Így nyaralj 30 napot idén 4 szabadnap felhasználásával

GettyImages-1448281315

Év elején még megbocsátható, ha az ember nem érzi magát a munka hősének. Sokan az előttünk álló esztendőt a hosszú hétvégék, áthelyezett munkanapok, munkaszüneti napok regisztrálásával kezdjük. Ilyenkor a nyaralási tervek is kezdenek már kibontakozni.

A TikTok tele van jobbnál jobb utazási ötlettel, mindenféle lifehackkel. A napokban felkapott témára mi is felfigyeltünk, Ági (agi.travels) indította el a munkaszüneti napok összefoglalásával foglalkozó videójában azt a meghökkentő felfedezést, hogy elég jól lehet a szabikkal 2023-ban trükközni. Idén például elég négy nap szabit kivenni ahhoz, hogy 30 napot is pihenéssel, nyaralással tölts.

Nézzük, hogy pontosan hogyan jön ki mindez!

Tervezz, és nyaralj minél többet a hosszú hétvégék idején

Az első adandó alkalom, hogy hosszabb időre kiszakadjunk a munka körforgásából pont ideális időben, az első negyedév közepén lesz. Márciusban 4 nap szabadsággal 8 napot tölthetünk kedvenc wellness-szállónkban, utazhatunk külföldre, vagy épp lazulhatunk a családdal.

Március 11–19. között kiheverhetjük a telet, és egy hosszú tavaszi nyaralást szervezhetünk 4 nap szabadság kivételével
Március 11–19. között kiheverhetjük a telet, és egy hosszú tavaszi nyaralást szervezhetünk 4 nap szabadság kivételévelPra-chid / Getty Images Hungary

Ezt egészen hamar követi a húsvéti hosszú hétvége (április 7–10. között), amit családlátogatásra is szánhatunk. De akik kibírták idáig szabadság nélkül, azok április 1. és 16. között 16 napot is utazgathatnak 8 nap szabadság felhasználásával.

Akik inkább a két rövid kirándulásra szavaznak, azoknak a húsvéti 4 napos és az április végi, május 1-jével egybekötött 3 napos kiruccanás is kapóra jöhet. Sőt, ráadásként ott van pünkösd is, ami május 27–29. között kínál szabi nélküli pihenési lehetőséget.

Nem csak nyáron lehet hosszan nyaralni

Ősszel október 23-a hétfőre esik, november 1-je pedig szerdai napra. Így október 21. és november 5. között 8 nap szabadság felhasználásával 16 napos utazást is tervezhetsz. Aki csak egy hétre szeretne kikapcsolódni a karácsonyi felhajtás előtt, annak a tiktokerek a november 1–5. közötti időszakot ajánlják, amivel csak 2 nap szabadságot használ el.

Végezetül pedig a karácsonyi ünnepeket is felhasználhatod hosszabb pihenésre, hiszen december 23. szombatra esik. Így 3 nap szabival december 23–31. között 8 napot tudsz lazítással tölteni.

Hogy jön ki a 30 nap nyaralás 4 nap szabival?

Azt, hogy hogyan tudsz egy teljes hónapnyi időt nyaralással, pihenéssel tölteni pusztán 4 nap szabadság felhasználásával, a Papírszárnyak nevű tiktoker foglalta össze nekünk:

@papirszarnyak 30 nap utazás 4 szabadnappal 😍 @agi.travels -nél láttam hasonló videót, csak én kicsit máshogy közelítettem meg az évet, de az elv nagyon hasonló 😊 #utazas #utazasitippek #utazás #magyartiktok #szabadnap #2023 ♬ Waiting For Love - Avicii
  • 5 napos kirándulás 2 nap szabival: március 15–19. (szerdától vasárnapig)
  • 4 nap húsvéti hosszú hétvégén: április 7–10. (péntektől hétfőig)
  • 3 napos utazás: április 29. – május 1. (szombattól hétfőig)
  • 3 nap pünkösd idején: május 27–29. (szombattól hétfőig)
  • 3 nap ősszel: október 21–23. (szombattól hétfőig)
  • 5 napos nyaralás 2 nap szabival: november 1–5. (szerdától vasárnapig)
  • 4 napos karácsonyi pihenés: december 23–26. (szombattól keddig)
  • 3 nap év végi kirándulás: december 30. – január 1. (szombattól hétfőig)

Ha összeadjuk a számokat, kijön a 30 nap, ami egy jó pont 2023-nak. Az pedig, hogy mi legyen az úti cél, már csak a vágyainkon és a családi kasszán múlik. Ajánljuk figyelmedbe tavalyi tippünket egy őszi kiruccanásra Mezőkövesd látnivalóival.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek