Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

Egy kis rukkola sem árt neki.
Egy kis rukkola sem árt neki.SolStock

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag tetszőleges száraztészta
  • 10 deka pecorino sajt lereszelve
  • 2 nagyobb darab friss paradicsom felkockázva
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, oregánó és friss bazsalikom
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 2 kis doboz tonhalkonzerv lecsöpögtetve
  • 10 deka zöld olíva (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben al dentére, majd még melegen forgasd össze a többi hozzávalóval. Tálald frissen reszelt sajttal és friss bazsalikommal a tetején. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, friss rukkolát is keverj hozzá a legvégén. 

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egyszerű karácsonyi narancstorta lisztmentesen

Ha az egyszerű fogások híve vagy, esetleg nem vagy éppen gyakorlott a konyhában, ezt a tortát próbáld ki!

december7., 07:32

Cím: Meleg burgonyasaláta parmezános szósszal – az ünnepi hal mellett tökéletes lesz

Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is!

december1., 06:24

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Tonhalas pirítós új szinteken

Kedvenceink azok a fogások, amik reggelire, ebédre és vacsorára is bevethetők, ráadásul nem túl egészségtelenek és tökéletesek maradékmentésre. Íme az egyik remek képviselőjük.

augusztus26., 11:24

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

augusztus27., 12:52

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

november8., 09:24

Mustra