SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: Nem csinálunk hülyét a gyerekből

mikkamakka 2013. február 1., péntek 12:28

Az első sokk után lassan realizálódott bennünk, hogy szülők leszünk. Én ismét (vagyis már amúgy is vagyok), gyerekem apja meg először. Bírom, ahogyan kezeli az egész szituációt, kezdve a hangos kuncogástól (amikor eszébe jut, hogy a minimális teherbeesési esélyem mellett pillanatok alatt összehoztuk a dolgot) a terhességről szóló wikipédia olvasgatásán át addig, hogy képes lenne akár éjjel is elrohanni nekem a Tescoba Smack levesért.

Hasonlóan viszonyulnak az egészhez a kölykök is, egyik anélkül összepakol a szobájában, hogy felemelném a hangomat, a másik ágyba hozza a reggelit, a harmadik meg kilométereket is gyalogolt nekem kakaós csigáért, mert a közeli boltban nem volt, de én épp azt kívántam. Mondjuk minden bizonnyal ez volt az első és utolsó ilyen eset részéről, mire ugyanis hazaért, már inkább bolognais pizzát szerettem volna enni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzék meg, mit mondanak a medvék a tavaszról!

Vackor Virág 2013. január 31., csütörtök 10:38

A népi meteorológia szerint, ha február 2-án a medve előbújva barlangjából meglátja saját árnyékát, megijed, és visszabújik még téli álmát folytatni. Ezt úgy értelmezik, hogy a túl korainak vélt napos időt nem veszi komolyan, és ebben az esetben még 40 napot kell várni az igazi tavaszra. Ha rossz idő van, akkor pedig konstatálja, hogy bár itt van még a tél, de már nem kell sok idő, hogy vége legyen. Mivel ez idén pont szombatra esik, hétvégén tehát lehet menni medvét nézni. Olyan apróságokon meg nem érdemes fönnakadni, hogy az állatkerti medvék nem is alszanak téli álmot, csak egy kicsit ellustulnak.

Cuki serdülő mackók Veresegyházán
Cuki serdülő mackók Veresegyházán
Fotó: Veresegyházi Medvepark Facebook oldala
Távolról sincs vége, olvasson még »

Aludj el, vagy felzabál egy hiéna!

julien 2013. január 30., szerda 21:03

Az egész történet 4000 éve kezdődött, amikor egy babiloni kőtáblára vésett egy altatódalt. Ez a legelső fennmaradt altatódal a világon, amely több másik alapjának is tekinthető – írja a BBC, az altatódalok történetét feldolgozó cikkében. Az ékírásos tábla cukiságfaktora igen alacsony, inkább mondható fenyítőnek: a csecsemőt büntetéssel fenyegeti, ha nem hagyja abba a házi istent zavaró sírását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hagyjuk már a méhecskéket meg a gólyát!

Dívány 2013. január 30., szerda 09:53

Előbb-utóbb minden szülő szembesül a kérdéssel: hogyan kerül a baba anya hasába? A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha nem állunk elő valami zavaros mesével a gólyákról, pillangókról és a beporzásról. Annál is inkább, mert ahogy a világ változott, a nagyon kínos Most Pedig Mindent Elmondok A Szexről beszélgetés helyét a legtöbb - normális - családban a már kisgyerekkorban elkezdődő, fokozatos felvilágosítás vette át.

stockfresh 93568 woman-having-a-serious-talk-with-her-daughter s

Kínos-e vagy sem (időnként tényleg kínos), legjobban mégiscsak azzal járunk, ha a gyerek fejében nem az osztálytársak által elmondottakból áll össze valamiféle, általában meglehetősen zavaros kép a szexualitásról. Ha valaki arra kíváncsi, hogyan ne csinálja, itt bemutatnak egy meglehetősen vicces , angol nyelvű kiadványt a nyolcvanas évekből, itt pedig egy olyat, ami a keresztény szülőknek és gyerekeinek szól.

Ebben a régi cikkben viszont azt szedtük össze, melyik, a témával foglalkozó könyv a legjobb. A legelső nyert, kiskamaszok szüleinek jól jöhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a Védőnéni, a cigányfaluból

Dívány 2013. január 29., kedd 15:18

Védőnéni - akinek természetesen van neve, de azt nem fogjuk leírni -, egy kicsi, cigányok lakta településen dolgozik, ő nem cigány. Bár erről nem írt, én azért leírom, munkakörülményei a legtöbbünk számára döbbenetesek, de ő ezen nem akad fent. Amikor reggel bemegy a tanácsadásra előszőr befűt. Fával, mert a falujában nincsen gáz. Mivel néha befagy a kamra lakatja, ahol a gyújtósnak valót apríthatná a rönkök közé, ilyenkor a torkok megvizsgálására való kis fa lapocskákkal csiholja a tüzet. A rendelőjében délelőtt 10 órára akár már 10-15 fokig is felkúszhat a hőmérséklet.

Fogadjátok őt szeretettel, mert amit és ahogyan csinál, az elképesztő. És sose felejtsétek el: imádja a faluját, a családokat, a terheskéit - ahogy hívja őket, a gyerekeket, így ha őket bántjátok, Védőnénit is bántjátok. Védőnéni mostantól rendszeres vendég lesz a Porontyon, és innentől most övé a szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mikor engedjük el egyedül a gyereket?

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 28., hétfő 19:35

Sokak számára ijesztő kombináció a gyermek és a közlekedés. Legyen szó arról, hogy hozni-vinni kell a kicsit, de még inkább arról, amikor el kell engedni útjára, hagyni, hogy először kisebb, majd nagyobb távot egyedül tegyen meg. Sok szülő szeretné, ha valaki megmondaná neki, mi a szabály, mikor és hova engedje először egyedül a gyereket, de a pszichológus a héten arról ír, hogy ennek eldöntésében mindig az adott gyerek habitusát kell figyelembe venni. Az viszont jó hír, hogy az önálló, felelős közlekedés könnyen lehet "nagy-gyerekség" mértékegysége, amitől egyből vonzóbbá is válik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Farsang terhesen: parádés és szánalmas ötletek

Dívány 2013. január 27., vasárnap 09:07

Nem érdemes csak azért kihagyni a farsangi bulit, mert éppen eléggé terhesek vagyunk. Persze nagy ivászat nem lesz, de aki látványos méretű terheshassal farsangol, már úgyis rutinos versenyző az absztinens mulatozásban.

Arra gondoltunk, rövid képes útmutatóval segítünk kiválasztani a megfelelő jelmezt, a nagy, kerek hasból számos jó poént ki lehet hozni, valamiért a jelmezes oldalakon mégis a szánalmas kosztümük tarolnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zseniális fordulat hiszticasting-ügyben

Koncz Andrea 2013. január 25., péntek 20:02

Eléggé kiakadtunk, amikor a Katica tanya reklámfilm készítéséhez hiszti castingot hirdetett, ahol azt várták, hogy a szülők töltsék fel a hisztiző gyerek videóját az oldalra, hogy aztán szavazni lehessen a legjobb hisztire.

hiszti
Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhesnapló: Már most azt nézed, milyen dagadt leszel?

mikkamakka 2013. január 24., csütörtök 15:49

Viccelődtünk mi a gyerek témában kezdetektől fogva, hogy úristen, nézd azt a kiskölyköt, de szép, csinálj nekem olyat, most rögtön, göndör haja legyen ám, de maradtunk is ezen a szinten, hiszen egyikünk se számított arra, hogy az én rengeteg nőgyógyászati gondom-bajom és minimális teherbeesési esélyem mellett bármi is összejön a gyerekcsinálás mímelése ellenére. Ráadásul 37 éves pasim (továbbiakban: gyerekem apja, muhaha) sejtése az volt, hogy meddő, mivel - különösebb védekezés nélküli - szexuális élete előttem is volt 8-10 éves kapcsolatokban, mégsem jelentkezett be egy baba sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mégsem kamu a Madarász ügyeletének bezárása

Koncz Andrea 2013. január 23., szerda 17:14

Nem egész egy nap telt bele, hogy meglássuk azon a bizonyos karón a varjút. Miután tegnap a Heim Pál kórház vezetője még cáfolta a Madarász utcai sebészeti ügyelet megszűnését, mai, MTI-nek kiadott közleményében már azt magyarázza, miért lenne jobb a központosított ügyeleti ellátás.

A közlemény szerint ebben a kórházban a közeljövőben csak nappali ellátás lesz. Jelenleg a Madarász utcai sebészet meghatározott napokon az összes pesti kerület gyereksebészeti ügyeletes kórháza.

stockfresh 2081290 doctor-admonishing-a-teddy-bear sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyszer nélkül vágunk alá a megfázásnak

Dívány 2013. január 23., szerda 12:00

A téli szezonban az összes bölcsi, ovi, iskola teli van köhögő, tüsszögő, megfázott gyerekkel. Ahogy a régi szólásmondás tartja: a nátha kezelés nélkül egy hétig tart, gondos terápiával hét nap alatt múlik el. A náthás tüneteknek viszont nem kell rögtön nagyágyúval nekimenni, van egy csokor szelíd, régimódi praktika, ami segíthet abban, hogy minél kevésbé kapja el, és ha már elkapta, lehetőleg hamarabb összeszedje magát a kölyök - és mi is, akik persze az összes nyavalyás vírust szintén benyaljuk.

stockfresh 329118 sick-child-wiping-his-nose sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamu a Madarász utcai kórház ügyeletének bezárása

Koncz Andrea 2013. január 22., kedd 13:11

Ismét egy Facebookos felhívás nyomába eredtünk, amely arról szól, hogy a Madarász utcai rendelőben áprilistól megszűnik a gyereksebészeti ügyeleti ellátás, a betegeket a Heim Pál kórház (a Madarász is ide tartozik egyébként szervezetileg) sürgősségi osztálya látja majd el. A Heim Pál kórház főigazgatójától kapott tájékoztatás szerint azonban a Madarász utcai részleget nem zárják be.

A Facebookos bejegyzés szerint a Madarász kórház vonzáskörzetébe tartoznak az angyalföldi, újpesti, rákospalotai, óbudai, valamint az agglomerációból a dunakeszi, fóti, gödi és csomádi gyerekek. Mivel mi eddig szerencsésen megúsztuk a sebészeti ügyeletet, csak erről a honlapról tudok tájékozódni. Megnéztem, a többi gyerekkórház honlapján is ez az ügyeleti beosztás van fent, így valószínúleg tényleg ez az érvényes.

Ez alapján mi óbudaiként például a János Kórházhoz tartozunk, a gyerekorvosunk által lediktált mi-legyen-ha-baj-van utasítás a Bethesdába irányít minket. Az viszont jól látszik a belinkelt térkép és a csatlakozó táblázat átböngészése után, hogy a Madarász jelenleg az összes pesti kerület gyereksebészeti és gyerektraumatológiai ügyeleti ellátásában részt vesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Terhességi cukorbetegség: átok, ami áldás is lehet

Vackor Virág 2013. január 22., kedd 12:10

A terhességi cukorbetegség: szívás. Szigorú diétával jár, szénhidrátgrammok számolgatásával, percre pontos, napi ötszöri evéssel. Kevés érintett gondol pozitívan a terhességi diabéteszre, pedig közülük minden második számíthat arra, hogy életmód-változtatás nélkül legfeljebb 12 év múlva cukorbeteg lesz. A terhességi cukorbetegség olyan figyelmeztetés, amit nem árt komolyan venni. A kettes típusú cukorbetegség előhírnöke lehet, aminek kialakulását az életmód megváltoztatásával elodázhatjuk, vagy akár el is kerülhetjük.

stockfresh 1718554 serious-woman-eating-chocolate-bar sizeM

De mi is az a terhességi cukorbetegség, és mivel jár? Ezt szedtük most össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyereken spórolni: menő vagy beteg?

Koncz Andrea 2013. január 21., hétfő 12:09

Új mozgalom körvonalazódik Angliában, a Free Our Kids, amelyik azt tűzte ki célul, hogy kiszabadítsa a családokat a "fogyasztás csapdájából", a blogra ezt a cikket olvasva bukkantam rá. A  cél tulajdonképpen nemes, pláne, ha azt is beleszámítjuk, hogy az elindító anya maga is hoz áldozatokat, vagyis nem arról van szó, hogy a gyereken spórol, és magára költi, amit így megtakarított. Nem tudok viszont megszabadulni az érzéstől, hogy van az egészben valami mű, valami kényszeres.

stockfresh 312186 toddler-girl-with-lots-of-dollar-notes sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni szeretne az orrszívókról

Tuna Judit 2013. január 19., szombat 17:03

Nem valami bizalomgerjesztő a szerkezet, szinte képtelenség tisztítani, mégis az anyukák 98 százaléka hálát ad a feltalálójának. Hogy miért? A válasz roppant egyszerű. Ennek a használatával nem lesz a sima náthából komolyabb szövődményes betegség, kap levegőt a gyerek, és többnyire elkerülhető a fül-, arcüreg- és tüdőgyulladás.

Az orrszívó különösebb hiszti nélkül használható. Legalábbis akad néhány gyerek, aki nem veri magát a földhöz azonnal amikor meglátja. Csak amikor a porszívó is előkerült a helyéről...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diszlexiásnak nyomtasson Comic Sans betűket

Koncz Andrea 2013. január 18., péntek 15:59

A gyerek egész nap csak a gép előtt ül. Vagy ülne, ha hagynánk. Ez bizony nagyon sok családban létező problémák, akár már óvodáskorban is, hiszen egy tabletet már egy ovis is könnyedén elnyomogat, akár órákon át.

Nagyon érdekes anyagot kaptunk viszont, a két tanár, Prievara Tibor és Nádori Gergely által összeállított, a 21. századi szülő címet viselő kis könyvecske azzal foglalkozik, hogyan tehetjük (legalább részben) hasznossá azt az időt, amit a gyerek a számítógép előtt tölt.

Mielőtt valaki csodákra számítana, azt ők sem tudják megmondani, hogyan vegyük rá a gyereket, hogy facebookozás vagy need for speed helyett matekot tanuljon, viszont rengeteg hasznos ötletet sorakoztatnak fel, ami a számítógéppel segítheti a gyerek iskolai előmenetelét, teljesítményét, a tanulási motiváció megteremtését.

Mint minden, persze ez sem fog menni a szülő nélkül, a legtöbb esetben nekünk kell megmutatnunk a gyereknek ezeket a programokat, mi leszünk azok, akiknek aztán büszkén bemutatja, mire jutott, szóval a kis könyvecske nem csodaszer, viszont nagyon hasznos, hiánypótló segédlet. Én nagyon örülnék, ha minden iskolában ilyen mélységben foglalkoznának azzal, hogyan kapcsolható össze a tanulás, a számítógép és az internet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért mindig a gyerekkorral jön a pszichológus?

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 17., csütörtök 09:40

Furcsának tűnhet, hogy bármilyen problémáról, lelki zűrzavarról van szó, a pszichológusok folyton a gyerekkorral, azon belül is a szülőkkel való kapcsolattal jönnek. Minél komolyabb nehézségről van szó, annál inkább az anyával, apával való kapcsolatban keresik a magyarázatot. Ez különösen azok számára lehet ijesztő, akik kisgyermekeik nevelésén fáradoznak. Azt az érzést keltheti, ha valamit elrontanak, végérvényesen tönkre teszik vele gyermekük életét.

stockfresh 1654938 couple-smiling sizeM

Erre a félelemre jöhet a felháborodás válaszul: „Mindent megteszek a gyerekemért, mindennél jobban szeretem, és mégis bűntudatom kell, hogy legyen már jó előre? Végül úgyis énrám húzzák a vizes lepedőt!” Innentől kezdve habitustól függően többféle folytatás képzelhető el: a dac, hogy kidobjuk az egész témát az ablakon, és liberális túlérzékenykedésnek könyvelünk el mindent, ami arról szól, mi okoz traumát a gyermek számára, és milyen szülői magatartással kerülhető ez el. A másik lehetőség, hogy még nagyobbra nő a szorongás, és még kínosabban igyekszik az ember tökéletes szülőnek lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Próbaérettségik, előkészítők: most kell jelentkezni

Koncz Andrea 2013. január 16., szerda 12:18

Az idén érettségizők mostanra már eldöntötték, milyen tárgyból, milyen szinten vizsgáznak majd, és többnyire azt is, jelentkeznek-e továbbtanulni, és ha igen, hova. Rengeteg szülőtől és diáktól hallottam már, hogy egyetemre bejutni csak felvételi előkészítőkkel lehet, ami általában nem olcsó mulatság.

Azt viszont sokan nem tudják, hogy az egyetemek, főiskolák maguk is hirdetnek ilyen tanfolyamokat. Ezek vélhetően tényleg színvonalasak, és nem drágábbak, mint az ilyen-olyan magánkezdeményezések. Az előkészítők mellett ezek az intézmények többször is tartanak próbaérettségiket is, ahol az igazihoz hasonló körülmények között, hasonló megmérettetésen vehetnek részt a diákok.

A legjobb ajánlat a Corvinus egyetemé, ahol ezek a képzések ingyenesek, így ha valakit pont ezek a tárgyak érdekelnek, igazán megéri rájuk jelentkezni.

Az előkészítők feltérképezésénél nehézséget csak az okoz, hogy az iskolák honlapjain akkor sem könnyű ezekről érdemi információt szerezni, ha direkt ezt keressük. Kutakodásom során arra jutottam, hogy az előkészítők szervezésében a budapesti intézmények járnak az élen, a nagyobb vidéki egyetemeknél nem nagyon találtam ilyeneket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fogamzásgátlás kockázatai

Vackor Virág 2013. január 15., kedd 12:02

A hormonális fogamzásgátló tabletták, és egyéb hormontartalmú szerek szedése meglehetősen elterjedt, és a gyógyszergyárak mindig újabb, a korábbinál alacsonyabb hormontartalmú készítményekkel rukkolnak elő. Bár ezek között a mellékhatások valóban nem fordulnak elő túlságosan nagy számban, újabb és újabb esetekben vádolják meg a gyártókat azzal, hogy a szereknek hosszútávon súlyos, akár életveszélyes mellékhatásai is lehetnek.

Az, ha valami 100 ezer nő közül csak 30-40 esetben fordul elő, nem hangzik óriási rizikónak, de ha összevetjük azzal, hogy ugyanaz a gyógyszert nem szedők között 100 ezer esetből csupán ötször következik be, máris jócskán megnőtt a kockázat.

Természetesen senkit nem szeretnénk lebeszélni arról, hogy ezeket a gyógyszereket szedje, de alkalmazásuk előtt részletesen beszéljék végig orvosukkal a kérdést, és alaposan vizsgáltassák ki magukat, mert kiemelt kockázatot vállal az a nő, aki dohányzik a kombinált fogamzásgátló szedésekor, 35 évnél idősebb, emelkedett a vérzsír szintje (koleszterin vagy triglicerid), túlsúlyos, közeli hozzátartozójának fiatal korában szívrohama vagy agyvérzése volt, magas a vérnyomása,  migrénje van, vagy ha  szívproblémái vannak (érrendszeri panaszok, szívritmus zavar).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segíts szót fogadni a gyereknek

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 13., vasárnap 09:13

Gyakori panasz, hogy hiába szól az ember tízszer-húszszor a csemetére, ő vígan folytatja tovább, amit nem lenne szabad. Ennek jópár oka lehet, de van néhány tipikus tényező, amit, ha figyelembe vesz a szülő, nagyobb eséllyel várhat szófogadást. Ezek a tippek persze csak azokra a helyzetekre vonatkoznak, ahol egyáltalán van értelme szófogadást várni, ahogy erről múltkor részletesen szó volt. A továbbiak ezekre a helyzetekre vonatkoznak.

stockfresh 157463 little-girl-closing-ears sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

A rosszalkodás is üzen valamit

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 12., szombat 09:29

Ha el is lehet esetleg érni, hogy egy gyerek mindig, minden körülmények között szót fogadjon, akár az indoklás nélküli utasításoknak is, nem éri meg, ezért ugyanis túlságosan súlyos árat kéne fizetni. A pszichológus a héten arról ír, hogyan nevelgessük - kertészeti hasonlattal - a kis fácskát, hogy erős és egészséges legyen, de harmoniában növekedjen a körülötte élőkkel, ágaikkal ne zavarják egymást.

stockfresh 898721 scoundrel sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy különös jelenség: az abab kór

Cziglán Karolina, pszichológus 2013. január 11., péntek 10:19

Az abab kórban szenvedők törpe termetűek, igénylik, sőt kikövetelik a társaságot, mégsem empatikusak. Gyakran igen erőszakosak, sőt, hisztérikusak, mégis kiemelkedően népszerűek családjuk körében. Annak ellenére, hogy analfabéták, sőt, sokáig járni sem tudnak, testi és értelmi képességeik nem gyengék. A tünetegyüttes 16-18 év alatt általában nyom nélkül gyógyul. A pszichológus a héten az abab kórról ír.

stockfresh 1204107 closeup-portrait-of-baby-on-nature sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek miatt stresszelnek a legjobban az anyukák

Dívány 2013. január 10., csütörtök 17:55

Anyának (és közben nőnek) lenni, ahogy azt már ezerszer elmondták, sokrétű feladat. Gyerek 0-24-ben, törődnünk kell a férjünkkel, a barátainkkal,aztán ott a háztartás és a munkahely. Ezek mellett persze jó lenne, ha valamennyit még magunkkal is foglalkoznánk. Aki mindenütt a maximumot szeretné kihozni magából, nem csoda, hogy szinte állandóan stresszel valamin. De vajon ugyanazok az aggályok gyötörnek minden édesanyát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cigányok, zsidók - mit mondasz a gyereknek?

Koncz Andrea 2013. január 9., szerda 13:43

Biztosan tudom, hogy óriási darázsfészekbe nyúlunk ezzel a témával, amit természetesen nem lehet egyetlen cikkben feldolgozni, de mivel fontos, és ahogy a dolgok alakulását nézem, egyre fontosabb, így többször is nekifutunk majd. Ebben a cikkben nem oldunk meg semmit, nem is mondunk meg semmit, csak kezdjünk el beszélni erről.

Nem tudom, máshol hogy van ez, nálunk viszonylag későn került elő a téma: kik azok a cigányok, kik azok a zsidók. A lányok nálunk, úgy alakult, egy csomóféle emberrel találkoztak egész kis korban is, nekik természetes az, hogy vannak mandulaszemű barátok, hogy egyes emberek egészen sötét színűek, hogy sokan más nyelvet beszélnek mint mi, sokan pedig ugyan magyarul beszélnek, de egészen máshol élnek. Viszont annak ellenére, hogy volt cigány csoporttárs az oviban, nem tudták róluk, hogy cigányok. Mi sosem mondtuk, ők sosem mondták magukról. Barátnő volt, gyönyörű fekete hajjal, ennyi.

A másság csak nézőpont kérdése
A másság csak nézőpont kérdése

A zsidókra sem tértünk ki soha, mondjuk a mi családi hátterünkkel aztán vicces is lenne zsidózni, elég, ha annyit mondok, keresztanyám zsidó. Igen, ez vicces, igen, ehhez anyámék elég sokáig keresték a bevállalós papot, de ez van. Az én családomban, férjem családjában is találunk zsidó ősöket, és bár minket semmiféle numerus clausus alapján nem listáznának, egész életemben zsidónak vallottam magam minden olyan közegben, ahol úgy éreztem, utálják a zsidókat. Egyik gimnáziumi osztálytársam például ezért nem állt velem szóba az első beszélgetést követően soha többet, pedig, ha megmutatom neki a kereszleveleinket három generációra visszamenőleg, szeretett volna. De ki szeretné, hogy őt egy ilyen szeresse?

Távolról sincs vége, olvasson még »

3000 forint helyett 45 is lehet a kruppos kúp darabja

Koncz Andrea 2013. január 8., kedd 11:53

A Facebookon találtunk egy bejegyzést, amelyik arról szólt, hogy a - többek között - a nagyon súlyos kruppos rohamok csillapítására használt csillagászati árú Rectodelt kúp helyett az orvos fel tud írni magisztrális (a patikában kikevert) kúpot is töredék áron. Utánajártunk, tényleg igaz.

stockfresh 319345 untitled sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 ... 296

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés