Cukkiniben sült fokhagymás-csicseriborsós tonhal

A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.

Friss paradicsommal és többféle sajttal dobhatod fel.
Friss paradicsommal és többféle sajttal dobhatod fel.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab cukkini
  • 3 doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
  • 1 kisebb doboz főtt csicseriborsó aprítógépben összetörve
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors és bazsalikom
  • 1 kisebb darab tojás
  • zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • a tetejére friss pecorino sajt
Recept idők

Elkészítés:

Kapard ki a cukkinik belesejét, vagdosd össze, majd keverd el a sajton kívül minden hozzávalóval. Dolgozd össze alaposan, és annyi zsemlemorzsa is kerüljön bele, amennyit felvesz a megfelelő töltelékállaghoz. (Ez a tojástól függően néhány evőkanálnyi lesz.) Töltsd meg vele a cukkinihajókat, és úgy 25 perc alatt süsd készre, majd reszelj rá friss pecorino sajtot. Friss paradicsommal és többféle sajttal dobhatod fel. 

Így pucold fénysebességgel a fokhagymát
Így pucold fénysebességgel a fokhagymát

Kerüld el a gerezdenkénti pepecselést, nyerj időt!

Tovább »

Még több recept

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

április9., 10:44

Ha csak egy egyszerű levest készítenél, dobd össze ezt a tejszínes-bazsalikomos változatot!

Klassz maradékmentő fogás a zero waste jegyében, amit mindig bevetünk, ha akad otthon néhány jobb sorsra érdemes gyökérzöldség és egy kevés tejszín. Ha van friss bazsalikomod, tálaláskor szórd a tetejére, de választhatsz más fűszert is az őrölt köménytől egészen a tárkonyig.

2020. november8., 06:16

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

április9., 10:24

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Almás tonhalas szendvics – különleges gyors vacsora percek alatt

Néhány ropogós, édes falat a pirított rozskenyér szeletek között és máris izgalmasabb szendvicset dobtál össze, mint a hagyományos sonkás-sajtos, vagy vajas-szalámis.

március6., 12:52

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

április9., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.