Ki mondta, hogy a fehér fal unalmas? Így használd az erejét

GettyImages-1090128792

Te is inkább biztonsági játékos vagy, aki nem meri bevállalni a színes falakat, esetleg a praktikusság jegyében teszed le újra és újra a voksodat a tisztaság színe mellett? Akármi is legyen az indok, a fehér is lehet tökéletes választás, főleg, ha ügyesen használod a kedvező adottságait.

A fehér szín nagy előnye, hogy teret enged a kreativitásnak. Mint egy tiszta lap, egy üres vászon vagy egy táncstúdió az óra kezdete előtt, a fehér falak tökéletes hátterévé válnak mindannak, amit meg szeretnél valósítani. Ráadásul minden helyiségben működik.

Simán lehet sárga a kanapéd

A fehér színnel bátran kísérletezhetsz. Szereted az eklektikus textileket, a színes díszpárnákat és az élénk szőnyegeket? A fehér falak szabadságot adnak, hogy tobzódhassanak a színek és a minták az otthonodban, ráadásul anélkül változtathatod meg a kiegészítők színét, hogy át kellene festened a falat. Ez különösen hasznos lehet azokban a helyiségekben, amelyeket viszonylag gyakran alakítunk át, mint például a hálószoba vagy a nappali.

Ötletes és vibráló az élénk színű berendezés
Ötletes és vibráló az élénk színű berendezésimaginima / Getty Images Hungary

Jobban érvényesülnek a képeid

A fehér ideális műalkotások és gyűjtemények bemutatására. Oka van annak, hogy a fehér a legnépszerűbb szín a szépművészeti múzeumokban és galériákban szerte a világon: lehetővé teszi, hogy a képre irányuljon a figyelem. Akár egy különleges műalkotást szeretnél kiemelni a falon, akár egy mutatós kerámiagyűjteményt, a fehér falak a mesés kincseidre helyezik a hangsúlyt.

A színes képek a fehér falon vonzzák a tekintetet
A színes képek a fehér falon vonzzák a tekintetetBulgac / Getty Images Hungary

Akárcsak a tengerparton

A fehér télen és nyáron egyaránt jól működik. A fehér falak tavasszal és nyáron a gondtalan tengerparti vakációt hozzák el az otthonodba. Különösen hatásos lágy, pasztellszínekkel és fonott, szőtt kiegészítőkkel kombinálva. Télen ugyanezek a falak a havas tájakat idézik, csillogó fényekkel és téli dekorációval pedig melegséggel teli ünnepi hangulatot teremthetsz. A többi árnyalatnak is megvan a maga varázsa, de egyik sem olyan rugalmas, mint a fehér.

Ez a lakberendezési megoldás tengerparti hangulatot varázsol az otthonodba
Ez a lakberendezési megoldás tengerparti hangulatot varázsol az otthonodbaLiudmila Chernetska / Getty Images Hungary

A fehér fal és a nyugtató minimalizmus 

A tiszta fehér a minimalisták kedvelt színe, de azok számára is jól jöhet, akik a meleg, hangulatos, összeszedett stílust kedvelik. A fehér falak pihentetik a szemet, fehér bútorokkal kombinálva pedig tiszta nyugalom árad szét a helyiségben. 

Ki mondta, hogy a csupa fehér háló unalmas?
Ki mondta, hogy a csupa fehér háló unalmas?Wachirawut Priamphimai / EyeEm / Getty Images Hungary

Fehér falak, földes tónusok

Ha a szobában különböző fából készült részletek találhatók, mint például a faburkolat vagy a fapadló, a fehér falak fényesebbé tehetik a helyiséget, és kiválóan kiegészíthetik a földes tónusokat.

A fehér fal kiváló ötlet a lépcsőforduló kiemelésére
A fehér fal kiváló ötlet a lépcsőforduló kiemeléséresergiophoto84 / Getty Images Hungary

Fehér, mégis mintás

A fürdőszobában talán a legfontosabb a tiszta hatás, ezért ebben a helyiségben kifejezetten előnyös ez a színválasztás, ráadásul tágítja is a jellemzően szűkösebb teret. Ha mégis szeretnél egy kis egyediséget csempészni a fehér falakba, válassz fehér 3D-s vagy metrócsempéket.

Hódítanak a fehér csempék
Hódítanak a fehér csempékExperienceInteriors / Getty Images Hungary

Ahogy láthatod, a fehér fal igazi jolly joker, ami mellett szárnyalhat a fantáziád. Ráadásul, ha csak egy-két foltot szeretnél eltüntetni a falon, nem kell azon agyalnod, vajon mi is volt a festék színkódja.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek