#ÉLETEM

A nemi betegség messze a legnagyobb szexparánk

dívány.hu 2016. június 29., szerda 18:31

A Superdrug egy 2000 ember részvételével készült viszonylag reprezentatív felmérésben azt vizsgálta, hogy az amerikai és az európai internetezők mitől félnek a leginkább szex közben.

Top-Sex-Fears Asset-1
Fotó: Superdrug

Különféle kategóriákban értékelték ki az eredményeket, lebontották a kapott válaszokat nemek, kontinensek szerint is.

Az összesített eredményt a fenti képen láthatja, ebből kiderül, hogy toronymagasan attól félnek a legtöbben, hogy a partnerüknek van valamilyen nemi betegsége. A második helyen az óvszerszakadásból eredő nem kívánt terhesség áll, ezután jönnek csak a szexuális teljesítőképességre, illetve a testre vonatkozó parák.

A férfiak mindkét kontinensen a nemi betegségektől félnek a legjobban, az amerikai nőkhöz hasonlóan, az európai nők viszont attól tartanak a leginkább, hogy a partnerük nem akar óvszert viselni. A felmérés összes eredményét a képre kattintva érheti el.

Tengerparton nyaralna, de még nem döntötte el, merre? Segítünk!

travelo 2016. június 29., szerda 09:50

A magyarok kedvenc hagyományos tengerparti célpontjai Horvátország, Olaszország, Spanyolország és Görögország. Ön is ezek között vacillál, de még nem sikerült eldöntenie melyiket válassza? Íme néhány szempont:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készüljön, a keddi alvás a legpihentetőbb!

moana 2016. június 28., kedd 19:05

Alig kezdődött el a hét, de máris óriási stresszben van, nem kell aggódnia, könnyen lehet, hogy ma éjszaka alaposan ki tudja majd magát aludni. Legalábbis a briteknél így van, és ezt közel 5000 ember adatait összegezve derítették ki a kutatók. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A vonzóbb partnerrel rövidebb lesz a kapcsolat

Sákovics Diana 2016. június 28., kedd 18:42

Egy kapcsolat alakulása nyilván nem az abban résztvevők testi adottságain múlik. Elvileg. Egy rakás olyan kutatás van azonban, amiből kiderült: a kapcsolat jövője szempontjából sokszor igenis számít, hogy a felek hasonlóan attraktívak legyenek. Madeleine A. Fugère professzor a korábbi és a friss saját kutatási eredményeit foglalta össze a Psychology Today egy friss posztjában

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasznos vécékisokos világutazóknak

Edicsek 2016. június 28., kedd 08:56

Külföldi nyaralás előtt az emberek többsége utánanéz egy-két szónak, hogy legalább a "Jó napot!" és a " Köszönöm!" menjen hibátlanul. Sokan összeírják, miket akarnak megnézni és milyen tradicionális ételeket akarnak megkóstolni, esetleg utánanéznek az ország illemszabályainak is, de a legtöbb esetben van valami, ami kimarad: ez a mosdók sajátosságai. A Huffington Post azonban összegyűjtötte mire figyeljen a világban, mikor vécére megy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az apaság is hormonális változásokkal jár

Sákovics Diana 2016. június 27., hétfő 20:05

Nem újdonság, hogy a várandóság és az anyaság biológiai változásokat okoz a nőknél. Az, hogy a csipő szélesebb, a mell nagyobb lesz szemmel látható, az viszont kevésbé, ami odabent, a szervezetünkben történik. Az anyasággal az agy szürkeállományában új idegsejtek és új idegsejtek közötti kapcsolatok keletkeznek, a nők testét pedig elárasztják a hormonok. Mindeközben mi történik a férfiakkal, akik apák lesznek? Semmi. Nekik azért is nehezebb az apaszerepet felvenniük, abba belelazulniuk, mert nincs olyan biológiai, hormonális támogatás a háttérben, ami kihozhatná belőlük az ősapát. Legalábbis ebben a tévhitben éltünk az elmúlt évtizedekben, és gyakran ezzel is magyaráztuk a szegényes vagy nehézkes apai viselkedést. Mára viszont a lelkes kutatóknak köszönhetően tudjuk: van mérhető biológiai háttere annak, hogy ki mennyire viselkedik apaként. Köszi a klassz cikket Greater Good, köszi Berkeley!  

shutterstock 420785857
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egészség nem a futásnál, hanem a kényelmes cipőnél kezdődik

S-W. Zsó 2016. június 27., hétfő 16:37

A brit Lábgyógyászati Társaság friss felmérése szerint a kezdő futók - vagy más sportot űzők – körében azért olyan gyakoriak a sérülések, mert nem a megfelelő edzőcipőt választják. A megkérdezettek 43 százaléka bevallotta, a fájdalom ellenére is tovább viseli a kényelmetlen futócipőt, kétharmada pedig addig nem cseréli le azt, amíg viselhetetlen lesz – írja a Daily Mail. Ráadásul vannak, akik egyszerűen azért döntenek így, mert a cipő nagyon jól néz ki vagy túl divatos ahhoz, hogy másra váltsanak. Szűcs Csabát, a Spuri futóbolt szaktanácsadóját, üzletvezetőjét – és magyar maratoni csúcstartót - kérdeztük, hogy milyen következményei lehetnek a hanyag hozzáállásnak, és hasznos tanácsokat is kaptunk futócipő vásárlásához

shutterstock 93871717
Távolról sincs vége, olvasson még »

Búcsút int a szexista reklámoknak az Unilever

ermiz 2016. június 27., hétfő 12:31

A Dazed örvendeztetett meg minket azzal a hírrel, hogy a világ egyik legnagyobb cége végre felhagy a reklámjaiban a női szerepek sztereotipizálásával, ami nagyjából kimerül a szexistennő kitálalja a vacsorát típusú reklámokban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez kell az Eb-győzelemhez az idegtudomány szerint

S-W. Zsó 2016. június 26., vasárnap 17:03

A labdarúgó Európa-bajnokságon nyilván mindenki a saját nemzetének drukkol, de tegyük fel, hogy egy nagy sportesemény elején teljesen objektíven választunk ki egy csapatot, akinek szurkolni fogunk, mert győzelmét esélyesnek tartjuk. A mérlegelés nem egyszerű feladat, és a szövetségi kapitányoknak ugyan lehet, hogy jók a megérzéseik, amikre egy keret összeállításakor és a felkészülés során gyakran hagyatkoznak, de valljuk be, ez a módszer nem egy egzakt tudomány. Sanszos azonban, hogy a labdarúgó reménységek sikerét az intuíciónál sokkal pontosabb eszközökkel előre lehet jelezni. Olyan információk felhasználásával, amik a legújabb kutatásokon alapulnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni kell a capoeiráról, avagy a táncba bújtatott harcművészetről

S-W. Zsó 2016. június 26., vasárnap 14:34

A 19. században még tiltott volt a gyakorlása, sőt egy ideig alvilági küzdősportnak számított, mára azonban az egyik legnépszerűbb mozgásformává nőtte ki magát az afrikai kultúrából eredő brazil harcművészet. Ellátogattam az ABADÁ-Capoeira csoport egyik budapesti edzésére, ahol a csapat vidáman izzadt, én meg libabőrös lettem attól, amit a gyakorlás végén láttam és hallottam.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hagyja a nyáron unatkozni a gyereket, szüksége van rá

Sákovics Diana 2016. június 26., vasárnap 08:19

Ma reggel éppen aggodalmaskodva nézegettem a naptárat, hogy mit kezdek a fiam nyári szünetének a még szabad két hetével. A többi megvan, lesz tábor, nyaralás, unokatesózás: nem fog unatkozni. Kivéve persze abban a két hétben. De vajon jót teszek a gyerekkel, ha nem hagyom unatkozni egy percig sem? Vajon tényleg érdemes őt programokkal lekötni egy egész nyáron át? A pszichológusok szerint a válasz egyértelmű nem. Köszi az útmutatást Quartz!

shutterstock 202508779
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szem előtt van, mégis láthatatlan probléma – Ismerje fel a zaklatás jeleit!

S-W. Zsó 2016. június 25., szombat 19:52

„Csak chaten írogat, egyébként hozzám se nyúl.” „A volt páromról van szó, soha nem bántana.” „Csak azért füttyentget és trágárkodik, mert bókolni akar” - egyik magyarázat sem számít enyhítő körülménynek. Tipikus megnyilvánulások ezek olyan áldozatoktól, akik bagatellizálják a problémát, pedig minden, amiben az egyik fél olyan helyzetbe kényszerül, amely nem egyezik saját akaratával, zaklatásnak számít.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 meglepő dolog, ami elszínezheti a fogainkat!

ST 2016. június 25., szombat 16:54

Tudjuk, hogy a jó megjelenés egyik alapkelléke a rendezett és fehér fogsor. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sajnos bizonyos ételek és italok elszínezhetik a fogainkat. Ilyenek a kávé, a vörösbor, a szójaszósz vagy egyes bogyós gyümölcsök. Itt azonban nincs vége a felsorolásnak, ahogyan az a Women's Health cikkéből is kiderült. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha pozitív vagy bevonzod a pozitív dolgokat? Francokat.

Sákovics Diana 2016. június 24., péntek 19:43

Hogyan lehetünk boldogok? Egyáltalán mi a boldogság? Vajon boldogok vagyunk-e akkor is, ha néha dühöngünk, szomorúak vagyunk vagy elesettek? És létezhet-e boldogság a negatív érzések nélkül? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológussal, családterapeutával a Tilos rádió szombati Teszt és lélek című műsorában

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha lecsap a vihar a fesztiválra, ne a nagyszínpadba kapaszkodjon!

Edicsek 2016. június 24., péntek 17:03

Nyolcvan ember sérült meg a németországi Rock Am Ring fesztiválon, amikor hatalmas viharban áramcsapás érte a szórakozókat, ráadásul ez nem is először fordult ott elő. Vihar és fesztivál nálunk is van, sőt olyan eset is, mikor ez a kettő együtt jár, ezért annak néztünk utána, kell-e aggódni, ha villámlani kezd a koncert közepén. Vagy bárhol, amikor szabadtéren vagyunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google Pegmanje is ünnepli a pride-ot

Edicsek 2016. június 24., péntek 15:44

A Google Maps kis sárga embere, Pegman is készül a Pride-ra, méghozzá szivárványszínű köpenyt vett magára, hogy meleg szuperhősnek tűnjön. A Googe teljes mellszélességgel kiáll a Pride mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 bőrprobléma, ami a nemi szervet (is) érintheti

Brownie 2016. június 24., péntek 08:09

A bőrirritáció nem feltétlenül a borotvahasználat eredménye, ráadásul ha a kellemetlen érzést és viszketést foltok vagy kiütések is kísérik, esélyes, hogy valamilyen bőrproblémával állunk szemben. Nem kell rögtön megijedni, ha valami szokatlant tapasztal tisztálkodás közben, de lehetőleg forduljon minél előbb szakemberhez, ha az alábbi bőrelváltozások valamelyikét észleli odalent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nyári megfázás nem vicc

Dívány 2016. június 23., csütörtök 12:57

Csillapíthatatlan fejfájás szerdán, pokoli torokkaparás csütörtökön, és péntekre már biztos voltam benne, hogy ennek a hétvégének lőttek. Novemberben rezignáltan vettem volna tudomásul, hogy ágyban, párnák közt, ipari mennyiségű C-vitamin és zsebkendő társaságában, sapkával a fejemen sállal a nyakamon vészelem át az első napokat, de hát most nyár van, kinek van ehhez kedve, kinek van erre ideje és egyébként is. Mire emberek közé merészkedtem, kiderült, hogy sok ismerős járt úgy mint én, mert a megfázás/nátha nem őszi és téli betegség, jobb, ha felkészül rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért hiszünk a horoszkópunknak

Sákovics Diana 2016. június 23., csütörtök 08:00

Bika vagyok. Állítólag impulzív, csökönyös, birtokló és imádom a pénzt. Legalábbis a horoszkópom ezt állítja. Arról bezzeg semmit sem mond, hogy mennyire odavagyok a tudományért, és milyen szkeptikus tudok lenni az ezotériával szemben, és mennyire komikusnak tűnik számomra, hogy a születésem bolygóállásaival összefüggne, milyen vagyok. A saját érzelmi viszonyulásomtól függetlenül azonban az asztrológia elképesztően izgalmas dolog. Már időszámításunk előtt nyolcszáz évvel is hittek benne a mezopotámiaiak, ahogy azóta is sokan mások. Ma mondjuk az asztrológiából a legtöbben azt a leegyszerűsített szeletet látjuk, ami leginkább a horoszkópkészítésben teljesedik ki. De vajon miért olyan jól eladható termék ez? Miért hisz valaki a horoszkópjának? Mit ad neki? És vajon milyen válaszai vannak ezekre a kérdésekre a pszichológiának? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettünk Péter Annával a Pannon pszicho podcast tizedik adásában. Itt meghallgathatja. Autózás és házimunkához is remek, a gép előtt szöszöléshez pedig olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak rám néz, és megmondja hogyan lesz jobb az életem

Kurán Zsuzsa 2016. június 22., szerda 20:54

Varázsló vagy? Esetleg orvos? Tényleg belém látsz? Már elemzel engem? Uh, akkor óvatosan fogalmazok.

Ilyen és ehhez hasonló első reakciókkal gyakran találkozom, amikor kiderül, hogy pszichológus vagyok. Persze ma már egyre többen döntenek úgy, hogy ha valamilyen élethelyzeten nem tudnak túljutni, akkor pszichológushoz mennek, azonban sokak fejében így is élnek még tévhitek a szakmáról. A legtipikusabbakat gyűjtöttem össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Expressz nyaralás vízparton, két keréken

travelo 2016. június 22., szerda 19:16

Nagyon kevés szabadsága van, de nem akar lemondani a nyaralásról? Jó lenne valami sportosat csinálni, de közben a vízpart közelsége se esne rosszul? Ezen a három helyen mindkettő meglesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

,,Menj innen, nem kell nekünk egy kíváncsiskodó!

Farkas Edina Lina 2016. június 21., kedd 18:12

Napi kétszáz kilométert zötykölődik földutakon, a telefonja szinte bármikor csöröghet, a munkaköri feladatait pedig az élet alakítja. Muncz Lilla, akinek a nevével már találkozhatott a dél-alföldi tanyavilágot bemutató riportunkban, arról mesél, hogy milyenek egy tanyagondnok mindennapjai. Portréja egyben felütése új sorozatunknak is, amelyben olyan nőket és férfiakat mutatunk be, akiknek munkájáról az átlag reakció még mindig az, hogy dehát ez olyan lányos/fiús szakma!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Európai Unió mind a 28 tagországa elfogadta a melegek jogegyenlőségét

dívány.hu 2016. június 21., kedd 18:08

Mind a 28 tagállam által elfogadott konklúziókra jutott az Európai Unió Tanácsa még múlt pénteken, június 17-én az európai melegjogokat, egészen pontosan az LMBTI-személyek egyenlőségét illetően. Az erről szóló közleményt erre találja meg.

Nagyon röviden az a lényeg, hogy a Tanács kimondja: semmilyen diszkrimináció nem engedhető meg az LMBTI emberekkel szemben e státuszuk alapján, és egyúttal felkérte az Európai Bizottságot, hogy évente - már 2016-ban is - készítsenek egy felmérést arról, hogyan alakulnak az egyenlőségi kérdések az Unión belül. A határozat alapján felkérték a tagállamokat, hogy segítsék azon szervezetek munkáját, amelyek az LMBTI-személyek egyenlőségét tűzték ki célul és fokozzák az ilyen szervezetek intézményi támogatását.

A konklúzióknak természetesen kötelező érvényük nincs, viszont egy komoly jelzés arra, hogy az Európai Unió egésze nagyon komolyan gondolja az emberek közötti egyenlőséget, hiszen a Tanács konklúzióit ezúttal mind a 28 tagállam elfogadta, köztük a korábbi próbálkozást márciusban a Nemzeti Alaptörvényben foglalt családi értékekre hivatkozva megvétózó Magyarország is.

(Pinknews)

Ha nem akar térképet az arcára, vigyázzon a napfénnyel!

Dívány 2016. június 21., kedd 16:54

A kifejezetten szerencséseknek nem kell foglalkozniuk a tekergőző kis erek jelentette esztétikai kihívással, a többség azonban előbb-utóbb biztosan találkozik ezzel a problémával. Jó esetben csak a lábakon, rossz esetben akár az arcon is megjelenik a pókháló-szerű érhálózat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, hogy a vonzalomból kapcsolat legyen

Sákovics Diana 2016. június 20., hétfő 21:08

Mostanában úgy tűnik, kevésbé élvezzük az ismerkedés időszakát, annyira, hogy Tari Annamária pszichoanalitikus szerint a többség legszívesebben ki is hagyná a kapcsolatból az egészet. Ez persze abból a szempontból érthető, hogy ebben a szakaszban rengeteg a bizonytalanság. Eleve nehéz néha eldönteni, hogy van-e egyáltalán vonzalom, hogy a másik vajon szintén a potenciális partnert látja-e bennünk, vagy csak szeret velünk lógni, esetleg jól érzi magát a közelünkben, de nem áll készen egy kapcsolatra. Persze ezeken túl is számos érzelmi viszonyulás lehetséges, hiszen mindannyian máshogy, más igényekkel, elképzelésekkel, vágyakkal és más múlttal is érkezünk egy ismeretségbe.

Létezik viszont néhány tudományosan alátámasztott technika, ami általában erősíti az emberek közötti vonzalmat, így esetünkben hozzásegíthet ahhoz is, hogy a vonzalomból párkapcsolat legyen. Madeleine A. Fugère pszichológia professzor most négy ilyen hasznos tanácsot szedett össze a Psychology Today oldalán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés