KARÁCSONY

Így terítse meg ízlésesen az ünnepi asztalt

Edicsek 2013. december 24., kedd 13:15

Karácsonykor együtt a család, vendégek jönnek-mennek, és a közös családi vagy baráti összejövetelek legtöbbször óriási ünnepi ebédbe vagy vacsorába torkollnak, ahol az ételek mellett kiemelt fontossággal bír a teríték is.

Sokan ilyenkor veszik elő a porcelán és/vagy ünnepi étkészletet, a régi családi kincseket, és mindent, ami értékes. Ugyanakkor szögezzük le a legelején: nem attól lesz ünnepi a teríték, hogy ezüst villával eszik a sülteket és metszett kristálypohárba töltik a kólát. Az ünnepi teríték lényege sokkal egyszerűbb: elég, ha csak más, mint a hétköznapokon. Szóval figyeljen oda kicsit jobban, díszítse fel valamivel szebben az asztalt, mint egy sima szerdai vacsora alatt. Összeszedtük, hogyan érdemes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erre figyeljen, ha karácsonyi pótizzót vesz!

julien 2013. december 23., hétfő 13:07

Tipikus szituáció villamossági és barkácsszaküzletekben, hogy advent idején – lehetőleg az utolsó pillanatban – beront a vevő tajtékozva, hogy nem működik a karácsonyi izzósor, fényfüzér, világítás, ide a pótizzóval! Az eladó ilyenkor udvariasan visszakérdez: "Természetesen tartunk, milyen típust adhatok?" Mire jön az ingerül válasz: "Hát karácsonyit!" Ez a válasz megfelelt volna a nyolcvanas években, a rossz hír azonban az, hogy ma már több izzótípust is gyártanak, ezért nem árt boltba szaladás előtt megnéznünk, milyen pótizzóra van szükségünk. Akkor sincs még nyert ügye, ha már előre készült, és eleve a kiégett izzóval a zsebében érkezik: önmagában ez még nem elég segítség, és zavarbaejtő kérdésekkel szembesülhet. Most Molnár Zoltán, egy villamossági bolt szakembere segít, hogy tudja, miért kérdezgetik, és miket kell válaszolnia, 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket ajándékozhatja bringaőrülteknek karácsonyra

velo.hu 2013. december 22., vasárnap 12:52

Idén vásárolta meg első kerékpárját, vagy akad olyan ismerőse, családtagja, aki épp nemrég újított be egy bringát? Ez a karácsonyi ajándékok válogatásakor pont kapóra jöhet! Három árkategóriában (és a végén kicsit afelett) szedett össze pár olyan hasznos, praktikus és menő dolgot a velo.hu, amik nem szériatartozékok, így meglepheti velük újbringás ismerősét. Vagy időben adja le a drótot szeretteinek, ön mire vágyna ezek közül most, hogy már tud a létezésükről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég volt! Idén nem az autóban töltjük a karácsonyt!

Rigoberta 2013. december 21., szombat 20:13

Ha elég nagy a család, minden évben iszonyú szervezés a karácsony este, és karácsony első pár napja. Vannak családok, ahol már az októberben megkeződik a diplomáciai egyeztetés a programról, és csak drukkolhatunk hogy végül senki se sértődjön meg.

A férjemmel 8 éve élünk együtt, mindkettőnk oldalán szép nagy a család, egész évben sokat találkozunk a – mostmár – nagyszülőkkel, karácsonykor is szeretünk együtt lenni. Így az elmúlt nyolc év (nem, nem eemútnyócév) minden karácsonya azzal telt, hogy kora délután felkerekedtünk, és meg sem álltunk késő estig, mert azt nem lehet, hogy valamelyik szülőkkel ne karácsonyozzunk – szerencsére mind egy városban lakunk.

Nem volt különösebb presszió a család részéről, csak működtek a régi beidegződések, mi “összefésültük” a két családot, és ennek a legegyszerűbb (és egyetlen működő) módja volt az, hogy itt is egy kis karácsony, meg ott is egy kis karácsony.

Eddig nem volt okunk máshogy csinálni. Amíg csak ketten voltunk, kényelmes volt ez így, mindenki jól járt, én nem főztem, max. a süteménydömpingbe szálltam be pár rúd bejglivel, a szülők (mostmár nagyszülők) örültek, hogy együtt vagyunk, nekünk meg bőven ráért este 10-kor is ketten karácsonyozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 ajándék utolsó pillanatra

mark_twain 2013. december 21., szombat 11:08

Ajjaj, már állítják a karácsonyfákat, benyomták a karácsonyi playlistet, és végképp halálra nyomasztják a karácsonyi kirakatok? Az ajándékvásárlás mindezek ellenére sem könnyű dolog, főleg, ha az ember az utolsó pillanatra hagyja a dolgot. Ebben a cikkben azoknak szeretnénk segíteni, akik hajlamosak erre, vagy csak nem szokták tudni, hogy mit vásároljanak, esetleg lenne éppen ötletük - mondjuk egy könyv, egy utalvány -, de vonakodnának ilyesmivel készülni, mert úgy gondolják, nem illik. Hát most eláruljuk: simán megtehetik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyógyajándék: ízesített karamellkrém

LS 2013. december 20., péntek 10:45

Ha valami annyira jó, hogy egész nap bírnánk enni, az a karamell. Ha ez a valami ráadásul még gyógyászati célból is fogyasztható, tehát az ember rá van kényszerítve, hogy egye, az külön siker.

A sós karamell őrület már végigsöpört a neten és a gasztrobloggerek konyháján, így nem lehet kihagyni, hogy a karamell más formában is taroljon. Ami tökéletes gasztroajándékká teszi, az az, hogy gyorsan elkészül, mindenki meg tudja csinálni, látványosan dekorálható, ráadásul áldani fogják érte a nevünket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne hagyja utolsó percre a karácsonyfavásárlást!

Dívány 2013. december 17., kedd 16:28

Bár sokan döntenek a műfenyők mellett, épp azért, mert így rengeteg stressztől kímélik meg magukat évről évre (és hosszú távon anyagilag is jobban megéri), azért idén is sok helyen valódi fenyőfa lesz majd a lakás dísze az ünnepek alatt. A hajtás után adunk egy kis betekintést abba, hogy mire számítson, ha szeretné, hogy valódi fenyőillat lengje be otthonát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket vegye karácsonyra a gyerekszobába

Toma 2013. december 17., kedd 10:28

Már foglalkoztunk vele, hogy milyen ajándékokat lehetne venni a nappaliba, illetve hogy milyen karácsonyi akciókkal szolgálnak különböző áruházak. De ki mondta, hogy a gyerek nem örül, ha valami jópofa, gyerekszobába való dolgokkal lepjük meg?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is allergiás a karácsonyra?

Dívány 2013. december 16., hétfő 22:03

Nem, most nem arról van szó, amikor valaki már herótot kap a Last Christmastól és a szeretet jegyében egymást taposva vásárlástól, hanem azokról, akik szó szerint allergiás rohamot kapnak ilyenkor. Bármennyire is érdekes, az illatosítók, a stressz, sőt még a karácsonyfa is okozhatnak problémát az arra hajlamosaknál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van hova menekülni az ünnepek alatt

mark_twain 2013. december 16., hétfő 09:51

Az ünnepek alatt sokan lelépnek inkább a városokból, ezzel megússzák az őrült bevásárlókat, az őrült közlekedőket, és az őrült családtagokat. Nem mellesleg pedig igyekeznek a körülményekhez mérten minél inkább kipihenni az év fáradalmait, és lehetőleg feltöltődni, hogy minél kevésbé erőltetett mosollyal térjenek vissza a munkahelyükre. De vajon hova érdemes ilyenkor menni? Wellnessre vágyik? Eldugott erdei falura? Az ország egyik legjobb borvidékére? Szeretne esetleg vízpart mellett lenni? A Díványon ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani: összegyűjtöttünk pár olyan kisebb-nagyobb települést, ahol nyugodtan lazítani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszívhatja, ha lendületből vásárol

.syl. 2013. december 15., vasárnap 18:52

Rohamosan fogynak a napok karácsonyig, és már a napi 48 óra sem lenne elég arra, hogy megvegyünk/elkészítsünk minden ajándékot, mézeskalácsot, ételt, úgyhogy jön a pánik, a kapkodás és az esztelen vásárlás. Fogy a keret, de mit nekünk, hát ott a nulla százalékos THM, a másik tévéhez meg hitelkártyát ajánlanak, hát miért ne?! Morvai Gábor, a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat vezetője szerint éppen ezt a hozzáállást kell kerülnünk, ha nem akarjuk a következő évre jól eladósítani magunkat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen olcsó, de frappáns ajándékot a fürdőszobába!

ddme 2013. december 15., vasárnap 14:54

Olcsó konyhai kiegészítőket csak azoknak a szeretteinknek vehetünk karácsonyra, akik nem csak a mikrokaját melegíteni járnak a konyhába. Fürdeni viszont remélhetőleg tényleg mindenki szokott, úgyhogy ha tényleg nincs ötlete, vásároljon valami idevalót! Adunk is pár tippet, melyeknél az ár és a hasznosság mellett az esztétikumra is odafigyeltünk, amikor az alábbi listánkat összeállítottuk.

A fürdőszoba általában az egyik olyan hely a lakásban, ahol mindenki nyugodtan lehet egy kicsit magában, felfrissülhet, relaxálhat és kellemesen pihenhet mindenféle zavaró külső hatás nélkül. Nem nehéz ezt a helyiséget feldobni különféle kiegészítőkkel, csak tudni kell, hogy az ember mit keressen (és persze azt is, hogy a szóba jöhető ajándéklehetőségek közül mi illik a megajándékozott fürdőszobájába). Próbáltunk ismét olyan pénztárcakímélő ajándékokat találni, amelyeket nyugodtan adhat karácsonyra, és biztos lehet abban, hogy örülni fognak neki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a jogok illetik meg, ha karácsonyra vásárol

Vackor Virág 2013. december 15., vasárnap 11:53

A karácsonyi ajándékok vásárlásakor (és mindenkor máskor is) gondoljunk arra az eshetőségre, hogy mi van akkor, ha az ajándék nem tetszik, nem jó méretben vagy esetleg hibás. Jó, ha tudjuk, mik a jogaink, és mi múlik a kereskedőn, és ha kell, érvényesítsük akaratunkat.

Összegyűjtöttük a legfontosabb és leggyakoribb esetekre vonatkozó szabályokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a csillogó gömböket? Díszítsen csillámos pizzával!

Edicsek 2013. december 14., szombat 14:14

Klasszikus karácsonyfadíszeket gyakorlatilag bárhol beszerezhet, legyen szó gömbről, csillámos csúcsdíszről, szalmafigurákról, vagy cuki, Mikulásnak öltözött rénszarvasról esetleg hóemberről. Mi viszont a legdurvább giccshatáron is kívül eső, kimondottan extrém, mondhatni különc díszeket térképeztünk fel, amiket a galériában meg is mutatunk. 

Ha minden évben beszerez egyet, akkor nyugdíjas korára biztos hogy ön lesz a legmenőbb nagyszülő a környéken, persze ha eléggé vigyáz mondjuk a balerina malacra, vagy csillámos pizzára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+2 karácsonyi dalszöveg cikis szülőknek

Vackor Virág 2013. december 14., szombat 12:42

Az éneklés van, hogy egy szülőnek csak úgy zsigerből jön, míg másoknak szükségük van valami aha-élményre, hogy felfedezzék, teljesen mindegy, hogy milyen a hangjuk, énekelni jó dolog. Főleg a gyerekekkel.

Ha önök is olyan ciki szülők, mint amilyenekkel tele a szerkesztőség, és egyetlen karácsonyi dal szövegére sem emlékeznek már, itt egy kis puska, hogy mégse legyen teljes az égés, ha énekelni kéne, akár az ovis karácsonyi ünnepélyen, vagy éppen a családi szenteste.

Ezért készítettünk egy válogatást, amellyel felidézhetjük a gyerekkorunkban még ismert klasszikus karácsonyi énekeket. Összeállításunkkal segítünk a dalra fakadásban, hogy se a szöveg-, se a dallamismeret hiánya ne legyen akadály.

Ha pedig semmiképpen sem énekel, még mindig készíthet ezekből egy karácsonyi playlistet a YouTube-on.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legtutibb adventi vásárok a szomszédban

zezse 2013. december 13., péntek 16:46

Valamit tudnak az osztrákok, nem véletlenül mennek annyian Bécsbe adventkor, de a többi városba kevesen jutnak el, pedig ott is hangulatos vásárokra lehet bukkanni. Grazban, Mariazellben és Bad Gleichenbergben egyaránt izgalmas vásárokra lehet akadni, sőt gyakorlatilag a teljes ország egy nagy adventi vásárrá válik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilenc társas karácsonyra kicsiknek és nagyoknak

Koncz Andrea 2013. december 13., péntek 13:23

Mit vegyen, aki igazán jó társast szeretne adni karácsonyra? Ezzel a kérdéssel támadtam le Gyimesi Andrást, aki a Magyar Társasjátékos Egyesület tagjaként már korábban is segített nekünk társasjátékos témákban. Az ő ajánlásaiból állt össze az alábbi lista, amelyen jócskán találhatók olyan játékok, amelyek nem fognak szembejönni minden teszkóban.

shutterstock 45875740

Arra azért figyeltünk, hogy a végleges listában csak olyan játék maradjon bent, amit lehet kapni, a lelőhelyek linkeit is mellékeltük. A mi listánk mellett érdemes végigböngészni a Magyar Társasjátékos Egyesület legújabb ajánlóját is, ők 22 játékot sorolnak fel.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki kívánhat egyet, és valóra válik

pp 2013. december 13., péntek 09:30

A súlyos betegségben szenvedő kisgyerekeknek sokféleképpen segíthetünk: néhány héttel ezelőtt egy ötéves, leukémiás kisfiú kedvéért egész San Francisco Gotham City-vé változott. Mialatt a kis Denevérgyerek 13500 önkéntes statisztálásával végrehajtotta hőstetteit, a Csodalámpa Alapítvány képviselője épp a Mikulásnál vendégeskedett. A 13 éves, agydaganattal küzdő Csabának ugyanis az volt az álma, hogy meglátogathassa a Mikulást Lappföldön. Csabi betegségét 2 éve diagnosztizálták, majd meg is műtötték, azóta nagyon sokat kellett kezelésekre járni, a kórházban így hosszú hónapokat töltött.

A Csodalámpa Alapítvány fő tevékenységi köre ugyanis súlyosan, életveszélyesen beteg gyermekek álmainak valóra váltása. Csaba már évek óta figyelemmel kísérte a finnországi Rovaniemi-ben található Mikulásfalva mindennapjait, az utazás azonban neki is meglepetés volt: csütörtökön tudta meg, hogy pénteken repülnek. Nehezítő körülmény volt a Finnair légitársaság sztrájkja, de a Finn Nagykövetség és a Finn Magyar Társaság segítségével végül ez is megoldódott. Csaba találkozhatott a Mikulással, aki a térdére ültette őt és válaszolt a kisfiú rengeteg kérdésére: kik a segítői, hogyan telik egy napja, hány éves, hogyan készülnek a játékok.

csodalampa csabi 1
Fotó: Csodalámpa Alapítvány

A pár napos utazásba nyolc husky-vontatta kutyaszános kirándulás, állatkert és egy rénszarvasfarm meglátogatása is belefért, ahol Csaba zuzmóval etethette az állatokat - meséli Patzauer Éva, az alapítvány ügyvezetője.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elváltan is élvezheti a karácsonyt

LS 2013. december 12., csütörtök 22:44

Az emberek nagy része vagy elvált, vagy el fog válni, így sokan merengenek azon, hogyan szervezzék meg az ünnepeket. A logisztika sosem egyszerű, én három féltestvérrel meg egy apával bűvészkedtem gyerekkoromban, de felhőtlennek nem éreztem a "gyűljünk össze papánál, és örüljünk egymásnak" időszakot.

Hogy ezt lehet jól is csinálni? Biztosan. Viszont nem könnyű. Nem mindegy, mikor váltak el a szülők, és milyen a viszony. Főleg ez utóbbi, illetve a gyerek(ek) életkora határozza meg, hogy mit és hogyan érdemes csinálni. Általános szabály persze nincs, a legjobb, ha mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legkellemesebb. De ötletekkel azért próbálunk segíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek a karácsonyi borválasztáshoz

LS 2013. december 12., csütörtök 15:24

Menő dolog a megfelelő bort adni  megfelelő ételsorhoz, ám ha az ember nem ért hozzá, akkor hülyén néz ki a fejéből, ahelyett, hogy lekapná a polcról a megfelelő vöröset vagy fehéret. Odáig nagyjából mindenki tudja, hogy fehérhúsú halhoz vörösbort nem ajánlunk, de, hogy bonyolítsam a helyzetet, az sem mindegy, hogy milyen hőmérsékleten szervírozunk.  Az alábbiakban Kathona Krisztián borszakértő magyarázza el, mit mivel és hogyan érdemes fogyasztani.

Vannak olyan ételek, amelyhez egyáltalán nem illik a bor, hiszen természetük eleve ütközik egymással. Ilyenek az ecetes előételek, saláták, a curryvel készült ételek (ha tényleg meghatározza az étel ízét a curry), a savas gyümölcsök (citromos, narancsos gyümölcssaláták).

Hasonló hasonlót vonz

Az édes borok alapszabálya, hogy a bornak mindig édesebbnek kell lennie az ételnél. Olyan száraz bort, amely tartalmaz maradék cukrot, alapvetően olyan sós ételekhez ajánlhatunk, amelyeknek a köretében felfedezhető édes ízvilágú alkotóelem, például gyümölcsszósz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY: Így lesz egyszerű gyöngysorból menő statement nyaklánc

gr 2013. december 12., csütörtök 11:52

Az utóbbi idő legfeltűnőbb kiegészítője kétségkívül a statement nyaklánc, ami még most, két szezon elteltével is sziklaszilárdan tartja pozícióját. Érthető is, hiszen a lehető legegyszerűbb szettet is feldobja, saját, költséghatékony verzióját pedig otthon is el tudja készíteni. Mi Tom Binns eredetijéből inspirálódtunk. Érdemes önnek is kipróbálnia, mert tényleg egyszerű elkészíteni, mégis látványos a végeredmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nem kínai karácsonyfadísz nyomában

ncs 2013. december 12., csütörtök 11:07

A karácsonyfadíszek, ugye, definíció szerint szépek (a mézeskalács is szép, kivéve, ha elfelejtjük belerakni a szódabikarbónát, és oda is égetjük, de ezt hagyjuk), és a közhiedelemmel ellentétben nem a Télapó vagy egyéb gyanús vállalkozók ún. manói (gyermekmunka) készítik őket az Északi-sarkon, hanem nagyrészt Kínában gyártják őket géppel, egy egészen kicsi részben pedig a fejlett országokban, szinte teljes egészében kézzel, például akár a szomszéd faluban is.

Érdekes kérdés egyébként, hogy az ember hogyan dönt úgy, hogy akkor mostantól karácsonyfadíszeket fog gyártani, nem mintha rosszul nézne ki bármilyen önéletrajzban, de keveseket ismerek, akikben ez egyáltalán felmerült.

A Szabó család sem így kezdte, hanem amikor 1963-ban megkapták a maszek iparengedélyt, először az úgynevezett bársonyfúvással foglalkoztak, majd mindenféle játékokat kezdtek gyártani, többek között hozzájuk köthető a bólogatós kutya és a Moncsicsibaba magyarországi elterjedése (a családfőt, Szabó Lajost „a kutyás Szabó”-ként is emlegették egy időben emiatt, Szabó Magdához hasonlóan, csak őt más okokból).

A húsz-harminc főt foglalkoztató játékgyár viszont a rendszerváltáskor tönkrement, de ekkor a családnak, élén a gépésztechnikus édesapával, sikerült felvásárolnia a Tungsram leselejtezett gyártógépeit, ebből lett a karácsonyfadísz-üzem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szubjektív plázateszt, szoptatós szemmel

pp 2013. december 11., szerda 17:37

Bevallom őszintén, én szeretek vásárolni, de ez nem minden: a karácsonyi vásárlást is szeretem. Igen, azt, amikor az ember a plázában egyik boltból a másikba szédül, próbálja összehangolni szerettei igényeit a pénztárcája nyújtotta kerettel, tömeg van és karácsonyi zene szól. Tudom, őrültség.

Az előző években szabadon hódolhattam ennek a szép szórakozásnak, idén viszont van egy féléves, szoptatott babám, nem szeretek nyilvános helyen szoptatni, és nem, nem tudok bárhol diszkréten szoptatni a hordozókendő takarásában, ehhez ügyetlen vagyok. Így most valószínűleg le kell mondanom a bevásárlókörutakról. Vagy nem?

shutterstock 12324724
Fotó: Shutterstock

Sok bevásárlóközpontban vannak már baba-mama szobák, bár elég változatos, hogy az egyes helyek pontosan mit értenek ez alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Házias a férjem. Menő vagy ciki?

Vackor Virág 2013. december 11., szerda 11:38

Közeleg a karácsony, ami sok nő számára egyet jelent az év végi hajszával. Persze, van, aki már letett a tökéletesség utáni vágyról, és csak bölcs mosollyal szemléli, hogy mások hogyan küzdenek, de most azokra gondolunk, akik igenis fontos küldetésüknek élik meg a karácsony körüli tisztaságot, a szó materiális és elvont értelmében is. Számukra jelenthet igazán nagy segítséget ilyenkor, ha van egy férfi a családban, aki önként és dalolva, vagy szolidaritásból, esetleg némi női fondorlat hatására, de bevállal ezt-azt. Magyarul segít.

shutterstock 33244945
Fotó: Shutterstock

Egy barátnőm mesélte minap, hogy a férje egy veszekedés hevében egyszer csak azt találta mondani, hogy az anyjának (tehát az anyósnak) nem igazán tetszik, hogy ő (a férj) például mosogat munka után. Ezért azóta meg sem meri említeni neki, hogy rendszeresen besegít otthon egy kis söprögetéssel, felmosással, mosogatással, mikor mit kíván meg a lakás, hiszen két kisgyerek van, nem a legideálisabb állapot az örökös csillivilliségre.

Mondani sem kell, ez a kijelentés a vita közepette csak olaj volt a tűzre, és a barátnőm ezen jól kiakadt. Mi az, hogy zavarja? Hát, ha azt nézzük, hogy az anyós férje egész nap csak fekszik és tévét néz, ahhoz képest, jó, hogy rabszolgának tűnhet egy házias pasi – nyugtatta magát.

Mert persze a felháborodás mellett beindult egy kis lelkiismeret furdalás is, mégis csak ő az, aki egyedül nem képes makulátlan rendet tartani otthon. És akkor most mi a cikibb, hogy a férje besegít, vagy hogy az anyós ezt rossznak tartja? - kérdezte tőlem. Én meg tovább kérdeztem ismerősöket, barátokat, férjeket, feleségeket, anyósokat, apósokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk se Mikulás, se Jézuska, a szülő veszi az ajándékot

kh 2013. december 11., szerda 11:37

Ahogyan minden szülő életében, annak idején nálunk is bekövetkezett az első gyerek esetében az a pillanat, amikor el kellett dönteni, pártoljuk-e a Jézuskában (Mikulásban, nyusziban, gólyában) való hitet, vagy varázslatmentesen neveljük őt. Ha az előbbi mellett tesszük le a voksot, hogyan fogadja majd a gyerek, ha kiderül, hogy éveken keresztül átvágtuk? Ha pedig az utóbbit választjuk, nem fosztjuk-e meg egy csodálatos mesevilágtól? 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés