Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Talán többen is vagyunk, akik szívesen ennének több diót, mivel nagyon egészséges és még szezonja is van, de valahogy sosem azt ropogtatjuk napközben. A kellemetlen, őszi diószorongás megelőzhető, például ezzel a különleges salátával.

Az egész tényleg percek alatt elkészül, és utána az embernek nincs az az érzése, hogy mivel salátázott, nem is evett semmit. Príma, laktató kis vega étel, na.

Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.
Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.EccentricCanvas

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • ízlés szerint

A saláta alaphoz

  • 1 doboz konzerv fehérbab lecsöpögtetve
  • 1 kisebb csészényi dió durvára vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Karamellizálj két evőkanál cukrot egy serpenyőben, majd amikor már enyhén aranyszínű, dobj rá 2 felszeletelt hagymát. Ezek után jöhet hozzá egy evőkanál vaj, utána mehet rá só, és ha van otthon, akkor fehérborecet. Ez a sült hagyma isteni ízt ad majd a salátának. 

Egy másik serpenyőben egy kanál vajon süsd meg az apróra vágott fokhagymát, add hozzá a diót, majd pirítsd egy darabig. Eztán következik a lecsöpögtettet babkonzerv, amit a tűzről levéve elkeverhetsz a finom, mustáros szósszal.

A szószhoz keverj össze a tálban ízlés szerint mustárt, olívaolajat, mézet, fehérborsot, sót, majd mehet a babos keverékre a karamellizált hagymával együtt.

Ha már minden összetevő egy tálba került, szórd meg az egészet egy kis snidlinggel (ha van otthon) és tegyél óvatosan a tetejére egy tükörtojást, vagy egy buggyantott tojást. Néhány szelet pirítóssal tálald. Ha marad a babos keverékből valamennyi, másnap egy tortillalapba csomagolva néhány szelet citromos-sós-borsos avokádóval tökéletes vega ebéded lesz belőle.

Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket! Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket!

A hústúladagolás után nem kíméltük magunkat, ettünk-ittunk tovább és még főzni is tanultunk egy kicsit. Toszkána remek terepnek bizonyult.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a tojásos reggeli wrap egy nagy adag olvadt ementálival lesz a legfinomabb

Munkába, utazáshoz és gyors reggeliként is remek ez a tojásos reggeli wrap, amihez mi a tortillalapokra egy-egy nagy szelet ementálit is szoktunk olvasztani. Házi, sült fokhagymás majonézzel még finomabb.

2021. április30., 10:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

2021. szeptember29., 12:52

Kolbászos-tojásos casserole – egy szelet házi kenyérrel és ecetes fejes salátával érdemes tálalnod

Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.

2021. május1., 10:24

Egyszerű fehérbabos ragu – chorizóval és vajas tört burgonya mellett lesz a legjobb

Ebben a gyors fogásban természetesen a chorizo akár egy kevés jó erős házi kolbásszal is helyettesíthető, úgy talán még finomabb lesz.

2021. augusztus19., 12:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek