no

Gyógyajándék: ízesített karamellkrém

Ha valami annyira jó, hogy egész nap bírnánk enni, az a karamell. Ha ez a valami ráadásul még gyógyászati célból is fogyasztható, tehát az ember rá van kényszerítve, hogy egye, az külön siker.

A sós karamell őrület már végigsöpört a neten és a gasztrobloggerek konyháján, így nem lehet kihagyni, hogy a karamell más formában is taroljon. Ami tökéletes gasztroajándékká teszi, az az, hogy gyorsan elkészül, mindenki meg tudja csinálni, látványosan dekorálható, ráadásul áldani fogják érte a nevünket.

A recepthez mindössze cukor,vaj és tejszín kell, illetve fűszerek. A dolog akkora siker, hogy gasztrologgerek tömkelege osztja meg a jobbnál jobb recepteket.Szóval vészhelyzetre bármikor bevethető egy ilyen ajándék, és házilag is simán kivitelezhető a dolog.

shutterstock 154893872

Tényleg alig kell hozzá valami, néhány szép üveg, három alapanyag, egy kis fűszer, némi kreativitás - és fél óra nyugalom..

Mivel lehet feldobni?

Fahéj, gyömbér, szegfűszeg

Aszalt szilva, meggy, barack

Gesztenye, mogyoró, dió

Kakukkfű, eukaliptusz, chilli

Narancs, citrom, áfonya

Bármilyen alkohol

Kell hozzá ugyanannyi cukor és vaj, és fele annyi tejszín. Azaz ha 20 dekagramm cukrot, ugyanannyi vajat veszünk, akkor 10 dekagramm tejszín kell hozzá.

Az elkészítése gyerekjáték. A cukrot közepes lángon felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, ha már karamellszerű (azaz barna és folyós), jöhet hozzá a tejszín. Összeforraljuk pár perc alatt, majd a végén jöhet bele az ízesítés. Ez szinte bármi lehet, a fűszerektől az illóolajokig, illetve az aszalt gyümölcsig. Ha illóolajat tennénk bele, akkor azt egy kis vajjal együtt keverjük hozzá.

Az ízesítő gyümölcsök és egyéb dolgok szintén a végén kerüljenek a lábosba, és már mehet is egy üvegbe, amit utána csak dekorálni és címkézni kell.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek