Zenész panasz és gyógyítás Brazíliától Sorsod Borsodig

Ha érteni akarod a világot- ezt az ambiciózus címet kapta az ELTE Társadalomtudományi Kara által rendezett dokumentumfilm-fesztivál.

A hétvégi (január 22-23) esemény az Örökmozgó moziban lesz. Híven tükrözi azt a szenvedélyes lelkesedést, ami nem csak a szervezők sajátja, de melyben a különleges és igaz történeteken keresztül a közönség is részesülhet. Olyan gyöngyszemekből válogathatunk, mint a polgárháború traumáját a zenén keresztül feldolgozni akaró sierra leonei menekült-együttest bemutató „Sierra Leone's Refugee Allstars” (szombat, 16.15),vagy a szintén a zene -és a zenés panaszkodás- gyógyító hatását bemutató „Panaszkórus” dán doku ( szombat, 19.05).

Mivel a fesztivál valóban a tágra nyílt szemek és fülek híve, sok film témája a szomorúan aktuális mélyszegénység. Kiemelném a „Sorsod Borsod” (vasárnap 12.45), és a zenés brazil gettó-járás, a„Favela on Blast” (vasárnap 17.15) filmeket. De válogasson mindenki kedvére a távolinak tünő, de közel hozott témákból: robot-ember szeretet, orosz apácák egy dán kastélyban, vagy egy kis magyar falu fiatalságának élete. A vetítéseket beszélgetések követik, minden program ingyenes.

Oszd meg másokkal is!
Mustra