Ez a konzerv formájában is elérhető hal nem egyszerűen jó, hanem egyenesen szuperélelmiszer. Fogyasztásának lehetőségeiről szakértő mesélt.
Az egyik legegészségesebbnek tartott étel akár higanymérgezést is okozhat. Egy szabályt kell betartani, hogy valóban kedvezően hasson a szervezetre.
Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.
Kedvenceink azok a fogások, amik reggelire, ebédre és vacsorára is bevethetők, ráadásul nem túl egészségtelenek és tökéletesek maradékmentésre. Íme az egyik remek képviselőjük.
Ha nem főznél semmit a kánikulában, dobj össze egy remek szendvicset tonhallal, házi majonézzel és savanykás kapribogyóval.
Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.
Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.
Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.
Szeretjük saláták mellett, munkahelyi szendvicsek közepén, de akár egy klassz, tejszínes-rozmaringos répafőzelék mellett is finomak ezek a gyors fasírtok.
Néhány ropogós, édes falat a pirított rozskenyér szeletek között és máris izgalmasabb szendvicset dobtál össze, mint a hagyományos sonkás-sajtos, vagy vajas-szalámis.
Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.
Egy jó kis meleg tonhalkrém, olvadt sajt és néhány szem savanykás kapribogyó teszi még izgalmasabbá ezt a fogást, amit akár barna kenyér, akár egy nagy szelet kalács tetején is tálalhatsz.
A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.
Mi nagyon bírjuk a nyári hangulatú fogásokat minden ocsmány őszi és téli napon, hiszen miért ne grillezhetnénk ősszel és tavasszal, és miért ne ehetnénk zöldségeket vagy ezt a klassz halas tésztát is azért, hogy megidézzük a legforróbb hónapokat?
Szuper fogás akkor is, ha délről maradt egy kevés főtt spagettitészta. A tonhallal és kapribogyóval tele lesz gazdag aromákkal, a mascarpone és a sajt kicsit krémesebbé teszi, a sok egészséges friss zöldség pedig segít az esti vitaminpótlásban.
A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.
Durumtésztával készítve izgalmas, nyári fogás lesz, amihez mindenképpen kell egy kevés citromfű vagy annak híján egy kevés citromhéj a tetejére.
Nálunk szénhidrátcsökentett tésztával készült ez a klassz és könnyen összeállítható vacsora, amire egy nagy adag pecorino sajt és egy kevés friss snidling is került.
Nálunk a tonhal mellé gyakran kerül egy kevés aszalt paradicsom és olíva, most sem történt másként.
Egy adag tonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.
Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!
Ha van otthon egy lelkes tízéves, talán még ő is szívesen összedobja ezt az egyszerű, kicsit mediterrán hangulatú ételt, amivel csak annyi dolgod van, hogy a kifőtt tésztával elkeversz minden hozzávalót. Ha még ezt is tovább fokoznád, egy kevés parmezánnal és zöld borssal küldd meg a tetejét.
Tettünk bele egy kevés kapribogyót, és hogy a fogás rettenetes egészségességét ellensúlyozzuk, friss, vajas kalácsra kanalaztuk a krémet.
A tetején még akár egy kevéske parmezán vagy grana padano is elfér.
Hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel az egészet.
Jól fog esni egy nehéz malacsültes-töltött káposztás nap után az ünnepek között egy ilyen könnyű fogás vacsorára.
Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!
Változott az uniós szabályozás, így bizonyos esetekben akkor is bírságot kaphatsz, ha a gumid korábban megfelelt az előírásoknak.
Már szinte teljesen meg is feledkeztünk erről a zöldségről, pedig nem érdemes, mert nagyon egészséges, és még olcsó is.