Balesetmegelőzés 360 fokban látható biciklilámpával

Fiatal mérnökök biciklikerékre szerelhető fényeket fejlesztenek, amely 360 fokos láthatóságot nyújt. Videón nagyon jól néz ki, reméljük a gyakorlatban is beválik majd a bringákon.

A Kickstarteren keres támogatókat az a három fiatal mérnök, akik biciklikerékre pattintható, körkörös fényforrást terveznek. A lámpából három prototípus már elkészült, az utolsó ígéretesnek tűnik. A Revolights-nak keresztelt találmány lényege egy ráf alá csatolható alugyűrű, amelybe a tervezők LED-eket építettek. Ezek a kerék forgási sebességének megfelelő ütemben villannak fel, bevilágítva a környezetet. A lenti videó mutatja a lámpa működését.

Az áramforrás a kerék tengelyén kapott helyet. Ez egyelőre még csak elemes, de ha beindul a projekt, a tervezők egy mini dinamóra cserélik. Azon kívül, hogy a kivilágított bicaj nagyon jól néz ki, a találmány segíthet abban, hogy éjszaka ne hajtsanak oldalról bele a biciklisbe: sötétedés után, így történik a kerékpáros balesetek 70 százaléka. Reméljük a szerkezet elég strapabíró, hogy ellenálljon a kátyúknak és tolvajoknak, mert a LED-es gyűrűket elég körülményes lenne leszedni és zsebrevágni minden alkalommal, amikor legurulsz a közértbe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek