Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Talán többen is vagyunk, akik szívesen ennének több diót, mivel nagyon egészséges és még szezonja is van, de valahogy sosem azt ropogtatjuk napközben. A kellemetlen, őszi diószorongás megelőzhető, például ezzel a különleges salátával.

Az egész tényleg percek alatt elkészül, és utána az embernek nincs az az érzése, hogy mivel salátázott, nem is evett semmit. Príma, laktató kis vega étel, na.

Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.
Buggyantott tojással, és tükörtojással is finom.Fotó: EccentricCanvas

Hozzávalók 2 személyre:

Az öntethez

  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • ízlés szerint

A saláta alaphoz

  • 1 doboz konzerv fehérbab lecsöpögtetve
  • 1 kisebb csészényi dió durvára vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Karamellizálj két evőkanál cukrot egy serpenyőben, majd amikor már enyhén aranyszínű, dobj rá 2 felszeletelt hagymát. Ezek után jöhet hozzá egy evőkanál vaj, utána mehet rá só, és ha van otthon, akkor fehérborecet. Ez a sült hagyma isteni ízt ad majd a salátának. 

Egy másik serpenyőben egy kanál vajon süsd meg az apróra vágott fokhagymát, add hozzá a diót, majd pirítsd egy darabig. Eztán következik a lecsöpögtettet babkonzerv, amit a tűzről levéve elkeverhetsz a finom, mustáros szósszal.

A szószhoz keverj össze a tálban ízlés szerint mustárt, olívaolajat, mézet, fehérborsot, sót, majd mehet a babos keverékre a karamellizált hagymával együtt.

Ha már minden összetevő egy tálba került, szórd meg az egészet egy kis snidlinggel (ha van otthon) és tegyél óvatosan a tetejére egy tükörtojást, vagy egy buggyantott tojást. Néhány szelet pirítóssal tálald. Ha marad a babos keverékből valamennyi, másnap egy tortillalapba csomagolva néhány szelet citromos-sós-borsos avokádóval tökéletes vega ebéded lesz belőle.

Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket!
Toszkán főzőiskola: Tanuld meg velünk a legjobb ételeket!

A hústúladagolás után nem kíméltük magunkat, ettünk-ittunk tovább és még főzni is tanultunk egy kicsit. Toszkána remek terepnek bizonyult.

Tovább »

Még több recept

Ez a füstös-fűszeres jambalaya vegán változatban is tele van ízekkel

Húsevőknek tálald izgalmas köretként.

október17., 09:24

Különleges almás édesség: sós karamell és alma, ropogós zabbal

Ha már minden mindegy, egy kevés hideg, nagyon kicsit édesített házi tejszínt vagy vaníliafagyit is tehetsz a meleg morzsasüti tetejére.

október17., 11:24

Már az egyiptomiak is ették, de ma is csodás: a sütőtökös pite

Ha nyitott és bevállalós vagy, imádni fogod ezt a kicsit karácsonyi ízvilágú, krémes és különleges süteményt.

október16., 09:24

Bűn az élet: az abbahagyhatatlan almás sajttorta

Hamar elkészül, és a hideg, krémes sütin a langyos, fűszeres almaragu sajnos abbahagyhatatlan kombó.

október15., 09:24

Tökéletes őszi estékre: pasztinákleves gesztenyével és baconnel

Az édeskés gesztenye és paszternák nagyon jól áll a baconnek. Vagy a bacon a levesnek.

október14., 11:26

A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

Sokféleképpen díszítheted és nagyon hamar elkészül.

október16., 11:24

Mustra