aztán pedig a kocsmában. Ajánlott még a sportlétesítmények gyakori látogatása, ez már a szemnek is jót tesz, legalább lehet bámulni a jó testű pasikat, ugyanakkor parázni, hogy ugyan ez a büdös életben nem fog ránk nézni. Aztán ott van a kiállításmegnyitó, a mostanában menő lakásétterem, és a legnagyobb merítési – és szívási – lehetőség, a fesztiválok. Itt az ember jó eséllyel találkozik olyan személlyel, akinek ugyanaz az érdeklődési köre, de a baráti történeteket szemlélve itt lehetnek a legnagyobb lyukra futások is. Tehát nem biztos, hogy a Bánki-tónál bulizó szimpatikus fiatalember az Újlipótból érkezett, és a Bor, mámor, Bénye rendezvényen kortyolgató lény sem biztos, hogy az élet örömeit azonos módon élvező ember. Ennek ellenére több házasság vagy élettársi kapcsolat kezdődött már fesztiválokon, így nincs minden veszve. Persze szóba jön az online ismerkedési lehetőség is, hála az IT-guruknak, egyre testreszabottabban kereshetünk párt magunknak.

Az emberek nem három, hanem háromszáz hibát is képesek elkövetni, de a következők biztosan megakadályozzák, hogy párt találj.

Nem nyitsz a másik felé

Hiába vágyik valaki párra, ha a testtartásából vagy kisugárzásból úgy érzékeli a másik oldal, hogy nem vágyik közeledésre. Túlságosan távolságtartó vagy Nyilván nem kell az embernek hanyatt dobnia magát az első randin – bár ha az a vágya, miért is ne- de érdemes jelezni a másik félnek, hogy érdeklődsz iránta. Elég egy apró gesztus, egy érintés, vagy egy mélyebb tekintet,

3660080-2400x1596

Más az elképzelés és a vágy

Hiába tudod milyen férfi lenne jó, mindig ennek szöges ellentétei vonzanak. Hiába jön rá az ember 16. alkalommal is, hogy mi a baj a szabadságot szerető férfival, ha 17. alkalommal is egy ilyen típus dobogtatja meg a szívét. Ez ellen nehéz bármit is tenni, maximum az ember elfogadja, hogy az a tulajdonság, ami vonzó a másikban ugyanakkor számos idegörlő napot okoz, vagy megpróbálja megkeresni a minden szempontból tökéleteset.

Bezárkózol és nem mozdulsz otthonról

Mindenkit el kell, hogy keserítsek, még az amerikai filmekben is ritkán kopog be a szerelem az ajtón. Néha persze megesik, de lehet, hogy több esélye van a lottóötösnek, mint ennek. Ezért kénytelen leszel kitenni a lábad az utcára, még akkor is, ha úgy érzed ez a legrosszabb ami történhet. Ilyenkor jönnek jól a depiből kirángató barátnők, de csak akkor ha nem fogtok együtt búsongani az élet igazságtalanságán.

Divatos férfimegszerző tanácsokért katt ide, a cikkből az is kiderül, mitől menekülnek el a férfiak.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra