#ÉLETEM

Divatdiéták, ahogyan a szakértő látja

ST 2016. május 7., szombat 19:16

Fogyókúrázni csak okosan érdemes,  ám ember legyen a talpán, aki manapság eligazodik ebben a diétadömpingben. De hát a szükség és a tükör kegyetlen úr, így erőt veszünk magunkon. De van értelme, érnek valamit a mostanában divatos diéták? Egy dietetikus szakértő segítségével néztünk utána néhánynak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Abortusz után is szükség van a gyászra

Sebők Franciska 2016. május 7., szombat 18:27

Napjainkban sok nő dönt úgy, hogy terhességét megszakítja. Az okok változóak lehetnek, az abortusz társadalmi megítélése sem egységes. Vannak nők, akiket kevésbé érint meg döntésük következménye, mások komoly pszichés problémákkal küzdenek utána. Mik a figyelmeztető jelek? Milyen tünetei vannak a posztabortusz szindrómának?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kicsit tartson ki: megállítható lesz az őszülés!

mzd 2016. május 7., szombat 09:36

Bár az ősz haj a természetesség jele, sokaknak mégis megingatja az önbizalmát az, amikor előtűnnek a fehér hajszálak. Számukra van most egy jó hírünk: a Daily Mail szerint kutatók azt állítják, a sejtek közötti kommunikáció, pontosabban annak két fajtája fontos szerepet játszik a folyamatban, hogy ennek tudatában nemsokára változtathatnak az őszülés folyamatán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell hagyni a pasikat a haverokkal lógni

Sákovics Diana 2016. május 6., péntek 18:44

A párkapcsolatokban gyakran okoz problémát, ha az egyik fél aktívabb, a másiktól független társas életet él, vagyis az, ha az ember sokat lóg a haverjaival a párja nélkül. A rengeteg munka és az egyéb feladatok mellett persze nem mindig egyszerű időt találni egymásra, de - tényszerűen nézve - kiakadni azon, hogy a partnerünk külön programot szervez a barátaival, körülbelül olyan, minta azért piszkálnánk, mert edzeni jár, vagy odafigyel arra, hogy mit eszik. Haverokkal lenni ugyanis jó. Nemcsak akkor és ott, nemcsak a lelkünknek, de a testünknek, a fizikai egészségünknek, sőt, még az életkilátásainknak is jót tesz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két nő van a 100 leggazdagabb magyar között

mzd 2016. május 6., péntek 14:21

Március végén jött ki a Forbes Magyarország legbefolyásosabb nőit szemléző rangsora, amit április második felében a Time 100 követett, amiből mi 10 nővel foglalkoztunk. Május eleje pedig elhozta a Napi.hu szokásos, 100 leggazdagabb magyart felsoroló kiadványát, amiből minket újfent az érdekelt, hány nő található benne. A helyzet elég szomorú: önállóan senki sem került be, Zwack Izabella a bátyjával, Berkes Mihályné pedig a férjével szerezte meg a 76., illetve a 84. helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hiába a látlelet, bizonyítsa be, hogy a vádlott ütötte meg!

Farkas Edina Lina 2016. május 6., péntek 11:04

A 14 hónapig tartó Bíróságfigyelő projekt önkéntesei hajmeresztő bírói attitűdökről számolnak be, amiket a szakértők szerint érzékenyítő beszélgetésekkel aligha lehet megváltoztatni: az egyetlen lehetőség a strukturált, szakmai oktatás volna. A projekt eredményei azt mutatják, jócskán volna rá igény, mégsem történik semmi változás. Pedig a PATENT Jogvédő Egyesület már évek óta szorgalmazza, hogy a hivatali szervek, köztük a bírók is megfelelő képzésben részesüljenek a párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ismerje fel a drámázásra hajlamos embereket!

S-W. Zsó 2016. május 5., csütörtök 21:26

Szeretnek pletykálni, galibát okozni, bolhából elefántot csinálni, miközben saját magukat a körülmények áldozatának állítják be. Ha önnek is vannak ilyen ismerősei, akkor lehetőleg messziről kerülje el őket - persze, ha megteheti. Ha viszont kénytelen együtt élni egy ilyen személlyel, akkor egyrészt kitartást hozzá, másrészt finoman szembesítse az illetőt azzal a 12 pontból álló Need For Drama nevű listával, amit az El Paso Texasi Egyetem kutatói dolgoztak ki. Talán észbe kapnak és visszavesznek magukból...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: A diéta és a desszert nem zárják ki egymást

Dívány 2016. május 5., csütörtök 12:20

A Szobafitnesz Életmódváltó Program életmódváltói ezúttal azt a feladatot kapták, hogy készítsenek olyan ételeket, amik szerintük egészségesek, és beleférnek a számukra kijelölt, kalóriaszegény étrendbe.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Mindannyian mást-mást készítettek, így jött össze egy teljes menüsor. Bánkuti Gabi értékelése szerint mindegyik étel megfelelt a követelményeknek, úgyhogy lejjebb a posztban talál néhány receptet, különösen a desszertre hívnánk fel a figyelmet, mert az az igazi művészet, hogy valaki olyan tortát süssön, amiből egy szeletet akár fogyókúra idején is bevállalhat. De előbb nézzük meg, milyen volt a közös ebéd.

Itt lejjebb pedig megtalálja a videóban szereplő ételekhez a pontos recepteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tejföl és kenyér: ez volt a menü mandulaműtét után a Jánosban

mzd 2016. május 5., csütörtök 11:14

Hiába esett át mandulaműtéten, másnap reggel egy doboz tejföl és egy szelet kenyér fogadott egy beteget a budapesti Szent János Kórházban. A baj ezzel nemcsak az, hogy ez (a nem kevés társadalombiztosítás kötelező fizetése mellett) mindenki számára elégtelen, hanem az is, hogy mandulaműtét után kerülni kell a kemény ételeket (így a kenyér héját is), illetve a tejtermékeket, ugyanis azok fokozott nyákképződéshez vezethetnek, ami lassítja a gyógyulást.

A Kórházi koszt Facebook-oldalára bárki küldhet fotót, így a hitelesség megkérdőjelezhető, illetve az is előfordulhatott, hogy összekeverték két beteg reggelijét, emiatt mindenképpen szerettük volna megkeresni a kórház képviselőjét. Sikerült is elérnünk a PR és marketing osztályát, ahol viszont azt mondták, nem szeretnének nyilatkozni az ügyben.

Lehet-e anya egy alkoholista vagy drogfüggő?

Marjai Kamilla 2016. május 4., szerda 19:55

Halványkék vagy rózsaszín lesz a babakelengye? Az anyává válás számos kérdés elé állítja a szerepei átalakulására készülő nőt és családját, az ilyen és ehhez hasonló kérdések a babavárás örömteli rejtvényei. Adódnak azonban helyzetek – és ezekről hallunk ritkábban –, amikor torokszorítóbb kérdések is felmerülnek, melyek nem tűrnek halasztást. Ilyen helyzetet teremt az, ha valaki függőként tervez gyermekvállalást vagy aktív szerhasználóként esik teherbe. Hol vannak a válaszok ezekre a kérdésekre? Kihez fordulhat, mire számíthat az érintett?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy hintőpor-balhé: ha biztosra akar menni, hanyagolja az intimtermékeket

Dívány 2016. május 4., szerda 14:53

A napokban a Johnson & Johnson második perét veszítette el a rákkeltőgyanús hintőpor miatt. Gloria Ristesund 35 évig használta a cég termékét, mielőtt 2011-ben petefészekrákot állapítottak volna meg nála. Ugyan nincs egységes álláspont arról, hogy a hintőpor rákkeltő lenne, a nő ügyvédjeinek érvelése szerint a J&J tudott azokról a kutatási eredményekről, amelyek szerint igenis karcinogén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

1 perc intenzív edzés is elég az egészséghez! Vagy mégsem?

Edicsek 2016. május 4., szerda 11:42

A McMaster Egyetem kutatói állítják, hogy az egy perces nagyon intenzív mozgás gyakorlatilag ugyanolyan hatással lehet a szervezetre, mintha 45 percig húzna el egy közepes intenzitású edzést. Mindezt tudományosan is bizonyították, ám akadnak, akik szerint  mégsem érdemes erre alapoznia az erőnléti edzéseket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide utazzon májusban, nem bánja meg!

travelo 2016. május 4., szerda 08:52

Vágyjon akár csillogásra és filmsztárok közelségére, teljesen agyament britekre vagy egy multikulti bulira Berlin szívében, van egy pár jó tippünk, merre induljon útnak májusban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, a tudomány szerint a gének felelősek az öregedésért

Edicsek 2016. május 3., kedd 12:40

A génlottó nyerteseinek nem kell rengeteg pénzt elszórni különböző fiatalító és ránctalanító krémekre, akkor is letagadhatnak néhány évet a korukból. A holland Erasmus Egyetem kutatói sok szerint erre a magyarázat az MC1R génben keresendő, ami miatt a szerencsések több évet is letagadhatnak a korukból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szobafitnesz: Így lesz remek teste teljesen ingyen, a szabadban

Dívány 2016. május 3., kedd 09:39

A jó időnek köszönhetően a Szobafitnesz Életmódváltó Program résztvevőit egy szabadtéri kondiparkban tudta megizzasztani Bánkuti Gabi személyi edző. Az életmódváltók kipróbálták a konditermekből ismert gépeket, amiken viszont nem megszokott gyakorlatokat végeztek.

Hogy mi a Szobafitnesz Életmódváltó Program?

Egy olyan 28 napos, intenzív, edzésekkel és szigorú diétával szabályozott időszak, amikor Bánkuti Gabi személyi edző segítségével próbál meg néhány általunk kiválasztott személy lefogyni, formásodni, áttérni az aktív életmódra.

Nézzük is meg a videót, aztán lejjebb kicsit bővebben ezekről a parkokról!

Ahogy a videóból is kiderült, ezekben a parkokban nagyon változatos gyakorlatokat lehet elvégezni. Annak köszönhetően, hogy a gépeken kipróbálható gyakorlatoknak leginkább a képzelet szab határt, egészen komoly edzéseket lehet így előadni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit a kárörömről tudni akart

S-W. Zsó 2016. május 2., hétfő 18:04

Biztosan önnel is előfordult már, hogy önelégülten mosolygott, amikor egy kevésbé kedvelt, törtető kollégáját leteremtették valamilyen ballépése miatt. De talán az a helyzet is ismerős, amikor két rivális focicsapat szurkolótábora együtt néz meccset, miközben a drukkerek kárörvendő megjegyzésekkel dobálóznak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hordana sportmelltartó kiegészítő mell-leszorítót?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. május 2., hétfő 14:21

Sportmelltartót találni nehéz, ráadásul a statisztikák szerint a nők 80 százaléka nem is találja el a megfelelő méretet, aminek az eredménye sportolás közben jelentkező fájdalom is lehet. Ennek kiküszöbölésére próbálkozik a Buband nevű cég egy pánttal, amivel szó szerint lekötözheti és kordában tarthatja a melleit mozgás közben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
672 szavazat 655 szavazat

Kullancskisokos: tévhitek és teendők, hogy elkerülje a bajt

S-W. Zsó 2016. május 1., vasárnap 14:39

Mivel az enyhe, csapadékos tél kedvezett az élősködőknek, már februárban sejteni lehetett, hogy a megszokottnál nagyobb kullancsveszély fenyeget minket, és tényleg, mintha hemzsegne a természet a súlyos betegségeket is terjesztő vérszívóktól. A legjobb védekezés talán az lenne, ha a négy fal között tartózkodnánk, de mégis ki az, aki erre vágyik tavasszal és nyáron? Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk a megelőzés érdekében vagy egy kullancscsípés után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért kell pisilnie, ha folyó víz hangját hallja

mzd 2016. május 1., vasárnap 10:43

A SciShow egyik új videójának címére azért kaptunk fel a fejünket, mert mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy mi a válasz a benne megfogalmazott kérdésre. Biztosan ön számára sem ismeretlen a jelenség, hogy a csobogó víz hangjára azonnal ingerenciája támad. De miért van ez így? A hajtás után kiderül! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romtemplomok a fővárosban, és környékén

ST 2016. április 30., szombat 15:04

Itt a jó idő, és ideje felhúzni a túracipőt. De hogy ne mindig az állatkert, a vadaspark vagy az arborétumok legyenek a célállomások, nézzenek meg néhány történelmi szakrális romot. Ezek az épületek nemcsak szépek, hanem romantikusak is, így akkor is értékelni fogja őket, ha gyerekekkel, de akkor is, ha a párjával, kettesben keresi fel őket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrös férfimellekkel is bemutatható az önvizsgálat

mzd 2016. április 30., szombat 08:49

Nemrég mutattunk egy mellrákellenes kampányt, ami a Check it before it's removed (Ellenőrizd, mielőtt eltávolítják) mondat kettősségére utal. Ott a középpontban a közösségi oldalak szelektív törlési mechanizmusai (ha női mellbimbó látszik ki, akkor letörlik a képet, ha férfié, akkor maradhat) álltak, nemrég viszont rábukkantunk egy újabb kampányra, amiben szőrös férfi mellekkel prezentálják az önvizsgálatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felnőtt kifestőt színezgetni nem terápia

Sákovics Diana 2016. április 29., péntek 20:57

Képzeljen el egy csendes csütörtök estét. Egy olyat, ahol az egész napos pörgés után a gyerekek már alszanak, ön pedig ahelyett, hogy fáradtan a kanapéra rogyva a tévét nyomkodná vagy éppen a Facebookon lógna, inkább az ebédlőasztalhoz ül, előveszi a színes ceruzákat, felcsapja a kifestőkönyvét, és csendesen nekiáll színezni a soron következő mandalát. 

Bizarr kép? Bénának tűnik? Kínosnak? Hülyeségnek? Talán. Mint ahogy gyakran tűnik annak egy rakás dolog, ami ismeretlen, amit nem szoktunk csinálni, ami kívül esik a komfortzónánkon. Ezeken az érzéseken azonban túl lehet lépni, és ebben az esetben sokan túl is lépnek: egyre többen választják ugyanis rendszeres szabadidős programnak a színezést. 

De vajon mi a jó a színezésben? Mit tesz ez az elfoglaltság az elménkkel, a hangulatunkkal? A felnőtteknek szóló kifestők pszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így menstruálnak a nők az űrben

Becca 2016. április 29., péntek 14:55

Ahogyan már Takács Jónő Nóra is megmondta: „A menstruáció, igen régi jó barátunk. Ha van, az a baj, ha nincs, akkor meg az.” És, hogy maradjunk a szuper közhelyeknél, megmutatjuk mit nyomozott ki a téma szakértője, Varsha Jain arról, hogy hogyan jutnak dűlőre a menstruációval a nők az űrben. A téma egyébként nagyon érdekesnek tűnik, de az IFLScience cikke sajnos semmi újat nem mond, amit a normális életben élő nők ne alkalmaznának havi vérzésük idején. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Férfiak, óvatosan az étrend-kiegészítővel

Edicsek 2016. április 29., péntek 11:08

A vényköteles gyógyszerek terápiás dózisánál is nagyobb mértékben tartalmaz szildenafil gyógyszerhatóanyagot a Dragon Power - Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (3 kapszula) elnevezésű készítmény - áll az ÁNTSZ közleményében, mely szerint jelentős egészségügyi kockázattal jár, ha valaki ilyet szed.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért alszik rosszabbul idegen ágyban

mzd 2016. április 28., csütörtök 20:38

Ha hotelben vagy ismerősöknél alszik, úgy kell fel, mintha végig itta volna az éjszakát, pedig békésen pihent? Ezzel nincs egyedül, és van még egy jó hírünk, ha egész életében a dolog miértjére kereste a választ: a CBS News ugyanis egy friss kutatás eredményeihez hozzácsapva elárulta, mi a magyarázat.  

A Brown Egyetem munkatársai nem túl nagy mintán, egészen pontosan 11, nem otthon alvó emberen végeztek kutatást, és arra jutottak, hogy az első éjszaka során az egyik agyfélteke sokkal éberebb marad. A Current Biology kiadványban is megjelent eredményekből kiderül: a jelenség hasonlít arra, ahogy az állatok (bálnák, delfinek és néhány madár) alszanak, amiknek csak az egyik agyféltekéjük pihen, a másik őrködik.A jelenségnek egyébként nevet is adtak: első éjszaka hatás.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés