Az utca emberét kérdeztük, milyen a karácsony a koronavírus idején

videos-2

A koronavírus-járvány gyakorlatilag teljesen átírta a 2020-as terveinket, ez alól pedig a karácsony sem kivétel. Az idei ünnepi időszak már most más, mint a korábbi években, hiszen jóval óvatosabbak, megfontoltabbak vagyunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vigyázzunk egymás egészségére. De mi a helyzet az ajándékokkal és a vásárlással? Az utca emberét kérdeztük, hogyan éli meg ezt a különös időszakot, milyen módon vásárol és hogyan készül a szeretet ünnepére.

A hónapok óta tartó koronavírus-járvány sajnos a karácsonyi időszakot sem kíméli, ennek következtében pedig egy kicsit másképp kell idén ünnepelnünk. Természetes, hogy ilyenkor vigyázunk egymásra, és bármennyire is nehéz, kerüljük a fölösleges kontaktust. Idén tehát nem tudunk a szokásos módon karácsonyozni, mégis vannak olyan dolgok, amelyekben nehezen szakítunk a hagyományokkal.

Többek között ilyennek számít a karácsonyi ajándékozás is. A különböző korlátozások és egészségügyi intézkedések miatt a hagyományos vásárlás is jóval nehézkesebb, mint korábban, ám ha van valami pozitív hozadéka a járványhelyzetnek, akkor az az, hogy az egyre nagyobb teret nyerő digitalizációnak köszönhetően képesek vagyunk pénzügyeink terén is tudatosabban cselekedni, így a szokásos készpénzes vásárlások helyett kihasználhatjuk a különböző digitális és érintésmentes megoldásokat is, amikor begyűjtjük az ajándékokat.

Ennek kapcsán egy kicsit mi is kimozdultunk, hogy megkérdezzük az utca emberét, hogyan készül a karácsonyra, egyáltalán hogyan éli meg ezeket a sajátos kihívásokkal teli napokat, de arra is rákérdeztünk, hogy inkább készpénzzel vagy kártyával vásárolnak-e mostanában, illetve hogy a személyes vagy az internetes vásárlást részesítik-e előnyben. Izgalmas és meglepő válaszokat kaptunk!

A cikket a Mastercard támogatásával a Brand & Content készítette, nem a Dívány szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek