ÉLETMÓD

Ironbox: már akkor izzadok, ha csak nézem

Hámori Barbara 2014. május 20., kedd 16:12

Az ironbox nem a szokásos hulahoppos aerobic, helyette ütvefűrós, kemény zenére megy az edzés – amit csak nézni is elég ahhoz, hogy megizzadjon az ember. Az edzőt, Tatarek Rezsőt szinte minden nagyobb sporteseményen látni, ahogy hipergyorsasággal dolgoztatja és bokszoltatja az óráján résztvevőket. A vívás után vettem a bátorságot, és elmentem a zúzós órára. 

A budapesti Gold Center egy nagy belmagasságú, hatalmas komplexum biliárdteremmel, edzőteremmel, squash- és focipályákkal, jóga- és aerobic teremmel, ezért a recepciósnak beletelik pár percébe, mire elmagyarázza nekem, hol van az az eldugott folyosó, ahol az ironbox óra lesz. Két dolog tűnik fel elsőre az aerobic teremben: dög meleg van és nagyon sokan vagyunk.  Velem együtt 85-en jöttek el az edzére, ami mellesleg még kevésnek is számít, hiszen máskor megesik, hogy 100-nál is többen vesznek részt az edzésen. Mégis, hogy fogunk itt elférni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így teszi akaratlanul is tönkre a bőrét

bh 2014. május 20., kedd 10:15

Természetesen nem arról van szó, hogy napi két doboz cigi vagy 50 perc szolizás milyen károkat okoz, mert ezt már mindenki tudja. A Refinery29 olyan szabotázsakciókat szedett össze, amelyek alapvetően nagyon is hasznos szokások, mindössze túl sokat, vagy rosszul alkalmazva okoznak akár maradandó problémákat is. Megkérdeztünk egy magyar szakértőt is, mit gondol a leggyakoribb fürdőszobai hibákról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyújtson, hogy jobban fogyjon

Dívány 2014. május 19., hétfő 10:51

Fogyaszt-e a stretching? Nem. Ajánlott-e mégis stretching órára járnia annak, aki fogyni akar? Igen, nagyon is ajánlott. Bármilyen meglepő, a két állítás között egyáltalán nincs ellentmondás, bár van, aki másként gondolja. Zsandarova Krisztina, az F&M fitness and more edzője mesél arról, hogyan segíti a fogyókúrát a nyújtás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezdjen el sportolni

Dívány 2014. május 18., vasárnap 19:31

A szomszédom egy hónapja kezdett futni. Nyolc év tespedés és ülőmunka után egyszerre úgy döntött, fitt akar lenni és szexi, szóval futni fog, mint annyian a környéken. Rá is kapott rendesen, két hét múlva már heti négyszer szaladt a betonon addig, amíg össze nem rogyott a fáradtságtól, és közben átkozottul lelkes volt, hogy végre mozog, hogy érzi, hogy él, hogy fejlődik, hiszen az egész teste sajog. A harmadik héten pedzegetni kezdte, hogy felkészül a maratonra, most pedig épp  készül elindulni élete első versenyén (6 km). Nem biztos, hogy menni fog. Fáj a csípője. A térde. Meg a bokája. 

Még hozzá nem értő szemmel is egyértelmű, hogy a szomszédom elcseszte. Valami nem volt így jó. Pedig ha  az emberben egyszer megszületik az elhatározás, ha nagy a lelkesedés, akkor teljes energiával képes belevetni magát sportba. Meggondolatlanul, persze. De mit kell egyáltalán ilyen helyzetben meggondolni? Mire érdemes odafigyelni, ha nekiállunk mozogni? Dávid Enikőt, a Flow Center edzőjét, Pilates oktatót kérdeztük.   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 8 alkalom után roncsolja a DNS-t a gél lakkokhoz használt UV-lámpa

Toma 2014. május 18., vasárnap 09:28

A manikűrözéshez használt UV-lámpa széles körben elterjedt készülék, melyekkel már nemcsak a szalonokban találkozhatunk, de egyre több nő otthonában is megtalálható. Bár nagy segítséget nyújt, de kutatások szerint ez egy újabb olyan szépészeti készülék, mely az egészségre káros.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért ne sumákolja el a bemelegítést és a nyújtást

Dívány 2014. május 17., szombat 13:50

Két-három karkörzés, becsekkolás a Foursquare-en, aztán irány a fekvenyomó pad - a legtöbb amatőr sportolónak ennyit jelent a bemelegítés. Ha eddig ellógta az edzés előtti bemelegítést és az edzés utáni nyújtást, örülhet, hogy megúszta sérülés nélkül. Szentesi Kinga, az F&M fitness and more személyi edzője mesél arról, hogy kerülhetőek el a húzódások és szakadásos sérülések.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Fittanyu ellenfele megtanulta elfogadni önmagát

Dívány 2014. május 16., péntek 19:55

A túlsúlyosokat cikiző fittanyu, Maria Kang miatt óriási háború tört ki az interneten még tavaly ősszel. Nyilván többen tudnak majd azonosulni azzal az egykori testépítő nővel, aki úgy döntött, készít egy dokumentumfilmet arról, hogyan is tanulta meg elfogadni magát, miután a teste a gyerekvállalás miatt teljesen átalakult.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár sebészi eljárással is az izzadás ellen

Toma 2014. május 15., csütörtök 19:54

Nyáron, a nagy kánikulában mindenki küszködik a fokozott izzadással. Persze vízparton ez nem okoz nagy gondot, de a munkahelyen, vagy egy esti városi program során igazán cikik az óriási izzadságfoltok. Még rosszabb helyzetben vannak azok, akik az átlagosnál több verejtéket termelnek, így nekik a kánikula tényleg rémálom. Tudja, mit lehet tenni ellene?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Adrenalinbombához juthat a szigeteken

travelo 2014. május 14., szerda 10:49

Cipruson nemcsak elsüllyedt kamionok között búvárkodhatunk, de több száz kilométernyi kerékpárúton fedezhetjük fel a sziget legendáit, kolostorok és ősi romok között tekeregve. És amíg Máltán egyetlen bakancsos túrán is megismerhetjük a szigetcsoport történelmét, addig Új-Zélandon júniusban síléccel a lábunkon fesztiválozhatunk. Három sportos szigetet ajánlunk ezen a héten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így törik fel bőröndjét 1 perc alatt

ddme 2014. május 14., szerda 10:15

Alig várja már a nyaralást? Repülővel utazik majd? És lakattal zárja le bőröndjét, hogy megóvja benne lévő személyes dolgait? Nos, ha a válasza igen, ne lepődjön meg, ha mégis eltűnik belőle valami, és ezt már csak otthon veszi észre. A Daily Mail találta azt a videót a YouTube-on, ahol bemutatják, hogyan lehet egy mozdulattal kinyitni a puhafalú bőröndök cipzárját, miközben a zárhoz hozzá sem érnek, és - ami miatt különösen ciki a dolog - ugyanígy vissza is lehet zárni, hogy a bőrönd érintetlennek tűnjön. Arról már nem is beszélve, hogy így nemcsak kivenni lehet dolgokat belőle, hanem beletenni is, ami igen veszélyes helyzetekbe is sodorhatja a gyanútlan utazót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

12+1 tipp esőben futáshoz

Becca 2014. május 14., szerda 08:05

Pusztán az eső miatt nem kell otthon kuksolnia – arról elmélkedve, milyen jó lenne elmenni futni, ha nem esne. Sőt, a rossz időjárás kifogásnak is elég csapnivaló. Ezekben a finom, tavaszi esőkben ugyan miért is ne lehetne a szabadban futni? Persze, le lehet menni konditerembe helyette, de akkor sosem éli meg , milyen klassz érzés, amikor az esőcseppek eláztatják a csupasz lábszárát, és eközben egyáltalán nem fázik; elismerő pillantások érik, amik abszolút ösztönzőek még akkor is, ha már fárad. A friss illat, amit minden lépésnél érezhet, a büszkeség, ami futás után elönti: „megcsináltam”, és a fránya idő talán még inspirálja is arra, hogy gyorsabb tempóban fusson, hogy mielőbb  a kitűzött táv végére érjen. Egyszóval, esőben futni jó, de nem árt betartani egy-két szabályt mielőtt belevág!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Migrént is okozhat a szabálytalan fogsor

Toma 2014. május 13., kedd 21:31

A csálén álló, egymásra torlódó fogak sokaknak csupán esztétikai problémát jelentenek, így akiket ez a része nem zavar, azok gyakran hallani sem akarnak fogszabályzóról. Pedig a fogsor deformitása olykor egészségügyi panaszokat, és kellemetlen tüneteket is okozhatnak, így nem ártana ilyenkor felkeresni egy fogszabályzó orvost, aki megoldást tudna nyújtani a problémára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kontaktlencse kisokos: így kerülheti el a fertőzéseket

Toma 2014. május 12., hétfő 14:42

Jön a nyár és a napszemüvegek ideje, úgyhogy a szemüvegesek közül egyre többen keresnek alternatív megoldásokat. Bár a lézeres szemműtét egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ennek ellenére sokan vannak, akik óvatosságból inkább maradnak a kontaktlencsénél, vagy épp most kezdik a használatát. Azt viszont nem árt tudni, hogy vannak olyan hibák, rossz szokások, melyek megnövelik a veszélyét, hogy ezek az amúgy ártalmatlan és nagyon hasznos termékek komoly problémákat okozzanak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legközelebbi rokonainkat irtjuk ki a pálmaolaj miatt

bh 2014. május 11., vasárnap 15:38

Bár világszerte egyre többen hívják fel a figyelmet használatának káros következményeire, a pálmaolaj-fogyasztás mértéke egyre nő. Pedig a szakértő szerint egyáltalán nem olyan egészséges, mint amilyennek beállítják, egyetlen előnye, hogy olcsó a kitermelése. Sajnos az igazi árat a környezetünk, és legfőképpen az orángutánok fizetik meg. Ha még ép a szíve, ne tegye tönkre, se a pálmaolaj telített zsírsavaival, se azzal, hogy hozzájárul ártatlan állatok mészárlásához..

Távolról sincs vége, olvasson még »

13 felnőtt dolog, amit kislányként alig vártunk

Becca 2014. május 10., szombat 17:56

„Majd ha én is nagy leszek...!” – ki ne érezte és gondolta volna legalább egyszer így gyerekkorában, valami nagyon izgalmas és áhított, de tiltott dolog kapcsán?! A Huffington Post összeszedte, mik azok a "felnőttes" dolgok, amikre kislányként mindenki annyira vágyik, és csak felnőtt fejjel jövünk rá, hogy akkoriban kicsit talán túlértékeltük a jelentőségüket vagy a menőségüket. Hajtás után felnövünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogyás után lóg a bőre? Bocs, mégse lesz címlaplány!

etelka 2014. május 9., péntek 14:22

Ön szerint jól döntött a Shape?

 • 1327
  Igen, ez ronda
 • 1264
  Nem, ez a valóság
 • 936
  Irigylem, hogy ilyen jóban van magával

Sok más lányhoz hasonlóan a 28 éves Brooke Birmingham is blogot kezdett vezetni fogyásáról. A diéta - ami valójában életmódváltás volt - sikeresnek bizonyult és 77 kiló mínusszal ért véget a kúra. Azóta is tartja a súlyát, blogot ír, és nagyon büszke arra, amit elért.

A Shape magazin ugyanezt gondolta, ezért megkeresték, hogy szívesen bemutatnák a lapban elképesztő fogyásának történetét. Tudják, ezek azok a történetek, ami után az ember két napig csak répát rágcsál, és azonnal bérletet vesz a konditerembe.

A lány el is küldte a történetét, csatolva hozzá egy előtte/utána fotót magáról, utóbbin bikiniben látható - a hasán lebernyegként megmaradt kitágult bőr látványát is felvállalva. A magazin viszont megrettent az őszinteségtől, postafordultával azt kérték, ugyan, küldjön már inkább egy olyan fotót, amin felöltözve látható. 

Az öntudatos bloggernek nem tetszett a kérés, és bár nyilvánvalóan sejtette az okot, nekiszegezte a kérdést a lapnak, ugyan miért is szeretnének tőle felöltözött fotót, amikor a lap tele van bikinis nők fényképeivel. A lap azzal indokolta a dolgot, hogy mindig felöltözve mutatják be fogyástörténeteik szereplőit. Csak hát ez nem igaz.

Elég egy pillantást vetni a Shape oldalára, hogy kiderüljön, a különféle fogyástörténetek szereplőit előszeretettel fotózzák bikiniben vagy fehérneműben, ami természetesen sokkal látványosabb. Ha azonban valaki kevesebbet fogy, a bőre jobban tudja követni a teste változását, így simán lehet lapos (és igen fotogén) hasa egy nagyobbnak számító fogyás után is. Nem úgy annak, aki testsúlyának közel felét adta le: bár az ő teljesítménye jóval embert próbálóbb, a végleges súly elérése után sok esetben szükség van arra is, hogy a kinyúlt bőrt plasztikai úton "igazítsák" a páciens új alakjához. Brooke esetében is erről van szó, vagyis a hasán kinyúlt bőr nem tudta követni a drasztikus súlyvesztést. Nem meglepő módon a blogger úgy érezte, hogy a lap diszkriminálja, amikor maguk keresték meg, majd megtagadják tőle azt lehetőséget, amit a dekoratívabban fogyók számára megadnak: „Úgy éreztem, a testem nem találták elég jónak ahhoz, hogy felkerüljön a weboldalukra. Amikor megnéztem az oldalt, mégis azt láttam, hogy olyan nők fotói ugranak fel, akik egy nadrágot és sportmelltartót hordanak. De voltak olyan történetek is, ahol a nők bikinit hordtak."

Brooke végül úgy döntött, ha a lap nem engedi meg, hogy a bikins fotójával a kendőzetlen valóságot mutassa meg az olvasóiknak, akkor nem járul hozzá, hogy írjanak róla. „Ha nem mutathatom meg magam bikiniben, akkor nem a saját történetem lenne" - írta a blogján. „A történet amit el akartam mondani és megosztani a világgal, az nem egy általuk idealizált történet. Ha nem mondhatom el úgy, ahogy én átéltem, akkor nem is szeretném elmondani. „Azt szeretném, hogy az emberek tudják, nem kell szégyelniük, ahogy kinéznek" - írta meg blogján a történetet. A Buzzfeednek, mely felkapta a blogger történetét, úgy fogalmazott:. „Az a lényeg, hogy szeresd a testedet. Bikinit hordok, mert örömet okoz. Csak mert nincs olyan tested, mint amit a média ideális alkatként mutat be, még gyönyörű vagy" - üzente az olvasóknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így paráztassa magát, ha hipochonder!

bh 2014. május 9., péntek 11:27

Ha esetleg még nem aggódik eleget az egészségi állapota miatt, nem végez bonyolult, de egyébként haszontalan rituálékat a tömegközlekedési eszközökön a fertőzésektől való félelmében, nem guglizza ki egy szimpla nátha esetén, hogy valójában egy ritka és halálos influenzafajtája van, akkor egy új alkalmazás majd ráébreszti, mekkora veszélyben él.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A foga bánhatja, ha túl egészségesen akar élni

Dívány 2014. május 8., csütörtök 10:26

Mindenki tudja, hogy mennyire fontos naponta öt alkalommal zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasztani, de azt már kevesen tudják, hogy ennek az egyébként jó szokásnak lehetnek kedvezőtlen következményei is. Az egyik például a fogerózió, pontosabban a saveróziós fogzománckopás, ami éppen azokat érinti fokozottan, akik az egészséges életmód jegyében sok gyümölcsöt, gyümölcslevet, vitaminokat fogyasztanak. Csak hogy legyen igazság a földön, azért azok sem lélegezhetnek fel, akik literszámra isszák a különböző energia- és üdítőitalokat. Ez derült ki a Magyar Fogorvosok Egyesületének tagjai körében végzett kutatásból, illetve a Semmelweis Egyetem nemrég közzétett tájékoztatójából

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zavarja a horkolása? Így küzdjön ellene!

.syl. 2014. május 7., szerda 16:20

Előfordult már, hogy felébredt valami idegesítő zajra az éjszaka közepén, esetleg gyakran megkapja hálótársától, hogy túl hangosan horkol? Habár csak egy ártalmatlan, bosszantó kellemetlenségnek tűnik, a horkolás sokszor komolyabb egészségügyi problémák (például az alvási apnoe, azaz az éjszakai légzéskimaradás) tünete is lehet – magyarázta a Huffington Postnak az American Academy of Sleep Medicine elnöke. Az erősen panaszos horkolóknak M. Safwan Badr szerint mindenképpen javallott a kivizsgálás, de addig is, míg odáig eljut, próbáljon ki néhány tippet állapota enyhítésére! A Huffington Post összeszedett párat, és néhány olyat is, ami biztosan nem működik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cukormentes élvezetek hedonistáknak

LS 2014. május 6., kedd 18:20

Nemrégiben írtunk a cukormentes fagylaltlelőhelyekről, és cikkünk után annyi levelet kaptunk, melyben olvasóink a kedvenc cukrászdájukat hiányolták, hogy szívesen mutatjuk be azokat a továbbiakat, melyek eddig rejtve maradtak előttünk. Köszönhetően a paleo táplálkozásnak - abba most ne menjünk bele, hogy egészséges-e vagy sem - számos helyen kaphatóak glutén-, tej- és cukormentes édességek. Ne felejtsük el, hogy május 8 a félárú fagylalt napja, melyhez sok-sok fagyizó csatlakozott idáig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kertészkedjen, ha allergiás

Toma 2014. május 6., kedd 12:08

Már javában tart az allergiaszezon, pedig éppen ez az idő lenne a legalkalmasabb arra, hogy az ember kimenjen az udvarra kertészkedni. Akik kellemetlen tünetekkel küzdenek a levegőben terjengő pollenek miatt, igencsak megszenvedik ezt az időszakot, ám ők sem mentesülhetnek a kert gondozása alól. A Huffington Post szerencsére összeszedett pár tippet arra, hogyan tehetnék a legelviselhetőbbé az allergiások a kinti munkákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen ön is halhatatlan, mint Gábor Zsazsa

Steiner Kristóf 2014. május 4., vasárnap 14:32

Azt mondják, "nem a koros, hanem a soros" szenderül jobblétre, és elnézve az elmúlt néhány év veszteségeit művész-, popkult-, és celebvilágban, ez valóban igaz lehet. Fiatal és tehetséges, sokszínű, intelligens, spirituálisan emelkedett, és egy egész világot inspiráló művészeknek mondtunk búcsút, miközben olyan hírességek, akiknek - a legnagyobb tisztelettel - évek óta csak frissítgetjük a megjelenésre kész nekrológját, egyenesen halhatatlannak bizonyulnak. Közülük egész biztosan korelnök Gábor Zsazsa, a magyar származású színész és botrányhősnő, akit emlegethetünk divatikonként, házasodó és elválóművészként, virtuóz túlélőként, vagy hollywoodi ikonként - de az sosem jutott eszünkbe, hogy bölcs megmondóasszonyként tekintsünk rá. Pedig kell, hogy tudjon valamit, ha egyszer minden egyes balesetet, betegséget, és szomorú veszteséget úgy vészel át, mint mások a náthát. Úgy tűnik, ideje összeszedni Zsazsa létének esszenciáját, hogy bölcseleteit betartva mindannyian megcélozhassuk a (legalább) kilencvenhét évet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

7+1 tipp, hogyan ne szaladjon a konyha főzés közben

Becca 2014. május 3., szombat 16:29

A rutintalanabb konyhatündérek nyilván sokszor szembesülnek a ténnyel, hogy nem csak a sütés-főzés előkészületeivel lehet az időt elcseszni, hanem a konyha rendberakásával is, főzés után. Most olyan tippeket próbálunk adni, amelyek segítségével nem fog szaladni a konyha, és amíg az étel készül, már semmi egyebet nem kell tennie, mint leülni és olvasgatni kicsit. Ja, hogy kinek van ideje olvasni? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne csak a bőrét, a szemét is védje a sugárzástól

Toma 2014. május 3., szombat 10:46

Nem kell ahhoz kánikula, hogy napvédelemre gondoljunk: az erős tavaszi napfénynél már érdemes elkezdeni a védekezést. Csakhogy a fényvédelem szó hallatán legtöbben kizárólag a bőrük védelmére gondolnak – ha gondolnak –, pedig nem csak itt tud nagy károkat okozni az ultraibolya sugárzás. A szem védelméről sokan sajnos elfeledkeznek, pedig az is ugyanúgy ki van téve a nap káros sugarainak. Szemorvos szakértőnkkel összeszedtük, mik a lehetséges veszélyek, és hogyan lehet ezeket elkerülni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem minden baktérium ellenség - tények és tévhitek

Dívány 2014. május 2., péntek 09:54

Csinálhatunk ugye bármit, soha nem leszünk igazán tiszták, de ez nem is olyan nagy baj. A Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetője, dr. Barcs István össze is foglalta, hogy miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

 • Még több Málta Pazar látnivalók, színes programok és garantált napsütés Máltán.
 • Vegyen ki egy-két hét szabadságot, és használja fel SZÉP kártyáját belföldön! Segítünk!
 • Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.
 • Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hirdetés