Gregor Bernadett, a háziasszony civil élete és szépségpraktikái

gregor-bernadett-cover

A különleges szépségű színésznőnek, aki az ország talán legszeretettebb operaénekesének lányaként született, sok elvárással kellett megküzdenie, hogy szakmájában és magánéletében is önmaga lehessen. Ugyan sokszor szerepelt különböző sajtóorgánumok hasábjain, a Dívány.hu olvasói most új oldaláról ismerhetik meg Gregor Bernadettet, az édesanyát, a háziasszonyt, az állatbarátot, a nőt.

Az egyszerre mély és vidám beszélgetés során a színművésznő úgy avatott be hétköznapjaiba, mintha csak régi barátnők volnánk.

Küzdelmes volt kitörni az elvárásokból mint Gregor József lánya, vagy mint egy kivételes szépség? Jelentett ez előnyt vagy hátrányt az életben és a pályán?

Édesapámat mindenki ismerte és szerette, Szegeden előre köszöntek neki az emberek az utcán. Én ebbe születtem bele, nekem ez volt a természetes. Abból viszont sosem csináltam titkot, hogy én szörnyen éreztem magam az egyetemi évek alatt. Stresszel és szorongással, önmarcangolással teli időszak volt. Apám miatt soha nem kivételezett velem senki, a mezőny csinos lányok tekintetében pedig nagyon erős volt: Marozsán Erika, Kéri Kitty, Schell Judit. Én viszont nem éreztem magam különösebb szépségnek… Ezeket az éveket nagyon megszenvedtem, kezdtem rájönni, milyen nehéz pályát választottam.

Az édesapja nem próbálta meg lebeszélni erről az útról?

Nem is mondtam neki, amikor felvételizni mentem a Színművészetire… De később sem próbált meg lebeszélni, hiszen neki (is) annyi mindent, oly sok szépet adott a pályája, annyi örömet és sikerélményt, hogy nem volt mitől megóvnia.

Gregor József stúdióban Kincses Veronikával
Gregor József stúdióban Kincses Veronikával

Mikor jött a fordulat? Hogyan vált örömmé a játék?

Próbáltam tenni a dolgom önmagamként, a legjobb tudásom szerint, de sokáig tartott feloldódnom a színpadon. Ezt a szakmát leginkább a gyakorlatban lehet megtanulni, én legalább 8-9 éve játszottam már, amikor először mertem kivárni és hatásszünetet tartani, feloldanom magamban a görcsös megfelelési kényszert a rendező felé, ráébredni, hogy a néző barát, nem ellenség. Onnantól örömből játszottam, és szerencsére édesapám ezt még megtapasztalhatta.

Gregor Bernadett Cecile szerepében Herczeg Ferenc Kék róka című regényéből készült színmű próbáján a budapesti Újszínházban 2019. október 9-én
Gregor Bernadett Cecile szerepében Herczeg Ferenc Kék róka című regényéből készült színmű próbáján a budapesti Újszínházban 2019. október 9-énSoós Lajos / MTI

A szerepekben megadatott kilépni a díva, a szép nő „skatulyájából”?

Szerencsém volt, a régi Nemzeti Színházban, azóta Pesti Magyar Színházban, korábbi főiskolai tanárom, Iglódi István igazgatása alatt évente legalább egy-két főszerepet eljátszhattam, mégpedig Júliától Elektráig a legnagyobb drámai hősnőket. Ezeket a szerepeket hihetetlenül élveztem. Színésznőként leginkább, úgy érzem, ezek állnak közel hozzám. De mivel Szegedtől Egerig, Szolnokon és Budaörsön át sok színpadon megfordulhattam, szerencsére volt alkalmam másként is megnyilvánulni: például Nyertes Zsuzsival egy kabaréestben, ami eleinte nem volt igazán komfortos, de nagyon megszerettem. Gergely Robi egy szerep kedvéért egyszer elvitt fogtechnikushoz, hogy egy rémes protézist csináltasson nekem, majd kitömtek és szemüveget adtak rám, én pedig végtelenül élveztem. A nézők meg sem ismertek.

Az életben melyik habitus áll közelebb az egyéniségéhez?

A komoly kevésbé. Néha csak remélem, hogy nem készül a közértben biztonsági felvétel, annyit viccelődünk Álmossal, a fiammal bevásárlás közben. Civilként én egy türelmes, dolgos háziasszony vagyok, 2 gyermek édesanya, 5 macska és 2 kutya büszke tulajdonosa, aki tusolókontyban, farmerben és pólóban szalad le a boltba, ha a főzéshez még kell valami. Olyankor az emberek leginkább fel sem ismernek. Ha mégis, annak örülök, és nagyon jólesik.

Pedig Gregor Bernadettnek nem lehet könnyű észrevétlennek maradni…
Pedig Gregor Bernadettnek nem lehet könnyű észrevétlennek maradni…

Hogy telik egy átlagos napja manapság?

A házi kedvencekkel kapcsolatos teendők foglalják le a kora reggeleimet, majd kakkukosóra-funkcióra váltok, amikor a kamasz fiam ébresztgetem, aki 3-4 sikertelen kísérlet után kel csak fel. A délelőtti próba előtt kutyát sétáltatok, hazafelé pedig bevásárolok. Otthon ebédet főzök, mire Álmos fiam hazaér. A nagyfiam hangmérnök és programozó, őt a maga 27 évével már nem én látom el naponta. Az esti színház előtt általában belefér még egy kutyasétáltatás.

Mi Gregor Bernadett táplálkozási tanácsa nőtársainak? Mi a tökéletes alak megtartásának titka?

Oh, én sem vagyok mindig elégedett, most is van rajtam pár kiló, amitől szabadulni szeretnék… Akkor tudok jól táplálkozni, ha este előadás van, olyankor ugyanis a vacsora elmarad. Előadás előtt nem szeretek enni, az eltompít. Hogy el ne tunyuljak, inkább kihagyom. Viszont, ha nincs sok munka, én is hajlamos vagyok jobban elengedni magam. Így van ez a sporttal is, a jógát nagyon szeretem, de időszakosan jön rám a lelkesedés. Amikor ellustulok, a mozgás a napi többszöri kutyasétáltatásra korlátozódik a Gellért-hegy dimbes-dombos talaján föl-le, illetve heti egy-két kocogásra a kutyákkal. Ugyanakkor megpróbálok odafigyelni arra, hogy minőségi ételeket fogyasszak: fehérjeturmixot, vitaminokat, étrend-kiegészítőket, multivitamint, marha- és halkollagént, és emellett sok folyadékot iszom. Fehérjeszelet is mindig van a táskámban. Ha például megállok egy benzinkútnál, és rám tör az éhség, azzal sokkal jobban járok, mint ha a pékpultból választanék valamit.

Büszkén vállalhatja korát a kétszeres édesanya
Büszkén vállalhatja korát a kétszeres édesanya

Bátran vállalja korát, szépségápolási praktikái közül mit javasol hölgytársainak?

Van egy rövid reggeli arcápolási rutinom, amit kifejezetten élvezek. Szeretem a pakolást, a hajápolást, és feltölt, amikor ezzel foglalkozhatok. Évente egyszer orvosesztétikai kezelésre is el szoktam menni, hogy megőrizzem a jelenlegi állapotokat. Ezzel, úgy gondolom, nagyon szépen karban tudja az ember tartani magát.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek