Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Talán többen is vagyunk, akik szívesen ennének több diót, mivel nagyon egészséges és még szezonja is van, de valahogy sosem azt ropogtatjuk napközben. A kellemetlen, őszi diószorongás megelőzhető, például ezzel a különleges salátával.

Az egész tényleg percek alatt elkészül, és utána az embernek nincs az az érzése, hogy mivel salátázott, nem is evett semmit. Príma, laktató kis vega étel, na.

Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.
Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.EccentricCanvas

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • ízlés szerint

A saláta alaphoz

  • 1 doboz konzerv fehérbab lecsöpögtetve
  • 1 kisebb csészényi dió durvára vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Karamellizálj két evőkanál cukrot egy serpenyőben, majd amikor már enyhén aranyszínű, dobj rá 2 felszeletelt hagymát. Ezek után jöhet hozzá egy evőkanál vaj, utána mehet rá só, és ha van otthon, akkor fehérborecet. Ez a sült hagyma isteni ízt ad majd a salátának. 

Egy másik serpenyőben egy kanál vajon süsd meg az apróra vágott fokhagymát, add hozzá a diót, majd pirítsd egy darabig. Eztán következik a lecsöpögtettet babkonzerv, amit a tűzről levéve elkeverhetsz a finom, mustáros szósszal.

A szószhoz keverj össze a tálban ízlés szerint mustárt, olívaolajat, mézet, fehérborsot, sót, majd mehet a babos keverékre a karamellizált hagymával együtt.

Ha már minden összetevő egy tálba került, szórd meg az egészet egy kis snidlinggel (ha van otthon) és tegyél óvatosan a tetejére egy tükörtojást, vagy egy buggyantott tojást. Néhány szelet pirítóssal tálald. Ha marad a babos keverékből valamennyi, másnap egy tortillalapba csomagolva néhány szelet citromos-sós-borsos avokádóval tökéletes vega ebéded lesz belőle.

Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket! Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket!

A hústúladagolás után nem kíméltük magunkat, ettünk-ittunk tovább és még főzni is tanultunk egy kicsit. Toszkána remek terepnek bizonyult.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Itt az ősz, készíts egy nagy adag diókenyeret!

Valójában csak annyira kenyér ez, mint a banánkenyér, de nem is a neve a lényeg, hanem a remek íze és az, amilyen könnyen elkészíthető. Tálald kéksajtos krémmel, halmozz rá grillezett almát, és kész is van a remek, vacsorára is tökéletes melegszendvics.

2021. szeptember28., 12:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Toszkán babos pirítós – ezt próbáld ki vacsorára!

Olasz hangulatban minden finomabb. Miért lenne ez a gyors fogás kivétel?

2021. augusztus28., 10:24

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

2021. április14., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek