Így nyaralj 30 napot idén 4 szabadnap felhasználásával

GettyImages-1448281315

Év elején még megbocsátható, ha az ember nem érzi magát a munka hősének. Sokan az előttünk álló esztendőt a hosszú hétvégék, áthelyezett munkanapok, munkaszüneti napok regisztrálásával kezdjük. Ilyenkor a nyaralási tervek is kezdenek már kibontakozni.

A TikTok tele van jobbnál jobb utazási ötlettel, mindenféle lifehackkel. A napokban felkapott témára mi is felfigyeltünk, Ági (agi.travels) indította el a munkaszüneti napok összefoglalásával foglalkozó videójában azt a meghökkentő felfedezést, hogy elég jól lehet a szabikkal 2023-ban trükközni. Idén például elég négy nap szabit kivenni ahhoz, hogy 30 napot is pihenéssel, nyaralással tölts.

Nézzük, hogy pontosan hogyan jön ki mindez!

Tervezz, és nyaralj minél többet a hosszú hétvégék idején

Az első adandó alkalom, hogy hosszabb időre kiszakadjunk a munka körforgásából pont ideális időben, az első negyedév közepén lesz. Márciusban 4 nap szabadsággal 8 napot tölthetünk kedvenc wellness-szállónkban, utazhatunk külföldre, vagy épp lazulhatunk a családdal.

Március 11–19. között kiheverhetjük a telet, és egy hosszú tavaszi nyaralást szervezhetünk 4 nap szabadság kivételével
Március 11–19. között kiheverhetjük a telet, és egy hosszú tavaszi nyaralást szervezhetünk 4 nap szabadság kivételévelPra-chid / Getty Images Hungary

Ezt egészen hamar követi a húsvéti hosszú hétvége (április 7–10. között), amit családlátogatásra is szánhatunk. De akik kibírták idáig szabadság nélkül, azok április 1. és 16. között 16 napot is utazgathatnak 8 nap szabadság felhasználásával.

Akik inkább a két rövid kirándulásra szavaznak, azoknak a húsvéti 4 napos és az április végi, május 1-jével egybekötött 3 napos kiruccanás is kapóra jöhet. Sőt, ráadásként ott van pünkösd is, ami május 27–29. között kínál szabi nélküli pihenési lehetőséget.

Nem csak nyáron lehet hosszan nyaralni

Ősszel október 23-a hétfőre esik, november 1-je pedig szerdai napra. Így október 21. és november 5. között 8 nap szabadság felhasználásával 16 napos utazást is tervezhetsz. Aki csak egy hétre szeretne kikapcsolódni a karácsonyi felhajtás előtt, annak a tiktokerek a november 1–5. közötti időszakot ajánlják, amivel csak 2 nap szabadságot használ el.

Végezetül pedig a karácsonyi ünnepeket is felhasználhatod hosszabb pihenésre, hiszen december 23. szombatra esik. Így 3 nap szabival december 23–31. között 8 napot tudsz lazítással tölteni.

Hogy jön ki a 30 nap nyaralás 4 nap szabival?

Azt, hogy hogyan tudsz egy teljes hónapnyi időt nyaralással, pihenéssel tölteni pusztán 4 nap szabadság felhasználásával, a Papírszárnyak nevű tiktoker foglalta össze nekünk:

@papirszarnyak 30 nap utazás 4 szabadnappal 😍 @agi.travels -nél láttam hasonló videót, csak én kicsit máshogy közelítettem meg az évet, de az elv nagyon hasonló 😊 #utazas #utazasitippek #utazás #magyartiktok #szabadnap #2023 ♬ Waiting For Love - Avicii
  • 5 napos kirándulás 2 nap szabival: március 15–19. (szerdától vasárnapig)
  • 4 nap húsvéti hosszú hétvégén: április 7–10. (péntektől hétfőig)
  • 3 napos utazás: április 29. – május 1. (szombattól hétfőig)
  • 3 nap pünkösd idején: május 27–29. (szombattól hétfőig)
  • 3 nap ősszel: október 21–23. (szombattól hétfőig)
  • 5 napos nyaralás 2 nap szabival: november 1–5. (szerdától vasárnapig)
  • 4 napos karácsonyi pihenés: december 23–26. (szombattól keddig)
  • 3 nap év végi kirándulás: december 30. – január 1. (szombattól hétfőig)

Ha összeadjuk a számokat, kijön a 30 nap, ami egy jó pont 2023-nak. Az pedig, hogy mi legyen az úti cél, már csak a vágyainkon és a családi kasszán múlik. Ajánljuk figyelmedbe tavalyi tippünket egy őszi kiruccanásra Mezőkövesd látnivalóival.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra