Ezzel a különleges illattal készülnek II. Erzsébet királynő platinajubileumára: nem hiszed el, mennyibe kerül

erzsébet királynő cover

Egyetlen olyan parfümmárka létezik, amely királyi engedélyt kapott II. Erzsébet királynőtől. A Floris London márka a 96 éves uralkodó kedvence, állítólag mindig tart magánál egy kis üvegcsével a White Rose nevet viselő illatból. A parfümgyártó cég a királynő platinajubileumára egy különleges parfümmel készült, amelynek az ára is egyedi.

II. Erzsébet királynő 70 éve került a trónra. Erzsébet még csak 25 éves volt, amikor édesapja halála után rá szállt a trón. 1952. február 6-a óta az Egyesült Királyság uralkodója, valamint a Nemzetközösség és az anglikán egyház feje. Ezzel már mindenképpen ő a leghosszabb ideig uralkodó nő a világon, az 1837 és 1901 között hatalmon lévő Viktóriát megelőzve.

Állandó téma a brit királyi család

Elizabeth Alexandra Mary Windsor 1926. április 21-én született, Albert György yorki herceg (VI. György király) és Elizabeth Bowes-Lyon (Erzsébet anyakirályné) gyermekeként. Kezdetben nem kapott olyan oktatást, ami arra készítette volna fel őt, hogy a jövőben egyszer akár királynő is lehet, és emiatt tisztában kell lennie a világ történéseivel.

Erzsébet még csak 25 éves volt, amikor édesapja halála után rá szállt a trón
Erzsébet még csak 25 éves volt, amikor édesapja halála után rá szállt a trónAFP

1947-ben ment feleségül az azóta már elhunyt Fülöp herceghez. Fülöp görög és dán hercegként született Görögországban, ám ezen címeiről lemondott, mikor 1947-ben bejelentették az eljegyzésüket Erzsébettel.

Erzsébet édesapja, VI. György király sokat betegeskedett, 56 éves korában hunyt el a szíve koronaereinek trombózisa miatt.

Miután Erzsébet királynő lett, a család sorsa folyamatos témává vált nemcsak a brit, de a világsajtóban is. Gondoljunk csak fia, Károly herceg és Diana viharos házasságára vagy épp Harry és Meghan szakítására a királyi családdal.

Történelmi uralom 70 éve

A platinajubileum ünneplése lényegében egész évben tart, a csúcspontja egy négynapos brit munkaszüneti hétvége lesz június 2. csütörtök és június 5. vasárnap között, amire rengeteg programmal készülnek. 

Június 2-án a királynő születésnapi ünnepségén – áprilisban van a születésnapja, de mindig júniusban ünneplik – több mint 1400 katona, 200 ló, 400 zenész gyűlik majd össze a Buckingham-palotánál, és vonulnak fel Londonban.

A platinajubileum alkalmából folytatódik az Egyesült Királyság nagy hagyománya, hogy a királyi jubileumokat, esküvőket és koronázásokat jelzőfények meggyújtásával ünneplik. Több mint 1500 ilyen fény világít majd az Egyesült Királyságban, a Csatorna-szigeteken, a Man-szigeten és az Egyesült Királyság tengerentúli területein. Június 3-án a királynő uralkodásának hálaadó istentiszteletét tartják meg a Szent Pál-székesegyházban. Másnap II. Erzsébet királynő a királyi család tagjai kíséretében részt vesz az Epsom Downs-i derbin.

Erzsébet 70 éve a trónon
Erzsébet 70 éve a trónonChris Jackson / Getty Images Hungary

Illat a királyi jóváhagyás pecsétjével

Az egész éves ünneplés része, hogy a 70. évforduló alkalmából a Floris London új illatot adott ki a királynő tiszteletére. A Platinum 22 parfüm egy keleti, fás illat, amelyet a márka szerint a királynő otthonát körülvevő gyönyörű kertek ihlettek. Az új illatban a cédrusfa, a rózsa és a pézsma dominál, de a szakértők az ibolyalevelet, a muskotályzsályát és a fekete tea illatjegyeit is felfedezhetik benne.

A 200 angol fontért, vagyis közel nyolcvanezer forintért piacra dobott parfüm királyi hozzájárulással készült, így magán viseli a „királyi jóváhagyás pecsétjét” is.

Az illat már megvásárolható, de érdemes sietnie annak, aki a királynővel azonos illatot szeretne használni, mert a Platinum 22 csak limitált kiadás lesz.

A királynő egyébként szereti a különleges illatokat. Erről árulkodik az is, hogy pár éve a Buckingham-palota kertjében termesztett citrusfélékkel és gyógyfüvekkel, köztük citrommal, verbénával, galagonyával és eperfalevéllel ízesített gint dobott piacra a brit királyi család. A Royal Collection Shop honlapján elérhető ital ára a parfümnél jóval olcsóbb, 40 fontba (15 ezer forint) kerül. A királynő kedvence egyébként egy kis gin némi Dubonnet aperitiffel keverve, talán ezzel is fog koccintani a saját ünnepségén.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra