no

A legtutibb adventi vásárok a szomszédban

Valamit tudnak az osztrákok, nem véletlenül mennek annyian Bécsbe adventkor, de a többi városba kevesen jutnak el, pedig ott is hangulatos vásárokra lehet bukkanni. Grazban, Mariazellben és Bad Gleichenbergben egyaránt izgalmas vásárokra lehet akadni, sőt gyakorlatilag a teljes ország egy nagy adventi vásárrá válik.

Graz óvárosában 12 adventi vásár csábít különleges felfedezőtúrára, vásárlásra és finomságok kóstolására. Akárcsak az elmúlt években, idén is megcsodálható lesz a tartományi székház udvarán felállított jégjászol. A különböző attrakciókat és a főtéren felállított, ünnepi fényárban úszó karácsonyfát adventi sétavonat kapcsolja össze.

graz advent
Harry Schiffer / graztourismus.at

Még mindig Karintiánál maradva, bár nem gondolnánk Klagenfurtot túl izgalmas helynek, a város puncsban és pirított mandulában úszik ebben az időszakban. Velden lett az angyalok városa, ide a gyerekeket várják egy mesevilággal. Kicsit arrébb, a Wörthi-tavon Ausztria egyik legnagyobb úszó adventi koszorúját lehet megnézni, valamint kovácsműhely, koncertek és kézműves foglalkozások is várják a látogatókat. A Millstatti-tóra karácsonyfaerdőt álmodtak, ami azt jelenti, hogy mindent a fahéj, a szegfűszeg és a fenyő átható illata leng be. Egy tutajon lehet forralt borozni, kolbászozni és sült gesztenyét enni. Ha ez nem lenne elég vonzó, "süsd magad" akció keretében kekszet lehet készíteni.

velden
veldener-advent.at

Ha valaki a legmagasabban fekvő vásárra vágyik, akkor 1700 méterre kapaszkodhat fel érte. A dél-karintiai Petzen családi síterepen zenészek várják a nagyérdeműt, akik legtöbbször sítalpon érkeznek a helyszínre. Itt lehet iglut is építeni, a a fa- és jégfaragásról nem is beszélve. Aki szeret a mélység felett lebegni, az kabinos felvonóval is mehet a hegyre (12 euró a retúrjegy), az utolsó járat este 8-kor indul lefelé, és 14 éves korig ingyen utazhatnak a gyerekek.

klopeinersee at
klopeinersee.at

Stájerországban krampuszfutásokat tartanak, Schladmingban félelmetes kinézetű maskarások rémisztgetik a látogatókat, Bad Mitterndorfban (Tauplitz) és Gesäuse-ban mikulásjátékokat rendeznek.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek