Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Talán többen is vagyunk, akik szívesen ennének több diót, mivel nagyon egészséges és még szezonja is van, de valahogy sosem azt ropogtatjuk napközben. A kellemetlen, őszi diószorongás megelőzhető, például ezzel a különleges salátával.

Az egész tényleg percek alatt elkészül, és utána az embernek nincs az az érzése, hogy mivel salátázott, nem is evett semmit. Príma, laktató kis vega étel, na.

Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.
Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.EccentricCanvas

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • ízlés szerint

A saláta alaphoz

  • 1 doboz konzerv fehérbab lecsöpögtetve
  • 1 kisebb csészényi dió durvára vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Karamellizálj két evőkanál cukrot egy serpenyőben, majd amikor már enyhén aranyszínű, dobj rá 2 felszeletelt hagymát. Ezek után jöhet hozzá egy evőkanál vaj, utána mehet rá só, és ha van otthon, akkor fehérborecet. Ez a sült hagyma isteni ízt ad majd a salátának. 

Egy másik serpenyőben egy kanál vajon süsd meg az apróra vágott fokhagymát, add hozzá a diót, majd pirítsd egy darabig. Eztán következik a lecsöpögtettet babkonzerv, amit a tűzről levéve elkeverhetsz a finom, mustáros szósszal.

A szószhoz keverj össze a tálban ízlés szerint mustárt, olívaolajat, mézet, fehérborsot, sót, majd mehet a babos keverékre a karamellizált hagymával együtt.

Ha már minden összetevő egy tálba került, szórd meg az egészet egy kis snidlinggel (ha van otthon) és tegyél óvatosan a tetejére egy tükörtojást, vagy egy buggyantott tojást. Néhány szelet pirítóssal tálald. Ha marad a babos keverékből valamennyi, másnap egy tortillalapba csomagolva néhány szelet citromos-sós-borsos avokádóval tökéletes vega ebéded lesz belőle.

kapcsolódó Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket!
Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket!

A hústúladagolás után nem kíméltük magunkat, ettünk-ittunk tovább és még főzni is tanultunk egy kicsit. Toszkána remek terepnek bizonyult.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Leveles tésztában sült sajtos tojás – a tökéletes hétvégi reggeli

Egy szelet napon szárított spanyol sonka is elfér a tojások alatt, naná, hogy az sem rontja majd el ezt a fogást. Egy jó brunch tökéletes egyik fogása a házi tonhalkrém és a frissen sült, narancslekváros croissant mellette.

2021. május29., 11:24

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

2021. szeptember22., 11:24

Mustra