Tiltanák a köztéri dohányzást az USA-ban

Egyre hatásosabb a dohányellenes lobbi: mostanra az amerikaiak 59 százaléka tiltaná a füstölést közterületen. Lassan, de folyamatosan csökken a dohányosok száma is.

A Gallup 2001 óta méri fel rendszeresen az USA lakosságának hozzáállását a dohányzáshoz. Idén először fordult elő, hogy a megkérdezettek többsége egyetértett a korlátozásokkal. Jelenleg az amerikaiak 59 százaléka ért egyet azzal, hogy ne lehessen rágyújtani közterületen. Az első ilyen felmérésen az ötlet csak 39 százaléknak tetszett, és sokáig nem is nőtt az arány, mert még az előző, 2007-esen is csak 40 százalék helyeselt.

A korlátozásokkal ellentétben a teljes körű tiltást nem tiltaná a lakosság, a válaszadóknak csak 19 százaléka gondolja úgy, hogy a cigarettának az illegális termékek közt a helye. A dohányosok aránya így is csökken, igaz lassan. 22 százalék vallja magát dohányosnak, ez legutóbb még 25 volt. A csökkenés azonban stabilnak tűnik, hiszen 1945-ben még a lakosság 45 százaléka dohányzott.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.