no

Vegyen olcsó, de frappáns ajándékot a fürdőszobába!

Olcsó konyhai kiegészítőket csak azoknak a szeretteinknek vehetünk karácsonyra, akik nem csak a mikrokaját melegíteni járnak a konyhába. Fürdeni viszont remélhetőleg tényleg mindenki szokott, úgyhogy ha tényleg nincs ötlete, vásároljon valami idevalót! Adunk is pár tippet, melyeknél az ár és a hasznosság mellett az esztétikumra is odafigyeltünk, amikor az alábbi listánkat összeállítottuk.

A fürdőszoba általában az egyik olyan hely a lakásban, ahol mindenki nyugodtan lehet egy kicsit magában, felfrissülhet, relaxálhat és kellemesen pihenhet mindenféle zavaró külső hatás nélkül. Nem nehéz ezt a helyiséget feldobni különféle kiegészítőkkel, csak tudni kell, hogy az ember mit keressen (és persze azt is, hogy a szóba jöhető ajándéklehetőségek közül mi illik a megajándékozott fürdőszobájába). Próbáltunk ismét olyan pénztárcakímélő ajándékokat találni, amelyeket nyugodtan adhat karácsonyra, és biztos lehet abban, hogy örülni fognak neki. 

Párologtató

Ha tudja, hogy ismerőse legalább hetente egyszer beül egy kád vízbe, biztos lehet, hogy értékeli, ha illóolaj-párologtatót kap ajándékba. A karácsonyi vásárokban vehet mindenféle stílusút; de érdemes körülnézni a lakberendezési üzletekben és gyertyaboltokban is. Lehetőleg olyat vegyen, aminek kiemelhető a párologtatója (amibe az olaj/wax kerül), mert így könnyebb a tisztítása.

DSC05697

Tipp: Ha már párologtatót vesz, vegyen hozzá illóolajat is (az Asia Centerben már 200 forintért kap), a waxot pedig a Yankee Candlestől szerezze be, a legtöbb bevásárlóközpontban van szigetük. 

Nedvszívó törülköző

Egyetlen szimpla törülközőt adni karácsonyra nem kifejezetten kedves gesztus, főleg, ha az, akinek adja, nem egyedül él. Törülköző szettet kapni viszont igazán jó dolog! Nagyon gusztusos lehet pár, jó vastag és puha törülköző – selyem masnival átkötve. Nagyon sajnáljuk, hogy az angol Debenhams kivonult Magyarországról: náluk nagyon jó áron lehetett minőségi szetteket kapni. Hasonlóak vannak azért a Tescóban is, az Ikea sem fukarkodik, ha törülközőről van szó, és a Jysknél is jó a választék (bár érdemesebb a Plus és a Gold minőségből válogatni), ráadásul itt, ha párban veszi őket, még olcsóbban is jön ki. Figyeljen azért oda, hogy a megajándékozott fürdőszobájához passzoló színekben válogassa össze a készletet, selyemszalagot meg bármelyik virág- vagy kreatív boltban beszerezhet hozzá. Ugye, hogy így már nem is ciki törülközőt adni ajándékba? 

shutterstock 159005645

Kádkilépő

Ha a törülközőkártyát már tavaly kijátszotta, idén vegyen hozzáillő kádkilépőt! Egy-egy jobb darab ebből is nagyon fel tudja dobni a fürdőszobát, az meg még menőbb, ha saját kezűleg készíti el – például így. Tudunk még egy szintén nagyon ötletes és költségkímélő megoldást: készítsen régi, elhasználódott törülközőből fürdőszoba szőnyeget, klikkeljen, ha érdekli, hogyan!

shutterstock 30581050

Gyertya és gyertyatartó

Illatos gyertyát már bárhol vehet, és hozzá illő gyertyatartót is érdemes választani. Az Ikeában a poharas gyertyák nagyon szépek, a Yankee Candlesnél meg egyszerűen nincs olyan, amelyiket ne lehetne nyugodt szívvel ajándékozni. Egyébként, ha az ünnep előtt a spittelbergi karácsonyi vásárban jár, ott jópofa kézműves gyertyákat tud beszerezni, ebben a galériában talál róluk fotókat!

133

Pot-pourri

Az angol Claremont & May remek cuccokat kínál, ám a szállítási költségük elég húzós. Ha azonban a rendelésnél össze tud állni barátokkal, családtagokkal, eloszthatják a postaköltséget, így már nem kell személyenként a több ezer forintot kifizetni érte. Szerintünk a legjobb illata a mézes és vaníliásnak van (honey and vanilla), de a grapefruitos, a levendulás, a fahéjas és a gyömbéres is remek választás lehet. Esetleg, ha szeretne illatban hozzá illő gyertyát vagy illóolajat venni, azt is tud rendelni szerencsére nem csak pot-pourrit kínálnak a webáruházukban. Érdemes körülnézni a leárazott dolgok között is, mindig találni jót, viszonylag olcsón!

shutterstock 1536387

Hangulatvilágítás

Minden kádban ülő imába fogja foglalni a nevét, ha ilyen vízálló, romantikus LED lámpásokkal kápráztatja el. Öt darabért körülbelül 2200 forintot kell fizetni (szállítási költség ráadásul nincs!), kis tapadókorongok segítségével lehet a kád aljához, a falra, a szekrényre tapasztani őket. A kádba egyébként nem kötelező rögzíteni – a vízen úszkálva is nagyon jól mutatnak. Kisgyerekeseknek is ideális ajándék lehet, lenyelni nem tudja a gyerek, megrázni és megégetni sem fogja, viszont garantált a szó nélküli játék hosszú perceken keresztül! Meggyőztük? Hajrá!

viz

Vízálló távirányító, bluetooth kihangosító

Ha az illatok és fények mellé (vagy helyett) inkább zenét hallgatna, egy nagyon szuper dolgot találtunk az internetet böngészve: a kombinált, vezeték nélküli, vízálló kihangosító és távirányítót. A lényege, hogy rá lehet csatlakoztatni a legtöbb okostelefonra, így a fürdőből is könnyedén lehet váltogatni a zeneszámok között, sőt, ha van egy bejövő hívás, ezen keresztül el is intézheti, így nem kell vizes kézzel megfognia a méregdrága telefont (és persze azt is elkerülheti, hogy véletlenül a kádban landoljon). Remek találmány, nem csak kétbalkezeseknek, ja, és persze ajándéknak is kitűnő.

vizi

Mi az, amit kihagytunk a listából? Írja meg nekünk Facebook oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek