SZÜLŐSÉG

A nyár a szobatisztaság szezonja

nora 2012. június 19., kedd 15:32

Van-e tuti tipp, vajon a gyerek hogyan legyen ovikezdésre szobatiszta (ha most még nem az), vagy bízzuk ezt a nagyira és a nyári szünidőre? Kezdődik a szobatisztaságra szoktatás szezonja.

stockfresh 1598366 little-boy-sitting-on-potty-with-newspaper si
Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyerekülésnek hátul a helye

dorka 2012. június 18., hétfő 16:31

A válasz rövid: igen. Feltéve, ha jól van beszerelve – holott egy amerikai felmérés szerint az autósülések 84%-a (!!!) nincs jól behelyezve.

Az Euro NCAP szabvány szerint végzett gyereküléstesz
Az Euro NCAP szabvány szerint végzett gyereküléstesz

Bónuszként a cikk végén megtalálja a legújabb ADAC-tesztek eredményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A válás lehet jó is

Cziglán Karolina, pszichológus 2012. június 17., vasárnap 13:45

Létezik-e jó válás? Régi kérdés ez, amire sokan felelik, nem, mert a válás mindig fájdalmas. Ez igaz, mégis létezhet jó válás: mikor valami rombolónak, betegítőnek vet véget ez a lépés. Például amikor végre összeszedi magát az egyik fél, hogy kilépjen (és kimenekítse gyermekeit) a bántalmazó kapcsolatból, vagy más olyan helyzetből, ami megnyomorítja a résztvevőket. Persze ha az ember egy cseppnyi esélyt lát a kapcsolat megmentésére, meggyógyítására, érdemes mindent megtenni érte, mert válni tényleg fáj.

 
tk3s af00923 306

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válnak antinővé az anyák

mikkamakka 2012. június 16., szombat 08:51

Hogyan jut időm három gyerek mellett pasizni? Őszintén szólva nem értem a kérdést. Olyan, mintha én azt kérdezném a feleségektől, hogyan jut idejük a férjükre is a szaladó lakás, a szaros pelenkák, a szülői értekezlet és a nagybevásárlás mellett. Ja, hogy sehogy? És ez hencegés vagy panaszkodás?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vízi bábszínházzal is hűsölhetünk a kánikulai hétvégén

Dívány 2012. június 15., péntek 16:15

A szülők szerencséjére ezen a hétvégén nem kötelező a gyereket az alma együttes koncertjére vinni a Millenárisra, ahol egyik lábáról a másikra állva fogcsikorgatva énekli a gyerekkel együtt a „Szuperkukák" vagy a felnőttek körében is igen népszerű, „Ma van a szülinapom" című óriási slágereket. Ígéretesebbnek tűnik a Gyerek Sziget, vagy Veszprémben a vízi bábszínház!

tk3s 12830031
Távolról sincs vége, olvasson még »

Beindult a nagy nyári gyümölcsfoltszezon

ladypinkman 2012. június 15., péntek 14:08

Könyéken csurgó eperlé, állról csöpögő barackszaft, ujjak közé ragadt ribizli, nadrágba törölt  cseresznyemaszatos kis kezek és boldogan ragyogó ragacsos pofa. A friss idéngyümölcsnél a világon nincs jobb dolog, pláne ha bokorról-fáról eheti a gyerek, például a nagymama kertjében, mezítláb. De ilyenkor jellemzően az uzsonna és a tízórai is friss gyümölcs alapú, joghurttal, túróval, vagy megint csak magában.

stockfresh 1805005 grunge-background sizeM

Édesanyámtól tanult kedvenc mondatom és kiegyensúlyozottságom alapköve a legyintéssel kísért "él még aki kimossa", azaz nem stresszelem magamat és a gyereket azzal, hogy így vagy úgy egyen bármit, jajjcsöpög, jajjmaszatol. Hiszem, hogy ezért is olyan jó étvágyú és ügyes, önállóan táplálkozó a lelkem. Na meg az ügyessége ellenére is nagyon maszatos, nekem meg főhet a fejem, hogy ugyan valóban él még aki kimossa, na de mivel is?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking: megvan a leghülyébb nevű kismamaruha-bolt

kitbits 2012. június 14., csütörtök 14:51

A Baross utca 27-ben van a SOTE I. számú szülészeti-nőgyógyászati klinikája, ami többek között azzal jár, hogy a vonzáskörzete tele van kismama-és babaruhabolttal, játékbolttal, főleg terheseknek és szoptatós anyáknak szánt termékekkel felszerelt gyógyszertárral, miegyébbel. Ott található valószínűleg a legdurvább nevű kismamaruha-bolt is. Úgy hívják, hogy Pocak La'Com. Komolyan.

bolt1
Távolról sincs vége, olvasson még »

Divat vagy vallásos tett a keresztelő?

Ellenvélemény 2012. június 13., szerda 12:25

Örök a dilemma: azzal kimarad-e valamiből a gyerek, hogy megkeresztelték, vagy azzal, ha nem.

2012-05-22T113542Z 992949557 GF2E85M0U9W01 RTRMADP 3 SWEDEN-ROYA
Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhesnapló: A hiszti a terhesség velejárója

olvir 2012. június 13., szerda 11:45

Ha könnyû a terhesség, hát jönnek a hormonális hisztik. Ez olvasónk, Kata alaptézise aktuális terhesnaplónkban.

Fotó: Robin Nelson

Figyelem, explicit anyaszöveg, csak erôs idegzetûeknek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó szülőnek látszol kívülről?

Cziglán Karolina, pszichológus 2012. június 12., kedd 11:07

Ki ne látott volna már boltban, utcán, cukrászdában eleinte visszafojtott feszültséggel, majd egyre nyilvánvalóbb ingerültséggel gyermekét regulázni próbáló nőt vagy férfit! Amikor a kicsi otthon rosszalkodik (bármit is jelentsen a szülő számára ez a szó), akkor is el tud szakadni a cérna, de a legtöbb anya és apa számára a nyilvános helyzet plusz feszültséget okoz. Úgy érzik, ez egy megmérettetés: vizsgáznak a közönség előtt, hogy elég jó, kompetens szülők-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így veszítsünk el egy pasit pár nap alatt!

mikkamakka 2012. június 10., vasárnap 09:22

„Jó, azt kérem, hogy ha lemegyek, legalább egy kávé legyen már, mielőtt hazazavarsz. Jó lesz tej, cukor nélkül is, ha muszáj, úgy hamarabb kész lesz. Meg mittudomén, közben a kicsi tép belőlem egy kis szőrt, és akkor már nem mentem potyára. Esetleg még szomorúan a kocsi felé kullogtomban a középső feltehet valami kínos kérdést. A nagyobbik meg utánam kiabál, hogy zrdavsztvujtye. Nekem már jó lesz. El kell fogadni, ami jut az életben, és örülni kell neki.”

Ádám vagy szív valamit, vagy konkrétan hülye. Vagy sorozatgyilkos, esetleg pedofil. Erre a következtetésre jutottam, amikor az első velünk töltött hétvége után feltett szándéka volt a továbbiakban is találkozni velem. Velünk. Aztán eszembe jutott, az elmúlt kilenc év alatt milyen próbálkozásaim (próbálkozásaik) voltak a használt férjem szavatosságának lejárta után:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén már nem kell orvos a tábor előtt

ermiz 2012. június 9., szombat 08:42

Táborból annyi van, mint égen a csillag, nagy részük az épp megfizethető kategóriába esik. A szülő örül, hogy talált olyan helyet, ahol egy hétig felügyelet alatt tudhatja a gyerekét, és még ki is tudja fizetni. Ritkán merül fel, hogy milyen törvényi szabályozásnak kell megfelelnie egy tábornak, leginkább akkor, ha valami történik. Ilyenkor előkerülnek a jogszabályok, megszólal a minisztérium, de egyébként szinte senki nem foglalkozik vele, hogy milyen körülmények között, mit esznek a gyerekek, mennyire figyelnek oda a biztonságra, kivéve a szülőket.

stockfresh 880598 happy-group-of-kids-at-summer-camp sizeM

A jogszabályok meglehetősen szigorúak, sőt néha megdöbbentő feltételeket állítanak a táborszervezők, létesítményüzemeltetők számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy mozgalmas hétvége összetevői: könyvek, eper és sárkányok

ladypinkman 2012. június 8., péntek 10:27

A hőséggel és magas UV-sugárzással induló hétvégén fogják a kalapot meg a napkrémmel bekent gyereket és menjenek ki a szabadba, mert lesz program bőven. Ha viszont egy kis hűsölésre és pihenésre vágynak, arra is van ötletünk, például egy jó könyv, amit beszerezhetnek a most zajló  Ünnepi Könyvhéten is. Nagyobb gyerekekkel akár még irodalmi városnéző sétára is indulhatnak. A Palotanegyedbe szervezett túra részleteiről, és rengeteg jó olvasnivalóról a Könyvhét gyerekkörnyveiről szóló a posztunkban olvashatnak.

tk3s 8f280249
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a nyár, itt a fosós-hányós vírus

WEBbeteg.hu , dorka 2012. június 7., csütörtök 15:38

Ugyan év közben is előfordulnak hányásos-hasmenéses megbetegedések, nyáron lényegesen magasabb a valószínűsége annak, hogy benyalunk egy gyomorrontást, ami esetleg a nyaralásunkat is tönkre teheti, meghiúsíthatja.

stockfresh 794958 washing-hands sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudjuk, mit olvassanak a gyerekek idén nyáron!

dorka 2012. június 5., kedd 18:16

Az ünnepi könyvhétre időzítve minden könyvkiadó igyekszik legjobb formáját hozni - sorra jelennek meg a jobbnál-jobb könyvek. A kiadók kínálatból válogatva összeszedtük, mit lesz érdemes olvasni a gyerekkel ezen a nyáron.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti nehéz kérdés: Hova a teszi a gyereket nyáron?

dorka 2012. június 4., hétfő 14:56

Már biztosan sok gyerkőc számolja vissza a napokat a szünet elkezdődtéig. A nagyobbak végre eldobhatják hátizsákjukat, és a könyvek, füzetek is a süllyesztőbe kerülhetnek pár hónap erejéig. A kisebbeknél -bölcsisek, óvodások- is meg volt már az évzáró, ballagás. Nagy boldogság ez a gyerekeknek, ám komoly kihívás a szülőknek, pláne ha a vakáció alatt is dolgozniuk kell.

stockfresh 645479 children-having-dinner-behind-table sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Malacot nevelünk gyerekünkből

dorka 2012. június 2., szombat 17:50

Tegnap vágta ki nálam a biztosítékot az egyik ismerősöm, amikor egy egész délutános program során folyamatosan tömte gyerekeinket valami kajával. Hiába próbáltam célozásokat tenni arra, hogy nem kell non-stop enni, mintha meg sem hallotta volna. Szerencsére, mire végleg eldurrant volna az agyam, vége lett a napnak, és mindenki ment útjára.

stockfresh 142276 baby-boy-does-not-like-his-food sizeM

Tobzódunk a programokban az első nyári hétvégén

ladypinkman 2012. június 1., péntek 15:40

Az első nyári hétvégére mindent jósolnak, úgyhogy a száraznak, valamint záporos-zivatarosnak is várt hétvégi idő az improvizáció melegágya lesz. De hogy legyen elképzelésünk arról, mit érdemes csinálni ha süt a nap és hova meneküljenek be ha elered, mutatunk néhány jónak ígérkező programot. Azért június ide vagy oda, kardigánt mindenhova vigyenek magukkal.

tk3s 10300041

A már tizedik alkalommal megrendezett Nagy Sportválasztó idén egyben Nagy Hangszerválasztó is. A hétvégén Budapesten debütáló programon a szervezők ígérete szerint a látogatók hangszerek széles választékával találkozhatnak majd, és a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. Részleteket, helyszíneket és további időpontokat itt olvashatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sose hazudj egy gyereknek a halálról

ermiz 2012. június 1., péntek 11:27

Tavaly nyáron meghalt a Nagyi, akivel a gyerekem annyi nyarat töltött el. A Nagyi, aki szerette, kényeztette, csokikkal tömte, varrt vagy épp kötött neki. A Nagyi, akit szeretett. Nehéz volt feldolgozni, megérteni, talán nem is sikerült még.

Nemrég pedig az egyik osztálytárs anyukája halt meg fiatalon és hirtelen. Az osztály összeomlott, a lányok zokogtak, a fiúk idétlenül viselkedtek, mert nem tudták, mit kezdjenek a helyzettel.

3437492
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyire lehet magas a segítség ára?

ladypinkman 2012. május 30., szerda 16:31

Először is szögezzük le, hogy egy nagyszülő kincs és megfizethetetlen. És nem azért mert ingyen segítséget vagy ingyen vasárnapi ebédet jelent, hanem mert a tény, hogy édesanyám él, egészséges és játszik az fiammal, az egyik legnagyobb boldogságot jelenti számomra. Valami azonban mindig történik, amitől azt gondolom, hogy soha többet nem bízom rá a gyereket, a ztán persze túllendülök a történteken és megint jó nézni, ahogy együtt matatnak a kertben.

stockfresh 1598077 grandparents-spending-time-with-their-grandch
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fülhallgató: lassú, de garantált út a süketséghez

olvir 2012. május 30., szerda 13:26


Érdekes tanulmány készített a FÜL-ORR-GÉGEGYÓGYÁSZAT (Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika, Pécs) lapjában a zenelejátszókról és azok fiatalokra mért káros hatásairól.

stockfresh 935386 redhead-girl-listening-music-at-green-grass si

Kismamaruhák: lehangoló választék és árak

Tuna Judit 2012. május 27., vasárnap 14:56

Úgy gondoltam, kismamának lenni a világ legjobb dolga, ami valószínűleg így is van, csak éppen nem Magyarországon! A legjobb, ha az ember lánya egy dekát sem szed fel a várandóssága alatt, mert a kismamaruhák nemcsak hogy drágák, de a választékkal sem lehetne Dunát rekeszteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhesnapló: nyaralni akarok!!!

olvir 2012. május 26., szombat 12:35

Vagy inni valami töményet.

stockfresh 908031 coconut-cocktail-in-turquoise-caribbean-beach
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pár értelmesnek látszó program gyereknapra

olvir 2012. május 26., szombat 12:26

Nyilván sokan vannak, akik nem először vesznek részt gyereknapi rendezvényeken, és sokan vannak, akik már bevált fix helyszínekre, szintén bevált menetrenddel érkeznek. Ez a nap nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is nagy öröm, hiszen játékok, programok ezer fajtája kap helyet, számtalan helyszínen. Vidéken éppen úgy készülnek erre a napra, mint Budapesten, ezért mindenképp érdemes az adott település hirdetményeit megnézni, hol, mikor milyen eseménnyel készültek a rendezők. Néhány program a fővárosi kínálatból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyszerszedés mellett teherbe esni? Simán

nora 2012. május 21., hétfő 10:45

A nemrég szült anyák sokszor abban a hitben élnek, hogy amíg szoptatnak, védettek a teherbeesésétől, s ezért csodálkoznak, ha kiderül - sokszor már a többedik hónapban -, hogy megint várandósok lettek. Hasonlóan sokkolóként élhetik meg azok a nők a terhesség megállapításának tényét, akik fogamzásgátló tablettát szednek, s ezzel úgy gondolják, le van tudva a nem kívánt terhesség körüli teendő.

stockfresh 355653 pregnancy-test sizeM

Részletes cikkeink a fogamzásgátlásról: elsô, második, harmadik rész

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 ... 293

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés