Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag házi, gyúrt tészta
  • 3 ek. mascarpone
  • 35 deka erdeigomba-keverék
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mk. mustár
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 kisebb fel vöröshagyma apróra vágva
  • 2 marék fenyőmag
  • (elhagyható) reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg sós vízben, majd az olajon pirítsd meg a vöröshagymát. Ezek után mehet bele a fokhagyma és a gomba, majd 10 perc puhítás után a mascarpone és az ízesítők is. Krémesítsd a keveréket, forgasd össze vele a tésztát, majd pirított fenyőmaggal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek