ÉLETMÓD

Sétáljon szurdokban, nézzen le Budapestre!

carl_lewis 2013. április 7., vasárnap 19:10

Idén másodszorra bizakodhatunk abban, hogy végre tényleg beköszönt a tavaszi meleg és napsütés. Legutóbb valószínűleg senki nem gondolta komolyan, hogy az év legkeményebb télies napjai még előttünk állnak. Köszönjük olvasóinknak a leveleket a kirándulási célpont javaslatokkal, egyelőre még mindig a Budapest környéki helyeket nézzük át, aztán lassan ráfordulunk az országos ejtőző- és kirándulóhelyekre is. Ha lenne még tuti ötlete, akkor erre a címre írja meg nekünk. Ahogy előző összeállításunkban is említettük, újat mondani talán nem mindenkinek tudunk, de ennek a cikknek nem is az a célja, hanem hogy megkönnyítse a dolgát a helyek számbavételénél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját tavat minden kertbe!

Toma 2013. április 7., vasárnap 15:28

A családi házban élőknél lassan eljön a téltől megviselt kert rendberakásának ideje, és ha kicsit megszalad a kezük, akár komolyabb tájrendezés is lehet a vége. Ha azt hiszi, a kerti tó, a sziklakert, vagy a madáritató csak valami újgazdag úri huncutság, olvasson tovább! Kertépítő szakemberünk segítségével a sziklakert után most azt mutatjuk meg, hogyan készíthet magának kerti tavat saját kezűleg, és hogy egyáltalán nem kerül súlyos százezrekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje meg a valódi fitneszt!

carl_lewis 2013. április 6., szombat 14:54

Mi egyáltalán a fitnesz? Mikor érdemes elkezdeni? Merre induljunk, ha olyan alakot szeretnénk, amilyen a fitneszes csajoké? Ha időnként álmélkodva nézi a versenyzők testét, akkor itt az ideje, hogy megismerje az egyik edzőt, akinek ezt köszönhetik. A többszörös világbajnok és Arnold Classic győztes Szabó Melinda egyik edzőjével beszélgettünk a versenysportról, ami véletlenül se keverendő a glossy csajmagazinok lúgosító tanácsok és szextippek közé ékelt életmód-okoskodásával. A fitnesz mellett más sportokkal is foglalkoztunk már: ha szívesen olvasna például a futásról, akkor kattintson ide vagy ide, ha gyaloglás érdekelné, akkor ide.

542143 387319484639867 267628049942345 1031450 133654557 n
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fog kinézni 10 év múlva, ha cigizik

Toma 2013. április 4., csütörtök 08:33

Az orvosok már évtizedek óta riogatnak a cigaretta káros hatásaival, mindenki tudja már, hogy szinte az egész szervezetet tönkreteszi. A szervi problémák mellett ráadásul a külsőnek se használ: a fogak elsárgulnak, a bőr pedig a hidratálókrémek rendszeres használata ellenére is fakóvá és ráncossá válik tőle. Ezt a külső rombolást hívta segítségül egy brit dohányzásellenes kampány, ami a dohányzást még csak most kezdő tiniket szeretné elrettenteni el a káros szokás folytatásától. Ők ugyanis kellőképp hiúk ahhoz, hogy ez aggassza őket, de képtelenek maguk elé képzelni azt a képet, ami majd 10-20 dohányzós év múlva visszaköszön majd rájuk a tükörből. Ebben segítenek nekik, amikor létrehoztak egy olyan mobil alkalmazást, mellyel bárki megtudhatja, hogy is fog kinézni, ha nem hagy fel káros szenvedélyével. Kate Moss például rég nem lenne topmodell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sziklakertet építeni könnyű, gyors és olcsó

Toma 2013. április 3., szerda 19:34

Kertépítő-gyorstalpaló sorozatunkat azzal kezdjük, hogyan lehet egyszerűen és minimális ráfordítással mutatós sziklakertet építeni! Segítségünkre lesz ebben egy kertépítő szakember, aki elárul pár hasznos szakmai fogást, és hogy milyen növényekkel érdemes feldobni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sóhajnak beillő böffentés

jeanpierre 2013. április 3., szerda 17:35

Hétfogásos vacsorát rendeztek csütörtök este egy Ernő utcai vietnami étteremben, a Dang Muoiben. Az étterem egy ideje már működik, viszont sokkal fontosabb, hogy az anyaétterem, ha lehet ilyet mondani, már évek óta az egyik legelismertebb távol-keleti konyha a városban. Arról a fedetlen, három asztalos, józsefvárosi piacon található büféről eddig mindenki csak a legjobbakat mondta, állítólag naponta kábé ötszázan keresik fel, a pho levese pedig különösen menővé vált. Kíváncsian vártuk, hogy egy nagyobb helyen is tartani tudják-e a minőséget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi a baj az új fogyós csodaszerrel?

LS 2013. április 3., szerda 14:54

Múlt héten jelent meg a hír, melyben az ÁNTSZ figyelmezteti az embereket, hogy a Hoodia gordonii forgalmazása az Európai Unióban tilos.

De mi is pontosan a baj ezzel a fórumokon sokak által dicsért szerrel?

A legnagyobb baj az, hogy a feltüntetett összetevők listáján szerepel egy növény, a Hoodia gordonii, mely az Európai Unióban új élelmiszernek tekinthető, és mivel nincs közösségi engedélye, ezért nem is forgalmazható.

Veszélyes a Hoodia?

Nem, nem is az a baj vele. A növény Dél-Afrikában és Namíbiában őshonos, forgalmazása engedélyhez kötött, termesztése nehézkes. A bennszülöttek régóta használják, mert rájöttek, hogy a növénynek éhségérzet-csökkentő hatása van. A hatóanyagot az izolálás során P57-nek nevezték el, ezért is szerepel több termék nevében is. Persze ha csak a termék nevében szerepel a gyógynövény neve, és valójában gyógyszer-hatóanyagot rejt, az már egészen más tészta.

hood

Mit csinál a hatóság?

Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2012-ben betiltotta a P57 Hoodia Kapszula forgalmazását. A cég azóta más hoodia tartalmú készítményeket forgalmaz, többnyire olyan internetes oldalakon, melyek külföldre vannak bejegyezve, így a magyar hatóságok nem sokat tudnak tenni.

Az Oszágos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) elrendelte, hogy ellenőrizzék azokat a készítményeket, melyek forgalmazását korábban betiltották. A felügyelők 864 helyszíni ellenőrzés során 2 olyan készítményt találtak, mely nem volt legálisan forgalmazható, illetve három kitiltott termék internetes forgalmazásáról szereztek tudomást.

Amennyiben olyan szerről kapnak bejelentést, mely veszélyes lehet, természetesen vizsgálatot indítanak, és adott esetben felfüggesztik a termék forgalmazását.

Mit csinál az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet?

Az OÉTI hagyja jóvá, hogy egy étrend-kiegészítő forgalmazását engedélyezik-e.Jelenleg több mint 10 000 készítmény van a piacon. 2004-óta az uniós irányelveknek megfelelően csak bejelentési kötelezettségük van a forgalmazóknak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a forgalmazó vagy a gyártó tájékoztatja az OÉTI-t arról, hogy mi van a termékben, és milyen címke kerül rá. Ezzel párhuzamosan a termék már forgalmazható is.

Eközben az OÉTI megnézi a papírok alapján, hogy a terméknek van-e potenciális egészségkárosító hatása, illetve, hogy a címke megfelelő-e, és ezt jelenti az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak. Az OÉTI a szereket nem vizsgálja meg, feltételezi, hogy az van bennük, ami rá van írva, annak ellenére, hogy – főleg a Kínából vagy Indiából érkező termékek esetében – gyakran gyógyszer-hatóanyag is van a potencianövelőkben, vagy éppen a fogyókúrás csodaszerekben.

Honnan lehet tudni, hogy amit megveszünk, az biztonságos-e?

Leginkább sehonnan. A Velvet korábban bevizsgáltatott gyógyszertárban vásárolt étrend-kiegészítőt, amelyben olyan gyógyszer-hatóanyag volt, mely az Európai Unióban nem forgalmazható, annak veszélyessége miatt. Ennek ellenére a terméket az OÉTI engedélyezte.

Persze nem lehet kijelenteni, hogy minden termék veszélyes, amire az OÉTI rábólintott. A zöld pipával ellátott készítmények elvileg biztonságosak, vagy legalábbis megfelelnek az érvényes szabályozásnak.

Az étrend-kiegészítőkbe gyakran kerül olyan gyógyszerhatóanyag, melyet egyébként csak vényköteles gyógyszerként lehet megvásárolni. Ezek főleg a potencianövelők, melyek a Viagra/Cialis hatóanyagát, a sildenafilt tartalmazzák, illetve a fogyókúrás szerek, melyek sibutramint tartalmaznak. Mindkét hatóanyag veszélyes lehet azokra, akik szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek, olyannyira, hogy a sibutramint az egész Európai Unióban betiltották, annak veszélyessége miatt.

A legjobb - bár nem a legmegbízhatóbb módszer -, ha körülnézünk azokon a fórumokon, ahol a kinézett étrend-kiegészítőkről beszélgetnek. Amennyiben sokan lelkesednek, arról számolnak be, hogy egész nap nem tudnak enni, izzadnak, kevesebbet alszanak, szájszárazságuk van, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy az adott szer sibutramint tartalmaz. Ha pedig csodás potencianövelő hatásról írnak, akkor a termék nagy valószínűséggel sildenafilt rejt.

Nézze meg Magyarország legszebb kastélyparkjait!

Toma 2013. április 2., kedd 16:22

Tavasz van, remek kirándulóidő, amikor mindenki szabadulna a négy fal közül. Ha vonzza a természet, de jobban szereti, ha a bokrok formára vannak nyírva, a fűzfa ágai pedig gondosan megtervezett eséssel árnyékolnak egy régies kutat, önnek találták ki a magyar kastélyparkokat. Ezekben francia- és angolkertet egyaránt láthat, pár órás sétával könnyen be is járhatja őket, és ha már úgyis ott vannak, a hozzájuk tartozó kastélyokat is megnézheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

14 reklám kövérekkel, kövéreknek

jeanpierre 2013. április 1., hétfő 09:32

Miután nemrég bemutattunk tíz olyan régi hirdetést, ami komplett hülyét csinált a nőkből, most a BuzzFeedet követve itt egy olyan válogatás, amiben a túlsúlyosak kapnak szerepet - akár célcsoportként, akár elrettentő példaként. Annak eldöntését, hogy mennyire sikeresen, sértően vagy szellemesen nyúlnak a témához, önökre bízzuk, mi csak a legfontosabb tudnivalókat írtuk a képek fölé. Ha megérintette a téma, innen például megtudhatja, hogy miért híznak a nők, ahogy idősödnek, de kiderült, hogy az alváshiánytól is csak kerekebbek leszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Találjon rá az önhöz illő jógafajtára

Toma 2013. március 31., vasárnap 18:33

A jógáról általában mindenki egy lassú, nyugodt mozgásformára asszociál, pedig több típusa is létezik, köztük olyan is, amelyik izzasztóbb, mint egy edzőtermi edzés. A különféle jógák mindegyikére érvényes, hogy fejlesztik a hajlékonyságot és az egyensúlyérzéket, de lényeges különbségek vannak köztük. Így mielőtt belevág, jól nézzen körbe, melyik is illik leginkább önhöz. Alább áttekintjük a legismertebbeket, hogy legalább fogalma legyen, milyen típusú jóga volna az önnek való, ha pedig egyik se tetszik, ne csüggedjen, közel 800 típus létezik ebből a mozgásformából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne egye ájultra magát húsvétkor se

Dívány 2013. március 30., szombat 20:48

Attól tart, hogy a húsvéti menütől felpuffadva elgázosítja a vendégeket? Rossz emlékei vannak a sonkafogyasztásról? Nem tudja, miért fekszik félájultan ebéd után? A karácsony után valószínűleg húsvétkor eszünk a legtöbbet. Szakember segítségével utánajártunk, mennyire terheli meg a gyomrot és a bélrendszert az ünnep, hogy önök már elkerülhessék a túlevéssel járó kellemetlen tüneteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Monokróm, pöttyös és csillámos tojások a menők idén

etelka 2013. március 30., szombat 09:24

Hol van már a piros tojás, a hagymával festegetett bio verzió, és a visszafogott pasztellszínek? Aki nem a pészahot ünnepli, annak minden bizonnyal már a spejzban van a sonka, megvette a kalácshoz valókat, vagy lassan csomagol, hogy elutazzon a családhoz.

Az elmúlt években, részben köszönhetően a Pinteresnek és a Facebooknak, számos új tojásfestési/dekorálási technika került előtérbe, melynek segítségével kiélhetjük a kreativitásunkat, ráadásul nem is kell hozzá sok alapanyag. A YouTube-nak hála pedig mindezt részletesen, lépésről-lépésre meg is tanulhatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy ne legyen cicaharc a munkahelyi konfliktusból

Toma 2013. március 29., péntek 19:51

Egy munkahely számtalan konfliktus forrása lehet, nem is csoda, hiszen sok, különböző személyiségű és habitusú ember van majdnem egy egész napra összezárva. Viták mindig is lesznek, azonban az Academy of Management Perspectives tanulmánya szerint amennyiben nők közt van nézeteltérés, azt a környezet többnyire azonnal lekezelően cicaharcnak minősíti, és egyből negatív visszhangot kap. Ráadásul sokan úgy vélik, a nők közti konlfliktus a munkájukra is nagyobb hatással van, mint ha két férfi keveredne hasonló szituációba. Úgy tűnik tehát, ha ön nő, még fontosabb, hogy profi legyen a konfliktuskezelésben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhízáshoz és cukorbetegséghez is vezethet az alváshiány

Toma 2013. március 29., péntek 18:02

Becslések szerint a magyar lakosság minimum egyharmada szenved krónikus alváshiányban, azonban ebből csak kevesen fordulnak orvoshoz, pedig számos probléma adódhat belőle. Sokan azt gondolják, hogy az inszomnia (azaz alvászavar) azt jelenti, hogy valaki hosszú időn keresztül képtelen elaludni –holott ez a betegség ennél sokkal árnyaltabb. Lényege, hogy az alvás során zavarok lépnek fel, és emiatt nem képes a szervezet és a lélek megújulni, felfrissülni. Ezt okozhatja az alvás felületessége, illetve mennyiségének elégtelensége (pl. elalvási nehezítettség, gyakori éjszakai ébredések, túl korai ébredés).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az utolsó körre nem is emlékeztem

carl_lewis 2013. március 28., csütörtök 19:30

A huszonkét éves Kovács Vanda egy tizennégy órás sivatagi távlovagló versenyt teljesített nemrég Abu Dzabiban: 132-en indultak, de csak 50-en fejezték be a versenyt, a győztest pedig elkapták doppinggal. A Díványnak most elmondta, lehet-e fogyni vagy izmosodni lovaglással, hobbilovasok is nekivághatnak-e a versenyeknek, vagy hogy mennyire elérhető sport a lovaglás. Az egyik legtehetségesebb magyar futólány, Kenesei Zsanett, a többszörös világbajnok fitneszes Szabó Melinda után egy kiemelkedő magyar lovas következik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felejtse el a húsvéti nyúltartást!

LS 2013. március 27., szerda 21:19

Igen, nagyon cuki a kisnyuszi és kiscsibe. El tudom képzelni, hogy egy gyerek hetekig rágja az anyja fülét, hogy ő nagyon, de nagyon szeretne egy nyulat. Azt is el tudom képzelni, hogy a lágyszívű mama beleegyezik. Csakhogy! A nyúl jó esetben 8 évig is elél. Nem kicsi, nem túl okos, ritkán lesz szobatiszta, viszont mindent szétrág. Naponta kell takarítani a ketrecét, oltásokat kell kapnia, és ha túlnő a foga, akkor el kell vinni az állatorvoshoz, ami idő, energia és pénz is, bizony.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tessék, egy egészséges divat: a szakáll

Toma 2013. március 27., szerda 20:38

Az utóbbi időkben mintha kezdene visszakúszni a divatba az arcszőrzet: a kifutók szakállas manökenfiúi után már az idei Oscar díjátadón is kiderült, mennyire. Akár tetszik, akár nem, egyre többször jelennek meg így sármos celebek, gondoljunk csak George Clooney-ra, Ben Affleckre, vagy a nők új kedvencére, Ryan Goslingra. A rossz hír, hogy bármennyire is divatba jött, nők számára továbbra sem szexi az arcszőrzet, a jó hír viszont, hogy a szerencsés férfiak nemcsak menők lehetnek, ha szakállt növesztenek, hanem egészségesek is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne dőljön be kamu álláshirdetéseknek

Toma 2013. március 27., szerda 19:39

Az álláshirdető oldalakra munkaajánlatok tucatjai kerülnek fel nap, mint nap, azonban nem árt óvatosnak lenni, ugyanis a munkanélküliek egyre növekvő számát (és kétségbeesését) egyre többen próbálják kihasználni.

Hogyan ismerheti fel a hamis külföldi, illetve hazai hirdetéseket, melyek a jelek, amelyek árulkodóak lehetnek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 dolog, amit rosszul tudott a kardio edzésekről

Toma 2013. március 26., kedd 08:16

Ha valaki meg szeretne szabadulni a felesleges kilóitól, az legtöbbször a kardiózást választja. Persze valóban ez az egyik leghatásosabb módszer a fogyásra, hisz' remekül felpörgeti az anyagcserét, így gyorsan beindítja a zsírégetést. Annak ellenére azonban, hogy rengetegen űzik valamely fajtáját, mégis számos tévhit kering vele kapcsolatban. Hogy melyek ezek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Válassza a biciklizést tavasszal!

carl_lewis 2013. március 25., hétfő 22:02

A tavaszi aktív kikapcsolódások legkirályabbika, ha elmegyünk bringázni. Ha nem akarunk, nem kell megszakadnunk, kímélhetjük az ízületeinket is, mégis sportolunk valamennyit, ha esetleg nem lennénk edzésben. Első körben a legjobb Budapest környéki útvonalakat néztük át, aztán, ahogy javul az idő, az ország más területeiről is ajánlunk néhányat. Nehézségi sorrendben követik egymást a legkönnyebbtől a legnehezebbig. Még rengeteg útvonalat találhat ott egyébként, ahonnan ezeket kigyűjtöttük, merüljön el bennük ide kattintva. Ha önnek is lenne egy tuti tippje, akkor erre a címre küldje el nekünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó és méregdrága is lehet a kávépárnácska

LS 2013. március 25., hétfő 19:29

Jó kávé sokak szerint csak és kizárólag frissen őrölt kávéból készülhet, melyet a megfelelő nyomással rendelkező gépen engedünk át, és persze az sem mindegy, milyen kávét veszünk. Mások szerint totál megfelelő a kapszulás verzió, vannak akik viszont a podos verzióra esküsznek.

illyp
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, ha leánybúcsút szervez!

jeanpierre 2013. március 24., vasárnap 19:28

Mire érdemes figyelni a leánybúcsúknál? Hogyan kerülhetjük a vitákat? Egy-egy leánybúcsú szervezésénél még azok is könnyen mondják el egymást szinte mindennek, akik elvileg jó barátnők volta. A Jezebel és a Huffington Post nyomán összeszedtünk néhány fontos dolgot a szervezéssel kapcsolatban, és egy-két tippet is ajánlunk. Nem állítjuk, hogy megfejtjük a világot, de ezek azok az alapvető dolgok, amelyekre mindig érdemes emlékeztetnünk magunkat. Ha pedig sikerrel túlesett a leánybúcsú megpróbáltatásain, akkor ne felejtse azt sem, mit nem kellene majd csinálni az esküvőn, vagy hogyan figyelhet  oda a költségekre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vesegyilkos kullancstól és férget terjesztő szúnyogtól védje a kutyát

zezse 2013. március 24., vasárnap 19:05

A tavasz nem csak nem várt kölykök ezreit hozza el, hanem a szúnyogokat és a kullancsokat is. Ezek ellen az apró vérszívók ellen nem azért kell, vagy érdemes védekezni, mert zavarja a kutyát a csípés, vagy utáljuk a kullancsot kiszedni belőle, hanem azért, mert az egyik egy halálos, a másik egy nagyon kellemetlen betegséget terjeszt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csalódott hobbikertészek verik szét a Sportarénát

etelka 2013. március 23., szombat 10:47

Péntek déltájt alig néhányan lézengtek a Budapest Sportarénában, pedig a Gardenexpo egy kertmegszállottnak legalább olyan élmény lehet, mintha becsöngetne hozzánk egy nap George Clooney. Azon tévképzetünk gyorsan elszállt, hogy itt majd cuki virághagymákat, helyes kesztyűt, netán térdeplőpárnát veszünk, kaphattunk volna helyette jacuzzit és tikfa asztalt horror áron.

Kicsit úgy éreztük, mi bizony eltévedtünk, és egy újgazdagoknak szánt, amerikai ranchokra illő kert berendezésére szakosodott kiállításon járunk, nem pedig a rákospalotai kiskert-tulajdonosokat megcélzó rendezvényen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így ne távozzon üres kézzel a munkahelyéről

Toma 2013. március 19., kedd 19:45

Hogy mégis mikor érdemes kilépni? Vannak esetek, amikor fontos mihamarabb, persze leginkább akkor, ha már találtunk másik állást. Lehet bármennyire ócska hely az előző, ebben az egy dologban érdemes biztosra menni, mivel igencsak kitolódott az átlagos munkakeresési időszak, főleg 40 év felett. Szakemberek szerint viszont ha a lelki tényezőket is számba vesszük, néha érdemes azonnal dobbantva fejest ugrani az ismeretlenbe. Még így sem mindegy viszont, mikor és hogyan teszi, hogy anyagilag a legjobban jöhessen ki belőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés