LÁJFHEKK

Ezért nem kapja meg a gyerek a kedvenc Legóját

ZZs 2015. december 22., kedd 14:03

Tudja, hogy kerül a Lego a karácsonyfa alá? Tudjuk, hozza a Jézuska. De a történet közel sem ilyen egyszerű. A magyar piacot hivatalosan két forrás látja el a kis kockákkal. Azt, hogy az adott üzlet a két cég közül kinél vásárol, az dönti el, hogy mennyi Legót forgalmaz. Röviden a az évi harminc millió forint felett értékesítő cégeket közvetlenül a Lego Hungária, a kisebbeket a Lego Hungária által megbízott Régió játéknagykereskedés látja el a játékokkal.  

Ez önmagában nem kellene, hogy befolyásolja a boltok választékát, legfeljebb az árakat, mivel az ajánlott listaárhoz képest több mozgástere van annak, aki közvetlenül a Lego Hungáriától vásárol, hiszen a Régió sem ingyen dogozik, így aki sokat ad el, az vagy nagyobb árréssel dolgozhat, vagy alacsonyabb utcai árat adhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar tervező művei ezek a német luxustextilek

ermiz 2015. december 22., kedd 10:40

Varró Zoltán, a VarroDesign tulajdonosa és tervezője a JAB, német luxustextileket  gyártó cégnek tervezett kollekciót. A Grandezza márka számára készült az új, Díva névre hallgató kollekció, amit Varró tervezett. Az 1946-ban alakult cég számára még sosem tervezett külföldi dizájner, ám most megtört a jég.  A magyar tervező alkotása egy luxust és dekadenciát ötvöző kollekció lett, melyet a harmincas évek Budapestjének legendás mulatója, az Arizóna ihletett.

“Nagy öröm számomra, hogy a nemzetközi díjakon és a sajtóban ma már számolni kell a magyar dizájnnal is! Mindig fontos volt számunkra, hogy a tervezés végeredménye eredeti legyen. Olyan irányt, arculatot, egyéniséget adtunk a tereknek, hogy a betérőknek egyedi élményben legyen részük” - magyarázza sikerének titkát Varró Zoltán, aki azt is elárulta, hogy az új kollekció néhány darabja már Rúzsa Magdiék házát díszíti, ugyanis az énekesnő egy megbeszélésen meglátta a kirakott darabokat és beleszeretett a mintákba. 

A rangos nemzetközi elismerésekkel díjazott munkák mellett a dizájniroda tervezett bisztrót Prágában, tudomány tematikájú szállodát Szegeden, barlangfürdőt Demjénben, valamint a budai villanegyed Gerbaud-ját, az Émile-t. A munkák további eredményeként pedig Varró Zoltán az első magyar dizájner, akivel a félmillió példányban megjelenő rangos belsőépítészeti magazin, az Interia nagyinterjút készített.

Aggasztják a Facebookon a hírek? Nesze, itt egy Nike cipő!

Edicsek , mzd 2015. december 21., hétfő 18:37

Furcsa tendenciára figyeltek fel a közelmúltban a Facebook-használók. Az értesítések között már nem csak az látszik, mikor valaki hozzászólt a fényképéhez, vagy éppen ismerősnek jelölte, hanem az is, ha egy kedvelt oldal megváltoztatta a nevét. Ez önmagában még nem is lenne gond, de mi van akkor, mikor a névváltozás teljes profilváltással történik, vagyis mi van, ha egyszer csak egy karitatív mozgalom, vagy egy társadalmi célokért küzdő oldal egy éles váltással Nike cipőket kezd el árulni, és a neve is megváltozik? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A száraz bőr és a rossz alvás ellen párásítson!

ST 2015. december 21., hétfő 16:39

A nyár és a tél egyik közös pontja, hogy a lakásban szüksége lehet párásításra. Ám míg nyáron a meleg enyhítése és a felfrissülés a cél, addig télen a száraz levegő ellen szeretnénk felvenni a harcot. 

A fűtés sajnos nem csak azzal jár, hogy kellemes meleg lesz a lakásban, hanem a levegőt is száríthatja. Ez pedig sem a bőrnek, sem a légutaknak nem tesz éppen jót. Sőt, hatására az alvás sem lesz olyan pihentető, így kialvatlan, ingerlékeny és lehangolt lehet, vagyis utálni fogja az egész világot. Szerencsére megoldás van, méghozzá mindenki igényeinek megfelelően.

shutterstock 242937037
Távolról sincs vége, olvasson még »

December 24-én még a bevásárlás is szívás

araya 2015. december 21., hétfő 16:19

Változik a korábbi években megszokott bevásárlási rend december 24-én, ugyanis az új nyitva tartási szabályok szerint délben be kell zárnia minden boltnak. Mivel december 27-e vasárnapra esik, így akkor is zárva marad a boltok többsége. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Télen is díszes kert, fillérekből

ST 2015. december 20., vasárnap 15:24

A téli időszakban nemcsak a lakást, hanem a kertet is érdemes feldíszíteni, hiszen az időjárás ilyenkor sokszor szürke és komor, és a csupasz fák, a hó nélküli téli táj látványa a hangulatnak se tesz jót. Ha azonban egy kicsit feldobja a kertet, akkor kinézni is szívderítőbb lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar bor csomagolását imádja a világ

Edicsek 2015. december 20., vasárnap 12:01

A Pastor borászat címkéit már a Packaging of the World oldal is méltatja a különleges címkéje miatt. A kreatív csomagási technikákat bemutató lap a 2015-ös borok címkéibe szeretett bele. A borászat már szerepelt az újságban, akkor a vörösbor kollekciójukat emelték ki, szintén a címke miatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ünnepelje a karácsonyt a kutyájával összeöltözve!

Edicsek 2015. december 19., szombat 13:46

Az Aldinak köszönhetően idén más lehet a karácsony a kutyatulajdonosoknak mint eddig. Az áruház ugyanis piacra dobta a karácsonyi pulóver vonalát kutyáknak és gazdáknak, hogy végre ők is össze tudjanak öltözni. Mutatjuk a galériában a tökéletes ajándékot kutyás ismerőseinek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne vegyen cukrot dió helyett!

Divany.hu 2015. december 19., szombat 13:45

A karácsony a nyakunkon, persze, hogy most vásárol mindenki süteménybe való tölteléket. Sok cég eleve darálva árulja a diót,ami könnyebbség lehet azoknak, akik nem vennék ezért elő az aprítót. A Tesco is így tett, egy kilót 4245 forintért ad, ami kicsit drága, na de ünnepek előtt a dió is az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csillagok háborúját minden lakásba!

ermiz 2015. december 18., péntek 18:02

Ha azt hitte, hogy a bútorgyártók nem ragadják meg a lehetőséget, hogy egy kis extra bevételhez jussanak? Hát dehogynem. És ez idén nem más, mint a Star Wars, mely 18-án kerül a hazai mozikba, és ami iránt akkora a minden bizonnyal mesterségesen gerjesztett érdeklődés, hogy arra nehéz szavakat találni. Ezért is szedtünk össze néhány bútort vagy kiegészítőt amivel tovább élheti a kultikus filmet otthonában. A hisztériát jól mutatja, hogy az Amazonon 1661 bútort és lakáskiegészítőt árulnak, míg a Bed bath and beyond oldalon 286-ot.

lampa26990

Ez a lámpa 26071 forintba kerül, és LED izzóval működik. Díszdobozban szállítják Darth Vedert jelentsen ez bármit is, és bárhol nyomja meg a fejét világítani fog. Elemes, tehát utazáshoz is magával viheti. 

r2d2

R2D2 imádók számára kihagyhatatlan ez a zuhanyfej, ami alapvetően sok újdonságot nem okoz, viszont biztosan mosolyra készteti az embert a reggeli zuhanyozásnál. 7793 forintba kerül, és elérhető Dart Vaderes változatban is. 

toaster

Ez azért egy elég ütős darab,és itt a bizonyíték, hogy nem csak holmi lámpák meg zuhanyrózsák alakulhatnak át sci-fi hősökké, hanem a kenyérpirító is, ami ráadásul beleégeti a film logóját a kenyérbe, bár van olyan vásárló, aki szerint ez nem elég olvasható. A pirító 15000 forintba kerül.

61WArKMA9XL. SX522

Zenél, kivetít, cuki és 16000 forintba kerül az R2D2 óra, mely ébresztőóraként is funkcionál és mindenféle hanghatásokkal igyekszik az embert kirángatni az álmából. A kis szerkezet nagyban vetíti az időt a falra, hogy nehogy elkéssen a melóból. 

STARWARS 127152-01-XXL SlideProductPage 733x350.png

Star Wars őrült gyerekek számára készült el a Velux kollekciója -mi sosem gondoltuk volna, hogy a fényzáró rolók piacán is megjelenik a film - mely négy féle verzióban érhető el, értelemszerűen Velux ablakokra. 100 százalékos fénykizárás 27.000 forinttól. 

darthverder

Még nem jöttem rá, miért szeretik ennyire Anakin Skywalkert a tervezők, de itt egy újabb ajánlat a sötét oldal kedvelőinek, de leginkább gyerekeknek. Adott tehát ez a huzatféle, amibe bele lehet bújni mint egy hálózsákba, de egy mozdulattal be is lehet ágyazni. A 100 százalék poliészterből készült termék 12470 forintba kerül.

81U3Q5XbDiL. SX466

Kéne egy jó asztal? Nem probléma, van az is Csillagok háborújás változatban. 18900 forintba kerül, de ha valaki sajnálna érte ennyi pénzt kiadni - amit megértünk, vegyen helyette egy öntapadós fóliát a témában, és máris jóval olcsóbban megússza a bulit. 

61Yc9x2ZywL. SX522

Tagadhatatlanul ez a legütősebb darab, és ránézésre elég kényelmes is. A 33000 forintért kapható fotel, mely szerencsére elérhető Chewbaccás változatban is, ráadásul az szőrös és nem műbőr borítású.Egyetlen hibája van, hogy meglehetősen kicsi, ezért nem is ajánlják nagyobb gyerekek és felnőttek számára. 

Drónt kér a gyerek karácsonyra? Örüljön neki, jó móka lesz!

Edicsek 2015. december 18., péntek 08:39

Az idei év egyik legnagyobb karácsonyi slágerterméke a drón, ami rengeteg gyerek karácsonyi ajándéklistáján is szerepel, miközben a szülők egy része még mindig értetlenül áll a jelenség előtt, hogy mégis mire jó egy ilyen. Naná, hogy mi is kipróbáltuk, azóta a drón elég előkelő helyen áll a mi karácsonyi listánkon is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennél egyszerűbb ágyat biztosan nem látott

mzd 2015. december 17., csütörtök 21:51

Aki albérletben lakik és/vagy sokat költözik, az tudja, hogy az ággyal mindig szívás van: vagy nincs a lakásban, vagy nem fér be a mi régink, alig találni jót és a szállításnál sem kellemes emeleteken keresztül cipelni. Ezek a valós problémák ihlették a The Floyd Platform elnevezésű új bútorát is, amit könnyű összeszerelni, alig van súlya, és éppen pénzt gyűjtenek rá a Kickstarteren.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Erzsébet téri Adományfa karácsony után tűzifaként segíti a szegényeket

Edicsek 2015. december 17., csütörtök 11:55

Hivatalosan is átadták az Erzsébet Téren a Hello Wood karácsonyi installációját, az Adományfát. Az Ökomenikus Segélyszervezet kampányában idén 16 méter magas, 30 m2 alapterületű installációt lehet megnézni, melyet Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Design Terminál, a Vodafone Magyarország és a Hello Wood állított fel 40 tonna tűzifából. Az Adományfa tetején kilátó is helyet kapott, alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szentendrei eklektika patakparttal

LS 2015. december 16., szerda 10:43

Különös hirdetésre bukkantunk a Youtube-on: ritka, hogy házat animációval próbáljanak eladni. Nem lepődtünk meg, amikor kiderült, a ház gazdái mindketten film- és színházközeli emberek, akiknek az ingatlana csöppet sem hasonlít a lakberendezési magazinokban mutogatott házakra, viszont nagyon szerethető. Úgyhogy megmutatjuk, milyen az, ha nem designbútorokkal és konyhaszigettel rendelkezik egy ház, hanem egy csomó, látszólag össze nem illő bútorral, amelyek valahogy mégis elműködnek együtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A téli díszek nem csak a karácsonyról szólhatnak

ST 2015. december 16., szerda 08:23

A téli időszak a legtöbb esetben a karácsonyról szól, a hangulat, a dekoráció, minden ennek a pár napos ünnepnek van alárendelve. Ez azonban nem kell, hogy törvényszerű legyen: ki mondta, hogy a teljes tél mindhárom hónapja 3 napnyi ünnepről kell szóljon?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két és fél hónap alatt sem romlott meg a tejföl

Becca 2015. december 15., kedd 14:29

Soha ne dobjon ki olyan tejterméket, aminek a feltüntetett dátum szerint lejárt a szavatossága, mert simán elképzelhető, hogy az égadta világon semmi baja sincs. De tényleg. Kipróbáltuk. Szóval, mielőtt bármit is a kukába hajítana, győződjön meg róla, hogy tényleg megromlott-e.

Bevásároltunk egy rakás tejfölt, mindet azonos lejárati dátummal, majd két és fél hónapon keresztül hetente felbontottunk és megkóstoltunk egyet belőlük, hogy megnézzük, mi történik velük jóval a lejárati dátum után. Azonos márkájú és természetesen azonos lejárati idejű termékeket teszteltünk, mivel ezúttal nem az árut forgalmazó/gyártó cég a fontos, hanem az, hogy meddig bírja a tejföl a lejárati dátuma után. A hajtás után megtudja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csúnyán átvert minket a Ryanair, 50 milliós büntetést kapott

etelka 2015. december 15., kedd 11:45

50 millió forintos büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután megállapította, hogy a Ryanair Ltd. (Ryanair) megtévesztő tájékoztatási gyakorlatot folytatott magyar nyelvű foglalási oldalán, mert a Dinamikus Valuta Átváltási Rendszerről hiányos, az átváltási árfolyamról pedig megtévesztő tájékoztatást nyújtott 2012 februárja és 2015 októbere között. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt csinálja utánuk, ha tudja

ST 2015. december 14., hétfő 19:27

Az ember szívesen néz olyan videókat, amiben szép dolgok készülnek, és az ígéretük szerint akár mi magunk is megalkothatjuk őket. Azonban az néző egy – egy alkalommal utólag döbben csak rá – már a videó nézése közben –, hogy bár valóban lépésről lépésre mutatják a teendőket, de ez azért nem az ő asztala.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 növény, amit sötétebb szobákba is bátran tehet

ST 2015. december 13., vasárnap 10:38

Minden növény igényli a gondoskodást és az öntözést, a fény pedig mindegyiküknél ugyanilyen létfontosságú - ám a mennyiségben itt is eltérnek az igényeik. Bár egy természetes fénytől teljesen elzárt helyiségben a legstrapabíróbb növények sem fognak túlélni, sok esetben a félárnyék már elegendő lehet olyan szépségeknek, amikkel tökéletesen feldobhatja a kissé sötétebb szobákat is. Hogy mik lehetnek ezek, arra a Housebeautiful.com ad 10 ötletet

Távolról sincs vége, olvasson még »

Filléres madáretető – házilag

Becca 2015. december 11., péntek 16:39

Hetek óta arra várok, hogy végre hideg legyen. Na, nem azért, mert annyira odáig vagyok a télért, hanem mert akkor végre látnám értelmét, hogy elkészítettem a madáretetőket. Jó, persze, eső és hó nélkül is jönnek enni a madarak (szóval, az etetők semmiképpen sem vesznek kárba), de mennyivel jobb érzés azt látni, hogy zord időben akár meg is tudják valahol húzni magukat! 

A házi madáretetőt elkészíteni nem csak jó időtöltés, de sokkal olcsóbb is, mint megvenni a boltban – ráadásul tökéletesen megfelel a szabadon élő, kisebb madarak etetéséhez, és még fel is dobják a teraszt. Mutatjuk a hajtás után, hogyan álljon neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Simán lehet alkudni az Auchanban

ermiz 2015. december 11., péntek 10:35

Nemrég még a Black Friday akciói miatt taposták egymást az emberek, aki meg nem azért rohant az üzletekbe, az a szombat délelőtti bevásárlását intézte. Talán ezért is voltak viszonylag sokan a talán legkacskaringósabban megközelíthető solymári Auchanban. Szívesen kihagytam volna ezt a szombati "ereszd el a hajamat" tülekedést, de nem bírtam ellenállni az áruház ötletének, mely szerint áruházaikban időnként "garázsvásár" keretében szabadulnak meg a felesleges raktárkészlettől. A kiárusítás csak egy dolog, de itt alkudni lehet, mint az igazi piacon. Az ötlet zseniális - már ha működik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne csak a növényeket, az egész kertet téliesítse!

ST 2015. december 10., csütörtök 15:15

Ahogy az idő egyre hidegebb lesz, a kerti munkák is véget érnek. Ilyenkor viszont nemcsak a kertet kell felkészíteni a hidegre, hanem a szerszámokat, eszközöket is téliesíteni kell. Ezzel ugyanis megnöveli az élettartamukat, vagyis jelentős összegeket spórolhat meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy kattintással is segíthet a cserdi romáknak

Edicsek 2015. december 10., csütörtök 13:12

Cserdi egy roma többségű település Baranyában, ami a mai Magyarországon nem lehetne sikertörténet – csakhogy mióta közel három éve a roma származású Bogdán László lett a polgármester, a kis falu életében hatalmas változás állt be. Az addig 98 százalékos munkanélküliség 6 százalék alá csökkent, a lakók gazdálkodnak, a házakat felújították, a gyerekek pedig tanulnak, mert aki szorgalmas, az jutalmat kap. Nem véletlen, hogy a média is felkapta őket, így az Index is tudósított arról, amikor két éve karácsonyra már ők küldtek egy tonna saját termesztésű zöldséget a budapesti rászorulóknak, a tavalyi adományuk már 5 tonnányi saját termesztésű zöldség volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég egy ajándék is az ismerős családnak, ha az viszont jó

Edicsek 2015. december 10., csütörtök 10:28

Mikor ismerős családokhoz hivatalos karácsony alkalmából, mindig nagy dilemma, hogy mit is vigyen ajándékba. Még nagyobb gondot okoz az, hogy a rokon családokhoz mivel állítson be, mit adjanak egymásnak, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan ajándékötletet, amivel biztosan nem nyúl majd mellé, amikor karácsonykor vendégségbe megy, ráadásul nem is kell mindenkinek külön ajándékot keresni, mert az egész család használhatja. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Must have szerszámok mindenkinek

ermiz 2015. december 9., szerda 16:32

Kiszakad, eltörik, hiányzik, laza - csak néhány probléma a ház körül, amit nem lehet szerszámok nélkül megoldani. Na de mi kell egy átlagos háztartásba?

Először is attól függ, hogy házban vagy lakásban lakik, és van-e bármiféle ingerenciája a szerelésre. Ha ez utóbbi áll fenn, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy mi az amit feltétlenül be kell szerezni, és mi az amit helyettesíteni lehet, bár vészhelyzetben szinte mindent lehet helyettesíteni. 

A gyártók már árulnak női szerszámkészleteket is, ám ezek többnyire kimerülnek annyiban, hogy a szerszámok rózsaszínek, ami valljuk be, 18 éves kor fölött a nők 99 százaléka számára nemhogy menő volna, hanem egyenesen kínos (még ha amúgy a szerszámokkal semmi baj sincs). 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés