Segíts kortárs művészettel! Már csak 1 napig licitálhatsz!

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a „Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukciót és kiállítást – köszönhetően annak a széles körű összefogásnak, mely kortárs művészek – festők, grafikusok, fotográfusok – és önkénteseik, támogatóik közreműködésével valósul meg.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a „Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukciót és kiállítást – köszönhetően annak a széles körű összefogásnak, mely kortárs művészek – festők, grafikusok, fotográfusok – és önkénteseik, támogatóik közreműködésével valósul meg.

Több mint 50 alkotó, köztük több Barcsay-, Munkácsy- és Kossuth-díjas művész ajánlotta fel munkáját és az online licitből származó bevétel összegét, melyet ezúttal is teljes egészében a Heti Betevő fővárosi szervezete által elért rászoruló emberek támogatására fordítanak. A kiállítás anyagában a közismert művészeken kívül a fiatalabb művészgeneráció is képviselteti magát. (Baksai József, Bánki Ákos, Eifert János, Féner Tamás, Gál Krisztián, Kleb Attila, Korolovszky Anna, Vázsonyi János, Vojnich Erzsébet...) Esterházy Péter családja a hagyatékból felajánlott egy kéziratot is!

A megnyitót az idei évben Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, az Örkény István Színház alapító igazgatója tartotta Darvasi László József Attila-díjas író és Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész, műsorvezető, rendező után.

A művészeket november elsejétől lehetett megismerni az aukció  https://www.facebook.com/events/1896225883807069/ eseményoldalán, a licit a kiállítás megnyitójának másnapján indul, december elsején este ér véget. Itt található a LICITALBUM .

Ételosztás a Heti Betevőnél
Ételosztás a Heti BetevőnélTapasztó Orsolya

A Heti Betevő önkéntesekből álló csapata ötödik éve minden vasárnap meleg, éttermi minőségű vasárnapi ebéddel vendégeli meg rászoruló emberekből álló támogatotti körét. A fő fogás mellé süteménnyel és gyümölccsel is készülnek. A fővárosban körülbelül 500, vidéki csoportjaiknál (Makó, Székesfehérvár, Pécs) 150 adag ételt osztanak ki rendszeresen. A kezdeményezést egy befogadó baráti társaság indította el a VII. kerületi Kisüzem nevű szórakozóhelyről, ma már száznál több aktivistájuk tevékenykedik szabadidejében. Az ebédet kezdetben környékbeli éttermek készítették el alapanyagáron, melyet a kihelyezett perselyekben gyűjtött adományokból fedeztek, mára több étterem, társaság, cég úgy csatlakozik, hogy a költségeket maga állja. Számos kreatív projektet indítottak útjára abból a célból, hogy minél több emberhez eljusson a társadalmi felelősségvállalás, az adakozás és az önkéntes munka fontossága. A Heti Betevő Egyesület szerint „Sosincs késő beszállni!”

Oszd meg másokkal is!
Mustra