LÁJFHEKK

Kellemesnek szánt betontömb az erdő közepén

ST 2015. augusztus 15., szombat 14:03

Egy erőműtől senki sem várja el, hogy szép és esztétikus legyen. Persze azért nem árt, ha nem folyik ki a szeme az embernek, ha ránéz, de a gótikus csúcsívek vagy a organikus formák általában nem jellemzői az ipari épületeknek - kivéve persze, ha Hundertwasser arra járt. Az osztrák TIWAG erőmű látogató- és irányítóközpontja nem ilyen. Egyáltalán nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hordana anyatejet ékszerként?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 14., péntek 16:11

Annyi mindent raknak el az anyukák a gyerek születése után emlékbe a hajtincstől a kiscipőig, de valószínűleg sokan nem hallottak még arról, hogy akár ékszert is lehet készíttetni a szoptatós időszak emlékére - akár anyatejből is. A szettekhez kis gyöngyöt vagy figurát formáznak a speciális elárással megszilárdított anyatejből, amit aztán lehet hordani nyakláncon, vagy éppen gyűrűben, fülbevalón, esetleg mandzsettagombon. Ööö.

Távolról sincs vége, olvasson még »
649 szavazat 743 szavazat

Penészes kenyér, macska és házi kolbász a budapesti pékségben

Sákovics Diana 2015. augusztus 14., péntek 12:02

Kosz, pókháló, rendetlenség, házi kolbászok, kisütött zsír, lejárt fűszerek, penészes kenyerek. Na, mi az? Nem, nem a nagypapa rég elfeledett éléskamrája, de nem is egy horrorfilm forgatási helyszíne. Egy működö budapesti pékség,a Négy Szabó Pék Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. beltere. Oké, már nem működik, mert NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága felfüggesztette a működését “nyomonkövethetőségi és súlyos higiéniai problémák miatt”. Pedig a fotók alapján a pékségbe szabadon bejáró cicák tök cukik voltak, nem értjük, hogyan lehetett ilyen kőszívű a hatóság. 

A NÉBIH egyébként az új kenyér ünnepének tiszteletére tartott ellenőrzést több pékségben, és ezen a kellemes budapesti helyen (kár, hogy soha nem írják meg, melyik volt az :( ) például 1800 kg terméket kellett megsemmisíteni azok ismeretlen eredete miatt. Az üzemben ugyanis nem volt nyomonkövetési rendszer. De legalább egér sem, azt nyilván megette a macsaka. A cég ellen egyébként eljárás indult , az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A legegyszerűbb használati tárgyakat is lehet egyszerűsíteni

bb 2015. augusztus 14., péntek 09:20

A Weurbanist.com nemrég készített egy szemléletes gyűjtést azokról a használati eszközökről és szerszámokról, melyeket bár évtizedek (vagy akár évszázadok!) óta használunk, mégis ritkán esnek át némi funkcionális átalakításon. Ez nagyrészt nem véletlen, ennyi idő alatt a legtöbb tárgy formája letisztul és praktikusabbá válik - a galériában azokat a kivételeket ismerheti meg, melyekre mégis ráfért egy újragondolás, hogy méghasznosabbá, kényelmesebbé, vagy épp strapabíróbbá válhassanak. Kattintson és ön se értse, hogyan tudott eddig dolgozni egy hagyományos formájú csavarkulccsal, ollóval vagy éppen egy kalapáccsal!

Ágyat a nappaliba? Miért ne!

ST 2015. augusztus 13., csütörtök 19:28

Az egészen kicsi lakásokban sokszor nem jut hely olyan szükségesnek vélt dolgokra, mint a három személyes kanapé, a plusz fotel, vagy éppen a dohányzóasztal - de ezek nélkül azért el is lehet lenni. Ugyanakkor, ha a lakás annyira kicsi, hogy egyszerűen nem fér el benne egy külön hálószoba, akkor már gond lehet azzal, hova tegye az ágyat? Ilyenkor egy-két ügyes megoldással javíthat a helyzeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néhány trükk, hogy könnyebben eladja a lakását

Divany.hu 2015. augusztus 12., szerda 19:37

Nem egyszerű egy lakást vagy házat eladni, még akkor sem, ha mostanában kicsit felpörgött az ingatlanpiac. Vannak dolgok, amin nem lehet változtatni, de egy jó hirdetés mindenképp segítséget jelenthet az eladásban. Az Otthontérkép a néhány tippet, amelyekből kiderül, mit és hogyan kéne leírni és fotózni, hogy az ingatlan szinte eladja magát.

A megjelenő magán ingatlanhirdetések gyakori hibája, hogy nem megfelelő módon állítják össze őket, vagyis a hirdetők nem adnak pontos és kielégítő mennyiségű információt az ingatlanról, illetve hanyag minőségű fotókkal illusztrálják a szöveget. Olyan hibák ezek, melyeken kis odafigyeléssel könnyedén lehet segíteni.

Természetesen, nem mindenki engedheti meg magának, hogy profi fotóssal készíttessen bemutatkozó anyagot a lakásról. Sokszor azonban erre nincs is szükség, elég, ha fényképezés előtt egyszerűen rendet tesz az eladó, nappal fotóz, de nem nappal szembe, eltávolítja privát dolgainak jórészét, lezavarja a házi kedvenceket a kanapéról, kiküldi a szobából vagy legalább a kamera mögé tessékeli a rokonokat a kép elkészítésének idejére. Apró dolgok ezek, de sokat javíthatnak az eladás sikerességén. És hogy még miket érdemes végiggondolni ilyenkor? A galériából kiderül!

A fesztiválkártya jó dolog, ha okosan használja

Edicsek 2015. augusztus 12., szerda 14:35

Beindult a Sziget, ami már évek óta készpénzmentes, azaz egy kártyával tud fizetni mindenért, amit aztán visszaválthat. Sokan még mindig idegenkednek ettől a fizetési módtól, pedig sokkal gyorsabb és használhatóbb mint bármi más. Nincs pénzváltási probléma, senki nem ad vissza rosszul és az apró sem húzza le a zsebét. Macerásabb azonban borravalót adni, meg visszaszerezni a végén a kártyán maradt pénzt, de ez sem megoldhatatlan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsz évükbe telt, de teljesen önfenntartó szigetet építettek

mzd 2015. augusztus 11., kedd 16:43

Bár a jövőkutatók és a klímaszakértők régóta riogatnak azzal, hogy ideje környezettudatosabban élni, az emberiség sajna messze van még attól, hogy erre valóban aggályosan figyeljen is a mindennapokban. De minden nagy változás valami kicsivel kezdődik: íme a kanadai pár, akiknek bár húsz évébe telt, de olyan szigetet építettek, ami teljesen önfenntartó – olvasható a MindBodyGreen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a betonkocka a Canale Grande partján?

Gyulai Bence 2015. augusztus 11., kedd 09:20

A fenti videó annak apropóján készült, hogy Velencében megépült a Santa Chiara nevű hotel új szárnya. Ebben az az érdekes, hogy Velence ugye teljesen egyedülálló építészetéről világhírű: teljesen egyedi és teljesen egységes stílusban épült ez a XXI. századi fogalmaink szerint is meglepően nagy város – ennek az új szárnynak viszont az a neve, hogy Il Cubo (azaz A kocka), és nem a neve a baj vele. Igen, a XXI. századi építészet végre helyet kapott Velencében is, egy bazi nagy fehér kocka formájában. A videó szerint a helyi lakosoknak kb. 98%-a van kibukva attól, hogy képesek voltak egy ilyen épületet a Canal Grande partjára felhúzni. Van, aki finoman úgy fogalmaz, hogy szégyen, hogy ez megépülhetett, van, aki konkrétabb, és szerinte „undormány” egy ilyen kocka, de persze akad olyan is, akinek tetszik ez a posztmodern stílusú épület, melyet Antonio Gatto, Dario és Maurizio Lugato Varratta tervezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az alma nem körte, az Uber nem taxi

Edicsek 2015. augusztus 10., hétfő 14:03

Több mint 50 ezer felhasználója és legalább ezer autós partnere van Magyarországon az Ubernek, de az augusztus elején hatályba lépett taxisrendelet miatt a legtöbben már temetni kezdték a közösségi autózás élményét nyújtó de egy hagyományos taxinál jóval olcsóbban igénybe vehető szolgáltatásokat. Az Uber viszont bejelentette, hogy tovább folytatja a működését, sőt, 2016-ra duplájára is bővülnének a magyar piacon. Ennek érdekében egyeztetést kezdeményeztek a kormány és a főváros vezetésével, hogy úgy tudjanak a piacon maradni, hogy közben a szabályozásoknak is megfeleljen az innovatív, a világ más országaiban már nagy népszerűségnek örvendő közösségi autózás - mi pedig megkérdeztük, pontosan hogy is tervezik ezt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy dizájnvásár a város legtutibb helyén

etelka 2015. augusztus 10., hétfő 13:44

Szökőkút, zöld fű, árnyas padok, kedves árusok – és egy borzalmas büfé. Így lehetne összefoglalni élményeinket a Barabás villában tett látogatásról, ahol egy designvásárt néztünk meg.

Az alapvetően esküvői helyszínként funkcionáló Városmajor utcai hely tényleg gyönyörű, a kertje pedig sok-sok szép részletet rejt. A negyvenfokos hőség ellenére meglepő módon látogatók is voltak, akik bágyadtan keringtek a villa kertjében.

Bennünket a Villa.Korzó elnevezésű esemény vonzott oda, ami dizájvásárnak ígérte magát, de itt főleg ékszeresek és festők voltak: hiába kerestünk volna bármiféle klassz formatervezésű lámpát vagy bútort, még egy árva szőnyeg sem akadt (mocsokság volna azért elhallgatni, hogy találtunk viszont vízen lebegő betonvirágtartót).

A vásár ettől függetlenül helyes, belépő nincs, van viszont ingyen hideg víz, és szőnyegeken lehet chillezni a vásárlásban megfáradtaknak. Persze van néhány alkotó, aki kicsit túlgondolta a művészetét, és inkább illenének az iskola adventi vásárba, mint egy dizájnvásárba, de ez legyen az ő gondjuk. Ami viszont nem passzol az egészhez, az a büfé: utasellátós hangulatú, lefóliázott szendvicsek, kopogós pogácsák, teljesen jellegtelen kávé és kevéssé szívélyes személyzet. Ehhez az egész rendezvényhez annyira jól passzolna egy izgalmasabb büfé, ahová be lehetne ülni inni egy jó kávét vagy limonádékat, esetleg szendvics helyett enni egy salátát ebben a melegben, hogy alapjában adná meg az egész vásár jobb hangulatát.

Ha azonban nem enni megy egy dizájnvásárra, van egy jó hírünk: lesz még ilyen, ráadásul, ha szerencsénk van, már nem is gatyarohasztó kánikulában, szeptember 13-án. Addig pedig nézze meg az alábbi galériában, mi miket találtunk ezen a hétvégén a Villa.Korzón!

A tetvek ellen nem csak vegyszerrel védekezhet!

ST 2015. augusztus 8., szombat 18:18

A kánikula alaposan megviselheti növényeinket a kertben vagy a teraszon, vannak azonban, akik még egy lapáttal rá tudnak tenni a növények szenvedésére, miközben ők maguk kiválóan érzik magukat a melegben: a tetvek. Ezek a kis lények sajnos minden évben megkeserítik a kertészek, és főleg a növények életét, mivel megjelenésüket nem nagyon lehet félvárról venni: ha nem foglalkozik vele, akkor a fertőzés a kertnek vagy az erkélynek szinte kivétel nélkül az összes lakójára átterjedhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ágy, ami tényleg kidobja magából reggelente

Edicsek 2015. augusztus 7., péntek 18:17

Ön is érezte már úgy reggelente, hogy egyszerűen nincs ereje kikelni az ágyból? Colin Furze valószínűleg többször is érezte, mivel megalkotta az ágyat, ami szó szerint kidobja magából reggel. Beállíthatja, hogy az óra csörgése után azonnal vagy 5 perccel később hajítsa ki az ágy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy kerül egy ikeás ágynemű a JYSK-be?

mzd 2015. augusztus 7., péntek 12:21

Egy friss költözés miatt az elmúlt hetek szinte összes létező szabadidejét a lakberendezési boltokban töltöttem – ennek köszönhető az alábbi meglepő felfedezés is.  Új ágyneműt szerettem volna vásárolni, de mivel az a típus vagyok, aki impulzusvásárlás helyett gondosan mérlegel, így nem vettem meg az első nekem tetszőt. Az IKEA után pár nappal ellátogattam a Koppány utcai JYSK áruházba is, ahol nagy meglepetésemre belefutottam egy olyan dizájnba, amit a svéd áruháznál is felírtam a listámra. Megkérdeztem mindkét céget, hogy fordulhat ez elő: kiderült, hiba csúszott a gépezetbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb ásványvizet vontak vissza

mzd 2015. augusztus 7., péntek 11:59

Úgy látszik, 2015-öt sem ússzuk meg ásványvíz-visszahívás nélkül. Az Aquarius-Aqua Kft. július közepén kiadott közleményében tájékoztatta a kereskedőket, hogy amennyiben vásároltak kétliteres kiszerelésű, 2016. május 21-i vagy június 10-i lejáratú Aquarius szénsavmentes ásványvizeket, haladéktalanul vonják ki a forgalomból – olvasható a Mindenáron.

Mint kiderült, a lépésre elővigyázatossági okokból van szükség, mivel „a terméknél minőségügyi problémák jelentkezhetnek". Az oldal felhívja a figyelmet, hogy pár héttel ezelőtt a Szentkirályi is visszavont egy sorozatot. Igaz, ők nem minőségi, hanem esztétikai okokra hivatkozva tették mindezt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így fesse a betont házilag!

etelka 2015. augusztus 6., csütörtök 14:00

Lett ugye nekem egy csodás teraszom, melynek megújulásáról cikkben is megemlékeztem. Akkor műfű került a teraszra, ám úgy éreztem, szívesen kipróbálnám a beton festését is. Vannak jó példák előttem, itt van például Wein Krisztina, tehát nem én vagyok a helyi éceszgéber. A betonfestékek azonban nem olcsóak, főleg ha az ember esetlegesen több szín felhasználásával még művészkedne is egy kicsit. A Héra és a Tikkurila árai igen magasak, így roppant bevállalósként egy sosem hallott márkát, egy Hemmax Cool nevű festéket választottam, ami gyanúsan olcsó volt, mert egy liter mindössze 1500 forintba került, és azt ígérte, ezzel 8-10 négyzetmétert is lekenhetek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az óriási minyonos ágy felnőtteknek?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 6., csütörtök 11:24

Versenyautós vagy mesefigurás gyerekágyakat eddig a gyerekszobákban láttunk, ezek az alábbi különböző, mesefigura alakú ágyak viszont nem oda valók, meg igazából nem is igazán alkalmasak alvásra, legfeljebb egy délutáni szundikálásra. Merthogy a Minyon, Hello Kitty, Doraemon vagy Totoro ágyak igazából nem a tíz év alatti korosztálynak készültek elsődlegesen, hanem a felnőtteknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1173 szavazat 1114 szavazat

A Selfridgesnél már karácsony van

mzd 2015. augusztus 6., csütörtök 09:58

Az idei karácsonyi versenyt a Selfridges nyerte: a londoni áruház ugyanis már most, az ünnep előtt 143 nappal, augusztus 3-án megnyitotta a tematikus vásárát. A bolt negyedik emeletén, 3000 négyzetméteren található, a nyitóeseményen pedig maga a Mikulás is részt vett – olvasható a TheGuardian oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kertet is védenie kell a kánikulától!

ST 2015. augusztus 5., szerda 20:13

A kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat és a növényeket is megviselheti. Ez igaz a kertre is, hiszen ilyenkor az egyébként színpompás és élettel teli terület lassan akár tönkre is mehet. Hogy ez ne következzen be, mindenképpen gondoskodnia kell a megfelelő vízutánpótlásról, és be kell tartania néhány szabályt. Ha így tesz, akkor a kert is épségben vészelheti át a forró napokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jogot a női fészerhez!

etelka 2015. augusztus 5., szerda 14:18

Ugye ismerős, amikor apu vagy a férj elvonul a műhelyébe, ahol fúr-farag, és ahová csak ő léphet be? Talán az egyenlőség nevében, talán csak azért, mert nyugalomra vágynak, egyre több nő dönt úgy, hogy neki is kell egy kis hely, ahová elvonulhat, ha elege van mindenből - írja az NBC Today.

Sandra Foster a New York államban lévő Catskills-hegységben él, és itt barkácsolta magának a kis házat, ahol egy kanapé, a könyvei és egy ágy is található. Ide akkor vonul el, ha elege van a munkából, vagy szüksége van némi térre a családjától. "Azért tettem, hogy megmentsem a házasságom és feltöltsem az életem" – mondta el a Todaynek. 

VIctoria Smith, az SF Girl By The Bay oldal bloggere ad néhány tanácsot, hogyan lehet megszépíteni és nőiessé tenni ezeket az alapvetően férfias hatású épületeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes is lehet a játékpisztoly

Edicsek 2015. augusztus 5., szerda 12:56

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság játékpisztolyokat vizsgált kémiai, illetve mechanikai szempontból. A tapadókorongos, szivacstöltényes játékpisztolyok, íjpuskák sérülést okozhatnak ha nem megfelelően használják őket, ráadásul többségük puha, PVC anyagú tapadókorongos lövedékkel működik, amelyek pedig veszélyes anyagokat rejthetnek. 27 termékből 6 a fulladásveszély súlyos kockázatát rejti magában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lassan tényleg lehet 3D nyomtatóval építkezni

bb 2015. augusztus 4., kedd 11:25

Az elmúlt évek technológiai vívmányai, elsősorban a 3D nyomtatás rohamos fejlődése gyökereiben változtatta meg az építőipar hozzáállását az újdonságok iránt. A tavalyi évben a világ több pontján is felbukkantak az alábbiakhoz hasonló projektek, sőt egy Shanghaiban székelő építőipari cég bemutatta, hogy hogyan kell olcsó ipari hulladékból egy nap alatt akár tíz 3D nyomtatással készítettt házat összedobni. A valahol ijesztő jelenséggel már a Business Insider vagy a Washington Post is foglalkozik, ami szintén azt támasztja alá, hogy a 3D-s nyomtatott munkákra érdemes lesz odafigyelni a jövőben. A hajtás után megnézheti, hogy miféle házakat húztak fel az elmúlt egy évben mindössze nyomtatóval!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Templom a sziklán

ST 2015. augusztus 4., kedd 09:41

Ha esküvőt tervez, mindenki valamilyen különleges helyszínt keres, ahol a nagy nap biztosan maradandó élmény lesz. Ha a cél az, hogy a násznépben benne ragadjon a szó, akkor most megtalálta, amit keres.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akarna eszement színes rajzfilmbútorok közt élni?

bb 2015. augusztus 3., hétfő 17:39

Érdekes jelenségre figyelt fel a dezeen.com szerkesztősége, akik az utóbbi idők divat- és designheteit, valamint az építészeti oldalakat elnézve arra a következtetésre jutottak, hogy 2015-re már-már hivatalosan is visszatért a posztmodernizmus és a Memphis stílus. Előbbi a modernizmust a hatvanas évek végétől követő irányzat, utóbbi ennek egy, a nyolcvanak évek legelején virágzó válfaja, melynek forma- és színvilága még a modernitást kedvelők körében is megdöbbentést váltott ki harminc évvel ezelőtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Légtisztító tornyok menthetik meg a nagyvárosokat a szmogtól

Dívány 2015. augusztus 3., hétfő 15:17

Tudjuk, hogy a szmog mekkora problémát jelent a világ nagyvárosaiban, és hogy nemcsak a környezetünket, de magunkat is gyilkoljuk vele. Daan Roosegaarde fiatal holland építész érdekes megoldással állt elő a a problémára: építsünk légtisztító tornyokat a világ nagyvárosaiban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés