LÁJFHEKK

Plüss szart, edényt és kisgépet kap a hűségért

Edicsek 2016. november 2., szerda 14:10

A nagy bolthálózatok és benzinkutak szeretik hűségakciókkal megjutalmazni a törzsvásárlóikat. Mivel a most futó akciók egészen az év végééig húzódnak, ezért megnéztük, hátha van olyan hely, ahol akár a karácsonyi ajándékokat is beszerezheti. Hisz ezzel is megkímélheti magát az utolsó perces idegbajtól és sorban állástól, ráadásul így nem is kellene külön kalandtúrákra indulnia egy-egy ajándékért. A jó hír az, hogy végül is talál ajándéknak megfelelő termékeket, és végül is akciósak is, a rossz hírünk viszont az, hogy annyira azért ne számítson nagy spórolásra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse elő a kertet a télre

ST 2016. november 1., kedd 15:42

Közeledik a tél, ami a kert számára a pihenés időszaka. Mielőtt azonban elkezdődne a fagyos szendergés, fel kell készíteni a területet, hiszen ha nem elég körültekintő, a tél rengeteg kárt is okozhat.

shutterstock 153715040
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt a házat bérli 37 millióért Justin Bieber Londonban

bb 2016. november 1., kedd 14:43

Míg Johnny Depp most adott túl Los Angelesi-i art-deco stílusú lakásán, addig a 22 éves kanadai popsztár, Justin Bieber Észak-London egyik legpuccosabb környékén nézett ki magának egy divatos kastélyt, amiért nem sokallja a 108 ezer fontot (kb. 37 millió forintot) sem kicsengetni havonta. Igen, jól számolja, ez több, mint 1 millió fontba, közel 344 millió forintba fáj neki évente. Szó se róla, megteheti, mégiscsak az egyik legjobban kereső popsztár napjainkban, még ha a művészetét nem is méltatnánk. De mutatjuk a hajtás után, mi kerül ennyibe!

Reméljük, hogy kellőképpen tágas lesz a ház Biebernek.
Reméljük, hogy kellőképpen tágas lesz a ház Biebernek.
Fotó: facebook.com/KnightFrank
Távolról sincs vége, olvasson még »

II. Erzsébet királynő nem nagyon találja a helyét egy sarki kisközértben

Edicsek 2016. november 1., kedd 12:46

Mikor legközelebb a napi bevásárlást intézi, jusson eszébe az a néhány fotó, amit most mutatunk. II. Erzsébet, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje beugrott  egy sima hétköznapi közértbe. Eddig nincs ebben semmi fenséges, hiszen ön is minden nap megteszi ugyanezt, igaz nem öltözik ki hozzá ennyire, viszont a képek tanulsága szerint II. Erzsébet pontosan úgy csodálkozik rá egy sajtos pultra, ahogyan valószínűleg ön csodálkozna rá a Királynő kalapgyűjteményére. És pontosan ugyanúgy feszeng a müzlik között, ahogyan ön tenné egy királyi ebéden. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a retrósított R2-D2?

Menő/Ciki

bb 2016. október 31., hétfő 17:19

Nem gondoltuk volna, hogy a Star Warsos bútorok, furábbnál-furább lakáskiegészítők és konyhai kütyük után még bárki tud újat mutatni a témában, de úgy tűnik, hogy a gyerekkönyvíróként és robotkészítőként ismert Kurt Zimmermannak sikerült újragondolnia George Lucas 1977-es klasszikusának androidját, R2-D2-t (Artut) – írja a NerdApproved.com az R/C “Artoo Deco” nevű kis robotról, ami stílusában olyan, mintha azt az 50-es években gyártották volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »
324 szavazat 435 szavazat

Zöldnek lenni nemcsak trendi, de kifizetődő is!

ST 2016. október 31., hétfő 08:00

Zöldnek lenni, zölden élni ma már szerencsére divatnak számít, de mindenképpen követendő trendnek. Azonban sokan nem igazán értik, mit is jelent ez a kifejezés, mitől lesz "zöld", azaz környezettudatos az életük, vagy éppen az otthonuk. Hogy a lehetőségeinket, és a fejlődési irányt tisztázzuk, prof. dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutatóval, a Közép Európai Egyetem professzorával, az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) egyik alelnökével beszélgettünk.

shutterstock 84054178
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi már tudjuk, mit vesz karácsonyra

Edicsek 2016. október 30., vasárnap 17:06

AZ előzetes előrejelzések szerint idén a nagyméretű okos TV, az okostelefonok és az egyre nagyobb tudású drónok lesznek a karácsony slágerei, legalábbis ezt jósolják az Edigitalnál. Egyre többen keresnek okosórát, fitneszpántot és wifis kamerát is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha van négy és fél millió dollárja, építészeti ritkaságot kap érte

Szvetlana 2016. október 30., vasárnap 14:50

The Case Study Houses néven váltak ismertté azok a kísérleti jelleggel épült lakóházak, amelyek 1945-66 közt épültek Kaliforniában egy különleges projekt keretein belül, az Art & Architecture magazin támogatásával. Az épületek közül már csak alig húsz van a piacon, ha továbbkattint, mutatjuk, milyen az az egy, amit most megvehet. Ha van 4.500.000 dollárja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a krizantémtól lehet színpompás a kertje ősz végén is

ST 2016. október 29., szombat 14:01

Az ősz végi kertek nagyon lehangolóak tudnak lenni: ilyenkor már vége a szüretnek, a növények elvirágoztak, legfeljebb a színes lombokban gyönyörködhetünk még, de a barnuló, pöndörödő, lehulló levelek már előrevetítik, hogy nem sok esélyünk maradt a téllel szemben. Ilyenkor már mindenki szívesebben ücsörög benn a lakásban, hogy a szobanövényeivel vigasztalódjon.

Pedig az ősz vége is lehet színes és életteli a kertben is, csak jól kell válogatni a növények között. Az első kézenfekvő választás erre a krizantém, hiszen színes, vidám megjelenésükkel fel tudják dobni a borongós kerteket, ám sokan mégsem kedvelik annyira ezt a növényt, mondván, temetői virág. Ha tehát mást is szeretne virágozni látni a kertben még októberben is, akkor íme néhány ötlet, hogy miket ültessen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön enne a padlóról?

Menő/Ciki

Dívány 2016. október 29., szombat 10:42

Egy párizsi építésziroda szerint ez nem is kérdés; Mathurin Hardel és Cyril Le Bihan gondoltak egy nagyot, és ötvözték a hasznost a hasznossal. A MyModernMet.com talált rá a különleges lakásra, ahol egy trükkös szinteltolás következtében a padló egyben asztallap is.

A 250 négyzetméteres apartman Párizs 20. kerületében található. Bár a berendezés a klasszikus minimalista stílust követi, egy ötletes csavarral mégis több annál; a konzolos asztal mindenféle hegesztés vagy megtörés nélkül válik a parketta deszkájává. Első hallásra kissé bizarrnak tűnik, de a megoldással mégis hihetetlenül innovatívan használták ki a hely adottságait.

Távolról sincs vége, olvasson még »
353 szavazat 1047 szavazat

Közel 16 ezer hazai Toyotában lehet veszélyes a légzsák

Edicsek 2016. október 28., péntek 18:27

A Nemzeti Fogyasztóvédelemi Hatóság tájékoztatása szerint Európa-szerte 1,47 millió gépjárművet hívott vissza a Toyota a légzsákok esetleges hibája miatt. A Toyota Central Europe Kft szerint Magyarországon mintegy 15.856 jármű érintett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszafogott és természetes lesz az idei karácsony

etelka 2016. október 28., péntek 11:33

Az idén az Ikea nyerte meg a ki rukkol elő előbb a karácsonyi szortimenttel című versenyt, ami nem is csoda, a decemberi őrületből kiindulva komoly bevétele van a svédeknek a karácsonykor eluralkodó dekorációs lázból. Idén a XIX. századi svéd folklór került a középpontba, amely egyszerű és természetes, ergo biztos, hogy nem fogunk neonzöld csillagokat akasztani az ezüstfenyőre. Nagy szerepet kapnak a fények - naná, a sötét skandináv telekben ez valóban fontos, és hát nálunk is nem sokkal karácsony előtt van az év legsötétebb napja, amikor már négykor sötétedik. A lámpák ledesek, mert a környezetre is gondolni kell, de persze ott vannak mellettük még a természetes gyertyák is, mert azok meg szépek és hangulatosak. A natúr hatású fém és papír díszek visszafogottak lettek, de azoknak sincs okuk panaszra, akik a hagyományos színeket és formákat preferálják. 

A boltok leverték a piacot temetői virágárakban

Edicsek 2016. október 28., péntek 10:19

Október utolsó napjain, aki nem Halloween bulira készül, az általában azzal foglalatoskodik, hogyan díszítse fel a szerettei síremlékét halottak napjára. A legkedveltebb virág ilyenkor a krizantém, mert jól bírja a hidegebb napokat is, ráadásul mutatós is, és nem is kerül belőle egy vagyonba egy viszonylag terjedelmes csokor méret. Megnéztük, hol éri meg a legjobban virágot, illetve sírdíszt venni, mennyit bukik, ha utolsó pillanatra hagyja, és a temető mellett vásárol be, illetve megéri-e csak emiatt piacra menni, vagy elég elintézni a napi bevásárlás mellett a virágvásárlást is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak raklapból készülhet kanapé

ST 2016. október 28., péntek 08:04

Kanapét venni nem éppen olcsó mulatság:  vagy vesz egy nagy levegőt és elkezd keresgélni a használt darabok között, aztán ha mázlija van, belenyúl a jóba; vagy gyűjtöget. Ha azonban nem szeretne hónapokig spórolgatni, viszont van egy kis kézügyessége, akkor a bolti, vagy akár a használt ár töredékéért is készíthet magának kanapét. És még jól is fog kinézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A héten olcsóbb a laptop, mint a kávéfőző

Edicsek 2016. október 27., csütörtök 12:49

Igaz, ezen a héten nem kuponozhat, de vehet olcsóbban tévét, mosogatógépet, hajszárítót vagy hűtőt, kiélheti a hobbi vagy barkács szenvedélyét, és pár ezer forintból felokosíthatja az asztali lámpáját. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a mézben sem bízhatunk meg

(va) 2016. október 27., csütörtök 10:11

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei csaknem 20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet foglaltak le egy mézkiszerelő üzemben. A rajtaütést több hónapos adatgyűjtés és egy nagykereskedésben tartott ellenőrzés előzte meg.

10.27 méz 07
Fotó: nebih.gov.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőnyi Anna és Zaha Hadid a DesignEuropa döntősei között

Dívány 2016. október 26., szerda 17:30

Bejelentették a DesignEuropa-díjak döntőseit; köztük van a magyar formatervező, Szőnyi Anna és Zaha Hadid is. Az életműdíjat a legendás formatervezőnek, Giorgetto Giugiarónak ítélték - adta hírül az octogon.hu.

A bejelentés az ipari, valamint a kis- és feltörekvő vállalatok kategóriában történt; utóbbiban a magyar formatervező, Szőnyi Anna által tervezett IDO pad együtt versenyez a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid által tervezett Aria csillárral. A nyertesek neveit november 30-án, a DesignEuropa díjátadó ünnepségén jelentik be Milánóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalmonellás lengyel tojásokat kapcsoltak le

Dívány 2016. október 26., szerda 14:00

Már megint baj van a lengyel tojással: kiemelten ellenőrzi a hatóság a lengyel tojásszállítmányokat, mivel szalmonellával fertőzött lengyel tojást szállítottak több uniós tagállamba, köztük Magyarországra is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) intézkedett az érintett tételek és az azokból készült termékek forgalomból történő kivonásáról, a magas élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a lengyel tojásszállítmányokat most kiemelten ellenőrzik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a legolcsóbb az őszi cipőkínálat

Dívány 2016. október 26., szerda 12:27

Nemrég szemléztük az idei őszi kabát- és táskakínálatot, naná, hogy a cipők sem maradhattak ki! Mivel túl sok újdonsággal nem találkoztunk, azt néztük meg, hol szerezheti be legolcsóbban az évek óta slágernek számító darabokat, úgymint Oxford-cipők, fekete/barna műbőr bokacsizmák, sliponok és sportcipők. Ezek mellett még mindig rengeteg helyen láttunk UGG és sárga Timberland utánérzéseket, tehát nyilván ezek se 2016 telén fognak eltűnni az utcákról. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Japánból érkezik a rendes lakás titka

ermiz 2016. október 25., kedd 21:21

Marie Kondo neve néhány éve lett ismert világszerte, és nagyjából annyit lehet róla tudni, hogy ő az a japán nő, aki bárkit megtanít rendet rakni és azt fenn is tartani. Az idea nem új, sokan írtak már efféle könyvet, hogy csak a hazai példánál maradjak, ott van Polcz Alaine, aki a Rend és rendetlenség címmel foglakozott már a témával, meglehetősen átfogóan. A takarítás japán művésznője – akit csak KonMari néven emlegetnek a tökéletességre törekvő háziasszonyok – két éve jelentette meg első könyvét Rend a lelke mindennek címmel. A nyugati olvasótábor pedig ráharapott a helyenként már-már az Alice Csodaországban különcségeit idéző,zen-buddhista zokni-lélekgyógyászatra, és azóta sem tudják megunni.

A Bookline jó érzékkel lovagolta hát meg a hájpot, amikor Tiszta öröm címmel a szerző új könyvét is megjelentette. A 296 oldalas kötetet kemény borítóval, szép grafikával, elegáns kötésben adták ki, ráadásul még könyvjelző csík is került bele, amivel engem külön boldoggá lehet tenni. Kérdés, hogy a külcsín és a belbecs találkozik-e? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

LED gyertyával nem gyújtja fel a temetőt

Edicsek 2016. október 25., kedd 15:54

Ahogyan közeleg a Mindenszentek, úgy igyekszik mindenki temetői mécsest vásárolni, hogy azzal emlékezzen meg szeretteiről. Tavaly azt néztük meg, hogy mennyi ideig bírják a mécsesek, akkor sikerült kis híján leégetni az egész lakást, mikor az egyik mécses fedele lángcsóvát húzva maga után kilőtt a szoba másik felébe. Idén nem kísértettük újra a sorsot, csak azt néztük meg, hogy mit tudnak a LED gyertyák – de kiderült, hogy a lakás helyett egyenesen a világ pusztulásához járultunk hozzá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Etetőszék, újságtartó és dohányzóasztal egyben

Edicsek 2016. október 25., kedd 13:03

Kunsik Choi álmodta meg a többfunkciós asztalt, ami lehet dohányzóasztal, újságtartó vagy gyerekasztal és etetőszék egyben – nyilván nem egyszerre, de mégis ötletes megoldást szolgáltat azoknak, akik helyhiánnyal küzdenek. Igazi örök darab, hiszen ha a gyerek nagyobb lesz, akkor sem kell megválni tőle (maximum egy kicsit lesikálni róla a zsírkrétamaradékot), majd tökéletes dohányzóasztalként funkcionálhat tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kék csipkébe borul az Árpád híd budai hídfője

Szűcs Gyula 2016. október 24., hétfő 09:20

Október 19-ig lehetett szavazni arról, hogy milyen minták díszítsék az Árpád híd Flórián téri felüljárójának pilléreit. A közönségszavazatok alapján az egykori Goldberger textilgyár ikonikus épületeit kékfestő motívumokkal kombináló tervek kapták a legtöbb szavazatot - írja az Óbuda.hu. Az óbudai önkormányzat tervei szerint kedvező időjárás esetén még idén elkészülhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak kivájt tökkel dekorálhat Halloweenkor!

ST 2016. október 23., vasárnap 19:35

Kezdődik a tökfaragási időszak, ám ez nem mindenkinek öröm. Sokan ugyanis, bár nagyon szeretnének szép halloweeni díszeket, a tökfaragással gondban vannak. Szerencsére azonban nemcsak a kés és a kaszabolás az egyetlen lehetőség, ha ebből a zöldségből szeretne díszeket alkotni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Időalagúttal emlékezik meg Kanadában '56-ról a Hello Wood

Dívány 2016. október 23., vasárnap 10:48

A Hello Wood 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készített installációja a kanadai magyar emigrációra emlékezik: “Olyan emlékművet akartunk építeni, amely egy Magyarországhoz egyáltalán nem kötődő kanadai fiatal figyelmét is felkeltheti. Az Időalagút elég látványos, aki megnézi közelebbről is, megtudhatja, hogy mi történt Budapesten 1956-ban. A magyar kötődésűek így büszkék lehetnek az óhazára és az őket befogadó Kanadára, az egyébként nagyon nyitott helyiek pedig kapnak egy olyan ízt a világtörténelemből, amit eddig talán nem ismertek” - meséli Pozsár Péter, a Hello Wood egyik társalapítója a torontói Budapest Parkban felépített, Időalagút elnevezésű installáció kapcsán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 124

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés