100%-ban újrahasznosított műanyagból készül a 7UP palackja

A 7UP-ot gyártó PepsiCo kanadai részlege kifejlesztette az első, 100%-ban újrahasznosított PET-műanyagból készült üdítős palackot.

292451-7UP EcoGreen Bottle vert

Az EcoGreen névre keresztel üvegbe palackozott 7UP hamarosan piacra kerül, később pedig más üdítőkre is kiterjesztik a környezetbarát palackozást - írja a Sustainable Life Media. Az EcoGreen-palackok várhatóan évi 6 millió fonttal csökkentik majd a vállalat éves szűzműanyag-felhasználását.

A műanyag-újrahasznosításra specializálódott Association for Post-Consumer Plastic Recyclers elnevezésű egyesület által 2010-ben nyilvánosságra hozott tanulmányok azt jósolják, hogy a szűzműanyag-felhasználás ilyen módon való csökkentése több mint 30%-kal visszaszoríthatja az üvegházhatású gáz-kibocsátást és több mint 55%-kal csökkentheti az energiafelhasználást.

Már 1 millió dollárt költöttek a rendszerre

Az EcoGreen 7UP-os üveg augusztus elejétől az üdítő valamennyi kiszerelésében elérhető lesz Kanadában, és ugyanúgy fog kinézni, mint bármelyik másik üdítős PET-palack. A műanyagüvegeket a PepsiCo kanadai gyáraiban gyártják majd, a vállalat 1 millió dollárt költött az ehhez szükséges rendszer kiépítésére.

A PepsiCo Beverages Canadát a Maclean's magazin egyébként beválasztotta Kanada szociálisan legtudatosabb és a legnagyobb felelősséget vállaló cégeinek 50-es listájára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra