Kultúrát és környezettudatoságot egy gombóc fagyi áráért

A "Kultúrát és környezettudatoságot egy gombóc fagyi áráért" célja, hogy előadásaival a felnövekvő generációt egészséges táplálkozásra, rendszeres testmozgásra, környezettudatos életre, tiszteletteljes viselkedésre nevelje, és mindezt népzenei örökségünket előtérbe helyezve, szórakoztatva és pozitív megerősítésekkel kiegészítve tegye. Célja egy fenntarthatóbb, önzetlenebb világ kialakítása, melynek nem szab határt a gazdasági jólét.

Szegedi Látványszínház
Szegedi Látványszínház

10 évvel ezelőtt azzal a nemes céllal alakult meg a Szegedi Látványszínház, hogy előadásaikkal a felnövekvő generációt egészséges táplálkozásra, rendszeres testmozgásra, környezettudatos életre, tiszteletteljes viselkedésre neveljék, mindezt népzenei örökségünket előtérbe helyezve, szórakoztatva és pozitív megerősítésekkel kiegészítve. A látványszínház célja egy fenntarthatóbb, önzetlenebb világ kialakítása, melynek nem szab határt a gazdasági jólét. 

Elsődlegesen a fenntartható életre nevelés a társulat fő mozgatórugója, mely több pilléren bukhat vagy állhat. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek játékos, szerethető módon, testközelből találkozzanak azon problémákkal, melyek megoldásán már most tudnak segíteni, és segítenek is. A meséket a "neves napokra" írják, úgy mint állatok világnapja, szelektív hulladékgyűjtés, Márton nap, karácsony, farsang, víz és föld világnapja, madarak-fák- ünnepe, gyereknap stb. Ezen alkalmak története átszövi az előadásaikat, és a gyerekek saját gondolataik, önálló élményeik alapján tanulnak és segíthetik a mesék főszereplőit. Megtanítják a lustasága miatt túlsúlyos cicának, hogy hogyan kell tornázni, és miért olyan jó az a torna, rávezetve elmondják mit és milyen időközönként lenne jó fogyaszatni mint táplálék, vagy miért nem jó ha folyamatosan "telefonozunk", miért jó segíteni, miért jó megosztani a szendvicsünket, kell-e köszönni stb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek