#ÉLETEM

Fogalmunk sincs, hogy lehet izgalmas a szex egy hosszú távú kapcsolatban

Sákovics Diana 2016. március 15., kedd 21:32

Manapság elvileg sokkal többet tudunk és sokkal nyíltabban is beszélünk a szexről, mint bármikor az elmúlt évszázadokban. A pornó bármilyen mennyiségben, két kattintással elérhető, a női orgazmus nemcsak jog lett, de elvárás is, és egyre többen vannak, akik tudják, hogy az utóbbihoz a csikló a fő kulcs. Manapság nem lepődünk meg azon, hogy van, aki az elfenekelésre gerjed, és van, akit a szexi cipők izgatnak fel. A tudásunk tehát egyre bővül a szexről, egyre több dolog iránt vagyunk nyitottak, de legalábbis egyre több szexuális különcséget vagyunk képesek elfogadni. De vajon ez azt jelenti, hogy egyre jobb is a szexuális életünk? Vajon szexuálisan boldogabbak és elégedettebbek vagyunk, mint régen? Dr. Hevesi Kriszta pszichológussal beszélgettünk.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért fogfájás gyötörheti

Edicsek 2016. március 15., kedd 16:25

A fogfájásnál kevés kellemetlenebb és idegesítőbb dolog létezik, hiszen a fájdalom mellett azzal a ténnyel is meg kell barátkozni, hogy fogorvoshoz kell menni, ahol jobb esetben csak egy tömés, rosszabb esetben egy hosszú, fájdalmas procedúra vár az emberre. De még mielőtt felkészül a legrosszabbra, a Women's Health összeszedett néhány okot, amik szintén kiválthatnak fogfájást úgy is, hogy nincs lyukas foga.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jó kapcsolatoktól leszünk boldogok és egészségesek

Sákovics Diana 2016. március 14., hétfő 18:10

Teljesebb és boldogabb életet szeretnénk élni. De vajon hogyan mivel érhetjük ezt el? Mitől lesz boldogabb az életünk? 

“Egy nemrég végzett felmérés szerint a fiatal felnőttek több mint 80 százaléka a meggazdagodást tartotta a legfontosabbnak az életben. Ugyanennek a korosztálynak a fele pedig azt mondta, hogy életének másik nagy célja az, hogy híressé váljon… De vajon ahogy megöregszenek, mitől lesznek valójában boldogok és egészségesek az emberek?” – kezdte TED-es előadását dr. Robert Waldinger, a Harvard pszichiáter professzora, aki jelenleg a világ legrégebb óta tartó boldogságkutatásának vezetője. A professzor a több mint 75 éve tartó vizsgálat legfontosabb eredményeiről beszélt tavaly novemberben, ezt foglaljuk most össze mi is. (Az előadást itt nézheti meg, magyar felirat is van hozzá, és nincs 13 perc az egész, szóval hajrá!). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet, hogy a túl nagy nyelve miatt horkol

mzd 2016. március 14., hétfő 09:02

A külön töltött (és sokszor álmatlan) éjszakák egyik fő kiváltó oka a horkolás, és a szakértők most újabb magyarázatot találtak arra, miért adnak ki egyesek ilyen hangokat alvás közben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a szennyezett levegőtől is hízunk

Brownie 2016. március 13., vasárnap 18:29

Úgy tűnik, egy újabb tényező áll a globális elhízás hátterében, egy Pekingben végzett vizsgálat eredményei szerint ugyanis a szmog anyagcsere-zavarokhoz és súlygyarapodáshoz vezethet.„Korábban abban a hitben éltünk, hogy a szennyezett levegő csak a tüdőnek nem tesz jót, az elmúlt tíz évben arra is rájöttünk, hogy szívünk egészséges működését is befolyásolja, most pedig kiderült, hogy a szmog az anyagcserénkre is rossz hatással van, így elősegíti a súlygyarapodást” – nyilatkozta az IFLScience oldalnak Junfeng Zhang, a Duke Egyetem professzora. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hova tűnnek gyerekkori emlékeink? Eláruljuk.

S-W. Zsó 2016. március 13., vasárnap 13:49

A családom többször mesélt arról, hogy már kisgyerekként is mennyire önálló voltam, mert egész nap csendben le tudtam foglalni magam valamivel. Egyszer ez az önállóság odáig fajult, hogy a kezem ügyébe került egy doboz gyufa, és felgyújtottam szüleim ágyát, majd azt kamuztam, hogy "itt járt Süsü, a sárkány". Ekkor három éves lehettem és semmi sem rémlik az izgalmas sztoriból. Négy éves koromból azonban már vannak emlékképeim: arról, amikor kiesett az első tejfogam vagy amikor a kedvenc, panda macis pólómat összepiszkította egy galamb és a fél óvoda rajtam mulatott. Mindenkinek vannak hasonló élményei kiskorából, ám azok nagy részét idővel elfelejtjük. Kíváncsiak voltunk, miért, mikor és hogyan is történik a felejtés folyamata, ezért összeszedtük, a tudósok eddig mi mindent derítettek ki a gyerekkori amnéziáról. Íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tüdőrákot okozhat a péksütemény?

mzd 2016. március 12., szombat 20:29

„Ötven százalékkal növeli a tüdőrák kialakulásának kockázatát a fehér kenyér, a bagel és a puf rizs" - írta meg pár napja a Daily Mail. A képlet viszont nem ennyire egyszerű – a történetnek az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának (NHS) segítségével jártunk utána.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, akinek a másik ember jelenti a drogot

Marjai Kamilla 2016. március 12., szombat 14:00

Aligha vitatható, hogy az embernek szüksége van társas kapcsolatokra, személyiségünk legtöbb jellemzője a társas térben tud kibontakozni. Jól ismert Maslow piramis-ábrája, amely az emberi szükségleteket rendezi hierarchiába. A piramis alapját a fiziológiai szükségletek képezik, úgy mint a levegővétel, a táplálékbevitel, a folyadékpótlás, és így tovább. Már ezen a szinten sem kiiktatható a társas érintkezés, vagyis más személyek jelenléte, de a piramis soron következő szintjein – úgy mint például biztonság, szeretet, elismerés – végképp a társas kapcsolatok világában érhető el a szükségletkielégítés. Ha a társas érintkezés és a kapcsolatteremtés ennyire elemi velejárója az emberi létezésnek, akkor hogyan alakulhat ki kapcsolati függőség?

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A lovak tanítottak meg arra, hogy ha őszinteséget várok, nyitottnak kell lennem"

Sáfár-Williams Zsófia 2016. március 11., péntek 18:38

Húsz éve ültem először és utoljára lóháton. Azóta egy-két lovaskocsikázós és pónisimogató élményben is részem volt, de ennyiben kimerült a lovakhoz fűződő viszonyom. Egészen addig, amíg a pátyi Bellandor Lovasközpontban az EQ-Skill Ló Asszisztálta Tréning módszertani bemutatóján megtapasztalhattam, hogyan segítenek ezek az állatok személyiségünk, önismeretünk és készségeink fejlesztésében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 tipp, hogyan lehet laposabb hasa diéta és mozgás nélkül!

Dívány 2016. március 11., péntek 11:20

Csodára nyilván ne számítson, edzés és a megfelelő étkezés nélkül biztosan nem lesz igazán kockás és lapos a hasa, de azért egy kicsit javíthat a helyzeten a Marie Claire tippjeivel, amiket a hajtás után olvashat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Nézze meg ezeket a melleket, mielőtt eltávolítják őket

mzd 2016. március 10., csütörtök 20:25

A legnagyobb közösségi portálok irányelveibe nem férnek bele a fedetlen női mellek, így rendszerint eltávolítják azokat a képeket, amiken látszódnak. Ez nem újdonság, a jelenségre a #FreeTheNipple mozgalom keretében több híresség is felhívta már a figyelmet, most azonban egy mellrák elleni kampányt is építettek az érthetetlen szabályozás ellen- írja a New York Times.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rendszeres csokifogyasztástól jobban pörög az agyunk

Sákovics Diana 2016. március 10., csütörtök 17:03

A csoki édesség. Az édesség egészségtelen, és rossz nekünk. Igaz? Szerencsére nem igaz. Azok az emberek ugyanis, akik hetente legalább egyszer esznek csokoládét, jobban teljesítenek számos kognitív feladatban. Legalábbis ez derült ki egy harminc éven át tartó kutatásból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csütörtökön Uberrel rendelhet kutyát!!

Becca 2016. március 10., csütörtök 09:14

Ha ön is szívén viseli az árva állatok sorsát, itt az alkalom, hogy valami nagyon jót tegyen, amivel ráadásul nemcsak a lelkiismeretét cirógathatja majd (meg egy kutyát), hanem egy rakás szerencsétlen sorsú állaton is segíthet vele. Az Uber Budapest úgy próbál felülkerekedni az elmúlt hetek taxismizériáján, hogy megmutatja, nemhogy nem kérnek több pénzt kérnek az utastól, ha az háziállattal száll be a kocsiba, de még támogatják is a magukra hagyott négylábúakat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítse fel testét és lelkét a tavaszra

travelo 2016. március 10., csütörtök 09:10

A téli hónapok után nem csak a lakás kitakarításával és a nyári ruhák előráncigálásával érdemes felkészülni a napsütéses időre. Tavaszi tippek a Travelótól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Percenként három lábat amputálnak a diabétesz miatt világszerte

bb 2016. március 9., szerda 19:56

Ijesztő adatokat tett közzé a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára, dr. Kempler Péter, aki szerint ma Magyarországon 3-4 ezer cukorbeteg lábát kell levágni évente, világszerte pedig percenként három lábat amputálnak a diabétesz miatt. “Elvben ma már egyetlen végtagot sem szabadna amputálni a cukorbetegség szövődményeként megjelenő neuropátia miatt, ezzel szemben a világon húsz másodpercenként hajtanak végre ilyen beavatkozást” – tette hozzá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bántalmazó kapcsolatban élek. Mit tehetek?

Kurán Zsuzsa 2016. március 9., szerda 19:04

Korábbi írásomban már jeleztem – és olvasói igény is mutatkozik rá –, hogy legyen szó arról, mit lehet tenni, ha már sejtjük/tudjuk/érezzük, hogy kapcsolatunk bántalmazó. Jelenlegi írásommal elsősorban az erőszakot átélt nőkhöz szólok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hozhatja ki az alkatából a legtöbbet!

Brownie 2016. március 9., szerda 15:58

Alma, körte, homokóra és banán: ugye ön is utánanézett már, hogy melyik típusba tartozik? A gének sajnos behatárolják a lehetőségeinket, vagyis egy alma testalkatú soha nem lesz vonalzó, de a megfelelő mozgásformával és étrenddel azért változtathatunk vonalainkon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még mindig szívás Magyarországon női munkavállalónak lenni

ermiz 2016. március 8., kedd 20:33

Nőnap alkalmából a Google Groundon gyűlt össze több cég vezérigazgatója és döntéshozó embere, hogy elmeséljék, milyen eredményei vannak a három éve létrehozott Nyitottak vagyunk kezdeményezésnek. A csatlakozni kívánóknak csak egyetlen alapelvet kell elfogadniuk, ez pedig a következő "Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra". Ezzel a mai napig 911 cég értett egyet, nagyvállalatoktól a kis családi cégekig (érdekes módon a jobboldali sajtó nem képviselteti magát az aláírók közt, se a Mediaworks, amely jelenleg az egyik legnagyobb lapkiadó Magyarországon). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, amiben az elektromos cigaretta rosszabb a hagyományosnál

Brownie 2016. március 8., kedd 17:15

Összeszedtük az eddigi kutatások eredményeit és szakértőhöz fordultunk, hogy tisztázzuk, a leszokni vágyóknak megéri-e egyáltalán e-cigire váltani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a közönyt és a magányt? Ideje önnek is tennie ellene.

Sákovics Diana 2016. március 8., kedd 15:45

“Az vagy, amit teszel!” Ez a 2014 tavaszán indult Hősök Tere kezdeményezés jelszava, a kezdeményezésben résztvevők célja pedig nem kevesebb, mint elérni, hogy egyre több ember, egyre többször tegyen és álljon ki másokért, hogy kirángassanak minket a közönyből is a passzivitásból. Hogy mire van szükség mindehhez? Leginkább arra, hogy felismerjük azokat a helyzeteket, amelyekben segítséget nyújthatunk másoknak, amelyeken változtathatunk, és érzékenyebbé is váljunk ezekre a szituációkra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön bunkó? Menjen meccsre!

Divany.hu 2016. március 8., kedd 14:52

Már közel százezren látták 18 órával ezelőtti feltöltése óta azt a videót, ami épp most látszik kiverni mindenkinél a biztosítékot. A Groupama Arénában ugyanis érzik a csíziót, most éppen a kilencvenes évekhez térnek vissza reklámspotjukkal, mondjuk más kérdés, hogy ahhoz is szarul. Arról van szó, hogy rúgni fogják a bőrt a hétvégén; a Fradi fog “fellépni” a Puskás Akadémia csapatával a Groupama Arénában, azaz ahogy ez lenni szokott, szaladgálnak majd a gyepen, és mutatják, milyen hasznos dolgokra mennek el a milliárdok.

Ez amúgy nem meglepő, van ilyen máskor is, viszont nem fogy úgy a jegy, vagy csak simán Nőnap van, szóval valamiért magas szellemi állapotban lévő nézőket óhajtanak a kilátókra, amire abból következtetünk, hogy e jeles nap alkalmából tőlük egy ízléstelenül hímsoviniszta, és hátborzongatóan gyenge egy percet kapott minden olyan hölgy, aki véletlenül szeretné a (magyar) focit.

A videóban egy focirajongó takarító (akit Fittikém alakít) egy dekoratív hölgyet kukkol (igaz csak térdtől lefele, milyen béna már!) a fociöltözőben, hogy aztán amikor a csaj kilép, megjegyzést tehessen a kezében lévő labdára, ami szép kerek. Értik! Kerek! 

UPDATE: Korábban azt írtuk, a videó készítője a Groupama volt. A Groupama Biztosító azonban elhatárolódik a felvételtől, idézzük Szabó Virág, a biztosító kommunikációs ügynökségi munkatársának leveléből: "A videó nem a Groupama Aréna, hanem a Ferencvárosi Torna Club videója volt, éppen ezért kérjük, amennyiben van rá lehetőségük, ennek megfelelően módosítsák a cikk tartalmát. Az oldalon megjelent, hétvégi fordulót népszerűsítő videó tartalma a Groupama Biztosító cégfilozófiájával és kultúrájával összeegyeztethetetlen. Tartalmáról és nyilvánosságra hozataláról a társaságnak nem volt tudomása."

UPDATE 2.: A Groupama Biztosító a Fradira mutogatott, de nem ők voltak a tettesek, hanem pont a Groupama Aréna maga! A 444-hez eljuttatott közleményben ez áll: "A tegnapi napon a Groupama Aréna hivatalos facebook oldalán megjelenő, hétvégi labdarúgó mérkőzést beharangozó videó a Lagardere Sports Hungary, azaz az aréna üzemeltetője és működtetője által került elkészítésre és publikálásra, a Ferencvárosi Torna Club és a Groupama Biztosító, valamint a klub további partnereinek bevonása nélkül. A Lagardere Sports Hungary elnézést szeretne kérni azoktól, akiket a tartalommal megbántott, és ezúton fejezi ki a hölgyek iránt érzett nagyrabecsülését és tiszteletét."

Az ugye nem lepi meg ezek után, hogy a Fradi is elhatárolódik az ízléstelen videótól, amit már eltakarítottak a Groupama Aréna Facebookjáról is?

A csomón kívül más tünete is lehet a mellráknak

ermiz 2016. március 8., kedd 12:35

Egy ausztrál nő abban a reményben osztott meg egy üzenetet a Facebookon, hogy segíteni tud másokon - írja a Mashable. Kylie Armstrong februárban vett észre néhány apró gödröcskét a melle alsó részén, melyek korábban nem voltak ott. Mivel aggódott, ezért az orvoshoz sietett, aki mammográfiára és ultrahangra is elküldte. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minél kövérebb, annál rosszabb a memóriája

Sákovics Diana 2016. március 7., hétfő 21:35

Az elmúlt évtizedekben egyre többen és egyre fiatalabb korban hízunk el, nemcsak azért, mert ma könnyebb hozzájutni az ételhez, mint valaha, nemcsak azért, mert sokszor a hizlaló koszt gyorsabb és olcsóbb, vagy mert jóval kevesebbet mozgunk, mint régen. Sokban a környezetünk, és az arra reagáló pszichénk tehet róla. A gasztropszichológusok rengeteg érdekes kutatásban bizonyították, hogy a tálalás, a színek, a fények, az ételtől való távolságunk, a társaság, a figyelmünk fókusza, az érzelmi állapotunk és a a korai tapasztalataink egyaránt befolyásolják, hogy mit és mennyit eszünk. Most pedig egy új kutatásból úgy tűnik, hogy az elhízásban a memóriánknak is szerepe lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 futós kérdés, amire a tudomány megpróbált válaszolni

Divany.hu 2016. március 7., hétfő 14:53

Egy átlagos ember életében azért nem túl sűrűn fordul elő, hogy lefutja a maratoni távot. Ehhez képest jön Eddie Izzard komikus és közli, hogy márpedig ő gyors egymásutánban huszonhétszer vesz részt ilyen versenyen. De nem ám azért, mert elgurult a gyógyszere, hanem Dél-Afrikáért fut, ezzel is emlékeztetve a népet Nelson Mandela 27 éves börtönbüntetésére. Igen, ez azt jelenti, hogy olyan 1134 kilométert fut pusztán jótékonyságból. Ez még akkor sem mehet könnyen a most 54 éves humoristának, ha feltételezzük, hogy egy kisebb kórház áll mögötte, hogy egészségügyileg semmi váratlan ne jöhessen közbe. 

GettyImages-510297396
Fotó: John Phillips

A Daily Mail természetesen összeszedett pár kutatási eredményt, amiket szem előtt tartva állítólag nagyobb eséllyel tudunk belefogni akár egy ilyen nagyszabású akcióba is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyen sok joghurtot, és a vérnyomása alacsonyabb lesz!

etelka 2016. március 7., hétfő 12:45

Heti öt vagy annál több adag joghurt segíthet a vérnyomás csökkentésében, ezt állítják legalábbis amerikai kutatók miután tetemes mennyiségű ember adatait elemezték ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés